Semifinále bez Angličanov. Kto zasadne na trón Ligy majstrov?

3 minúty čítania

Kráľ je mŕtvy, nech žije kráľ. Manchester City neobháji minuloročný titul v Lige majstrov, nový šampión vzíde zo štvorice Dortmund, Paríž St. Germain, Bayern Mníchov a Real Madrid. Anglický tím chýba v semifinále Ligy majstrov prvýkrát od sezóny 2019/20.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach FacebookInstagram Tik-Tok

V spomínanom ročníku 2019/20 využil Bayern absenciu Angličanov a po finálovom víťazstve nad PSG vyhral Ligu majstrov. O rozhodujúci gól sa v 59. minúte postaral Kingsley Coman. Oba tímy na seba môžu naraziť vo finále aj tento rok a Coman je stále v kádri bavorského veľkoklubu.

Real ďakuje Luninovi. Predčasné finále zvládol Biely Balet

Cityzens dominovali v domácej odvete proti Realu, ale čo z toho, keď nedokázali zdolať obranný val Merengues. Pre fanúšikov Realu Madrid je teraz ukrajinský brankár Andrij Lunin takmer Bohom. Ďakujú mu, uctievajú ho, velebia ho. Počas odvetného zápasu, ktorý dospel až do penált, predviedol niekoľko skvelých zákrokov. V rozstrele chytil aj dva pokutové kopy. „Bol fantastický,“ prikývol tréner Realu Carlo Ancelotti. „Nie, celé mužstvo bolo hrdinské. Je to najšťastnejší večer v mojom živote,“ uviedol samotný Lunin, ktorý sa skvele vysporiadal so zastupovaním zraneného Belgičana Thibauta Courtoisa.

V uplynulých dvoch sezónach zdvihol „ušatý“ pohár nad hlavu víťaz predčasného finále Manchester City – Real Madrid. V posledných 2 ročníkoch sa tieto dva tímy stretli v semifinále, potom Real vo finále v sezóne 2021-22 zdolal Liverpool a o rok neskôr získal Manchester City vytúženú a dlho očakávanú trofej vo finále proti Interu Miláno.

Mbappého posledná šance. Dortmund je späť po 11 rokoch

Tento rok sa obaja giganti stretli už vo štvrťfinále, takže Real musí na ceste za ďalšou veľkou trofejou prekonať ďalšie dve prekážky. V semifinále sa Biely Balet stretne s Bayernom Mníchov a potom možno s víťazom dvojzápasu PSG – Dortmund vo finále. Carlo Ancelotti je prvým trénerom v histórii, ktorý vyradil Pepa Guardiolu z Ligy majstrov v troch rôznych sezónach – v semifinále 2014 proti Bayernu, v semifinále 2022 proti City a v aktuálnom štvrťfinále 2024 opäť proti City.

Semifinálové súboje ponúknu množstvo zaujímavých zápletiek. Kylian Mbappé môže mať poslednú šancu vyhrať Ligu majstrov v parížskom drese, Dortmund sa chce po jedenástich rokoch opäť dostať do semifinále. Naposledy sa tak stalo v najslávnejšom nemeckom derby Der Klassiker v roku 2013, keď sa vo finále stretol s Bayernom. Aj to môže prísť na rad v tohtoročnej repríze. Zaujímavosťou je, že dejiskom finálového duelu aj vtedy bolo londýnske Wembley.

Zažite europské poháre na vlastnej koži

Bayern má šancu odčiniť zbabranú sezónu v Bundeslige v ktorej prvýkrát po 11 rokoch opustil nemecký trón na úkor Leverkusenu. Real sa chystá na španielsky titul a chce potvrdiť, že je kráľom Ligy majstrov. Najúspešnejší klub získal najcennejšiu klubovú trofej štrnásťkrát. Podarí sa mu v legendárnom Wembley získať pätnásty titul?

A pozor! Ak sa do semifinále dostanú kurzoví favoriti Real Madrid a Paríž St. Germain, Kylian Mbappé sa v londýnskom Wembley stretne s tímom, o ktorom mnohí špekulujú, že bude jeho letnou destináciou. To by bola zápletka hodná Hollywoodu Chcete zažiť vrchol európskej sezóny naživo? Vyberte si z našej ponuky.