Zvierací votrelci na futbalových trávnikoch

Píše Richard Hanzlík

Gary Lineker raz povedal, že futbal je hra pre 22 hráčov na 90 minút, ktorú nakoniec vždy vyhrajú Nemci. Ale občas sa medzi nich zamotajú milí návštevníci. Tu sú ich príbehy.

SÚŤAŽ: Pošli nám svojho zvieracieho športovca a vyhraj!

Kuna do útoku

V roku 2013 vtrhla počas zápasu medzi Zurichom a FC Thun na ihrisko kuna. Ihneď po nástupe preukázala bleskovú rýchlosť a mršnosť, vďaka ktorej sa vyhla aj ofsajdovej pasci. Jediný, kto si s ňou poradil, bol obranca Loris Benito. Vytiahol naozaj krásny zákrok a kunu sa chystal vyniesť z ihriska.

Lenže zvieratku sa nepáčilo, že po pár desiatkach sekúnd musí opustiť hraciu plochu, takže to dalo na Suáreza a Benita pohrýzlo. Druhý pokus o útek už si postrážil brankár.

Mačka z Anfieldu

Boli časy, keď mal Liverpool taký káder, že si už aj miestne mačky mysleli, že stačí málo a miesto v základnej zostave majú isté. V zápase proti Tottenhamu, za ktorý hral toho času aj Luka Modrič, si to jedna skúsila a pohľad Kennyho Dalglisha naznačoval, že mačka po zápase dostala ponuku na lukratívny kontrakt.

Odporúčame: Chlpatí tipéri. Zvieratá, ktoré hádali zápasy

Poľský ligový pes

Chalani, chalani, hej! Hoďte mi niekto paličku, kašlite na loptu a hrajte sa so mnou. Zápas poľskej Ekstraklasy medzi Poloniou Bytom a Wislou Krakow spríjemnil jeden chlpáč, ktorý sa chcel len trochu pomaznať.

Mačka z Goodison Parku

Dodnes nevieme, či mačacia stávkarská mafia z Liverpoolu naozaj ovláda futbal, ale nebude náhoda, že aj na štadióne Evertonu si prišla pobehať štvornohá lovkyňa myší. A to všetko s komentárom a úspechom u fanúšikov.

Veverička a jej touchdown

Nie je to futbal, ako ho poznáme my, ale aj NFL má svojich zvieracích fanúšikov. Jedna veverička sa svojím touchdownom zaradila medzi MVP sezóny.

Jamesova kobylka

Nejeden futbalový skaut by mohol tejto kobylke závidieť jej čuch na skvelých hráčov. Skôr, ako po Jamesovi Rodriguezovi siahol Real Madrid, sa naňho ešte počas majstrovstiev sveta 2014 nalepila obrovská kobylka.

Prečítajte si tiež: Zabávajú fanúšikov aj hráčov. Maskoti v športe

Krava v Bulharsku

Tie prípravné zápasy už nie sú, čo bývali. A keď si to povie krava pasúca sa vedľa ihriska, neostáva vám nič iné, len si počkať, kým sa jej uráči odísť.

Pán kohút

Keď nepadajú góly, musí opraty zápasu prebrať iný hrdina. Kohút bavil divákov viac ako futbal samotný.


FOTO: screenshot/YouTube