Majstrovstvá Európy a dovolenka pri mori. Poďte s nami na Cyprus!

3 minúty čítania

Krásne pláže, teplé more, skvelé jedlo a k tomu vrcholový futbal naživo. Kombinácia, ktorá musí počas leta potešiť každého jedného fanúšika. O to viac, keď vidí svetlú slovenskú budúcnosť. To všetko sa skĺbi na Majstrovstvách Európy vo futbale do 17 rokov, ktoré sa odohrajú na Cypre. Aké sú očakávania a čo všetko sa tu dá zažiť?

Sledujte naše sociálne siete FacebookInstagramTik-Tok

Atraktívna skupina pre našich mladíkov

Mladíci sa na majstrovstvách kontinentu či sveta vedia vyhecovať k maximálnym výkonom a neraz vidíme drámy či prekvapenia. Ostatným víťazom ME do 17 rokov je Nemecko, no to sa nekvalifikovalo na tohtoročný šampionát. To je jasné svedectvo vyrovnanosti a nádejou aj pre slovenských reprezentantov, ktorých čaká neľahká úloha.

Zverenci trénera Branislava Fodreka vyzvú v C-skupine súperov z Talianska, Švédska a Poľska. V týchto zápasoch nebudú favoritmi, avšak to neboli ani v druhej fáze kvalifikácie, v ktorej úspešne zdolali Grécko (1:0) i Švajčiarsko (2:0) a zabezpečili si postup medzi elitu. Stalo sa tak vôbec prvýkrát v histórii, hoci sa už predtým predstavili na ME 2013 v tejto kategórii. Vtedy však Slovensko bolo organizátorom turnaja.

Zdroj: FB/Slovenský futbalový zväz

Prehľad zápasov SR na ME vo futbale do 17 rokov 2024:

  • 20.5. o 18.00 h Slovensko U17 – Švédsko U17, štadión Paralimni
  • 23.5. o 18.00 h Taliansko U17 – Slovensko U17, štadión Dasaki
  • 26.5. o 18.00 h Poľsko U17 – Slovensko U17, štadión Dasaki

„Na majstrovstvá Európy a na našich súperov sa dobre pripravíme a pôjdeme zabojovať v silnej konkurencii o čo najlepší výsledok,“
povedal Fodrek podľa webu SFZ.

Prvá úspešná kvalifikácia tak predznamenáva silnú a nebojácnu generáciu. V kádri sa môže spoľahnúť na vychádzajúce hviezdy ako napríklad Lucas Benjamin Németh. Syn legendárneho kanoniera Szilárda Németha je súčasťou Slavie Praha U17 a rysuje sa z neho výborný útočník.

Do skupiny si prial Talianov, čo sa mu aj splnilo. „Verím, že ak do hry dáme srdiečko a emóciu, ako to bolo aj v kvalifikácii, tak dokážeme uhrať kvalitné výsledky. Chceli by sme svojimi výkonmi urobiť našich fanúšikov hrdými,“ znejú sebavedomé slová Németha podľa SFZ.

Cyprus ako jedno veľké áno

Svoje zápasy odohrajú slovenskí mladíci na štadiónoch v mestách Dasaki Achnas a Paralimini na východe Cypru. Kúsok od známej Larnaky s medzinárodným letiskom a tiež populárneho letoviska Ayia Napa.

Samozrejmosťou sú v tejto oblasti nielen nádherné pláže, pri ktorých by ste si mysleli, že ste sa ocitli v Karibiku, ale aj nádherné útesy a morské jaskyne. Odfotiť sa tu môžete s populárnym mostom Bridge of Love (doslova Most lásky), jednej z najfotografovanejších pamiatok Cypru, a tak si dovolenku viete užiť aj so svojou polovičkou.

Zdroj: Cyprusnow.com – Most lásky

Cyprus, to je tiež grécka kultúra v kombinácii s tureckou, a tak tu na vás všade čaká úžasné jedlo. Gyros či souvlaki s tzatziki omáčkou alebo kebab? Každý má svoju preferenciu, no nebude chýbať ani skvelé a lacné pivo na osvieženie. Večerné prechádzky na promenáde či párty počas nefutbalových dní sú taktiež parádnym lákadlom.

Výhodou je tiež, že Slováci odohrajú svoje zápasy koncom mája. To znamená jednak výborné teploty, ale aj stále menší počet turistov oproti hlavnej sezóne.

Tak čo, je dovolenka na Cypre s futbalom lákavou kombináciou? Pokiaľ vás táto ponuka zaujala, kontaktujte nás. Prípadne si pozrite prehľad našich zájazdov, s kódom SFZ teraz máte zľavu 5 %.