PREMIER LEAGUE RADAR (3): Opäť bitka dvoch tímov? Čo bude s Chelsea?

3 minúty čítania
Autor: David Zlomek

O pár týždňov nám začne opäť kolotoč Premier League! Treba povedať, že dych vyrážajúci záver uplynulého ročníka prilákal snáď všetkých futbalových fanúšikov sveta. Veď sa rozhodovalo až v poslednom kole! Ani tentokrát sa nepodarilo narušiť vládu dvoch suverénov Manchestru City a Liverpoolu. Elitnú dvojicu doplnila Chelsea. Aké majú tieto tímy plány na leto?

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram.

Všetky oči na Haalandovi

Začnime u tých najväčších favoritov. Hoci to fanúšikovia ostatných tímov nepočujú radi, zase je hlavným favoritom Manchester City. Miestami to vyzerá, že celok z modrej časti Manchestru má dokonale zostrojenú mašinu, avšak tohtoročná sezóna ukázala, že existujú aj medzery. Dôkazom nech je zisk „iba“ Premier League. Aj z tohto dôvodu do modrej časti Manchestru prichádza Erling Haaland.

Ospevovaného strelca, po ktorom bažila polovica Európy, si Pep Guardiola nakoniec priviedol na Etihad Stadium a konečne našiel vysneného hrotového útočníka. Je však jasné, že nezostane len pri nórskom fenoménovi. Guardiola si už našiel náhradu za odchádzajúceho Fernandinha, keď z Leedsu priviedol anglického reprezentanta Kalvina Phillipsa. Okrem toho sa hovorí aj o príchode ľavého beka Brightonu Marca Cucurellu.

👉 Rozlosovanie Premier League. Sezónu otvoria kanonieri v Selhurst parku!

Kloppov nos na posily

Druhým do partie by mal byť opäť Liverpool. Ten sa síce Citizens nemôže rovnať vo finančných dostihoch, v tých futbalových však áno. Ešte ku koncu sezóny žili The Reds sen o zisku všetkých štyroch trofejí, zostalo však pri dvoch. Dve najcennejšie, liga a Liga majstrov, im utiekli. Pri Liverpoole žiadne zbesilé míňanie nie je zvykom, ale keď už do toho šliapne, tak to vyjde. Už roky sa vyznačuje šikovnými prestupmi a málokedy čiastku prepáli. A keď už áno, vyjde mu to, viď Alisson či Van Dijk.

Tento rok ukoristili bombardéra Darwina Núñeza za 100 miliónov eur. Ten by mal nahradiť Sadia Maného, ktorý sa rozhodol odísť do Bayernu Mníchov.

Dokáže Chelsea konkurovať City a Liverpoolu?

Ďalším tímom z TOP4 je Chelsea. Tú čaká zaujímavé prestupové obdobie. Odchádza množstvo hráčov, ktorým končí zmluva – v podstate celá obrana na čele s Antoniom Rüdigerom, ktorého už ako novú posilu predstavil Real Madrid. Nový majiteľ si tak hneď po príchode bude musieť poradiť s ťažkou situáciou.

Zdroj: mirror.co.uk

Vysnenou posilou je Jules Kounde zo Sevilly. Francúzsky stopér, ktorému je predikovaná veľká budúcnosť. A kto ďalej? Uvidíme. Isté však je, že The Blues prišli minimálne na rok o Romelua Lukakua, ktorý si „vymodlil“ návrat na hosťovanie do Interu Miláno. A to ani nie rok po tom, čo do neho Chelsea vložila vyše sto miliónov eur.

👉 PREMIER LEAGUE RADAR (2): Nadejný Arsenal a nový architekt v United. Čo plánujú „tí druhí“?

Na Premier League s FutbalTour.sk

Chcete si už dnes zarezervovať zážitok na celý život, nech sa máte na čo tešiť? Urobte si u nás nezáväznú rezerváciu na svoj obľúbený klub, alebo kúpte pre seba či svojich blízkych darčekovú poukážku a výber nechajte na neskôr.

Na webovom portáli CK FutbalTour.sk pre vás budú postupne pribúdať aj konkrétne ponuky zápasov aj anglických tripov s viacerými duelmi.

Zájazdy na Liverpool (Salah, Van Dijk)
Zájazdy na Manchester City (De Bruyne, Haaland)
Zájazdy na Chelsea (Havertz, Kanté)
Populárny VAR trip (Trojzápas Cr. Palace – Arsenal, Tottenham – Southampton, West Ham – Man. City)

Darčeková poukážka na zájazdy či vstupenky od FutbalTour.sk