Rozlosovanie Premier League. Sezónu otvoria kanonieri v Selhurst parku!

3 minúty čítania
Autor: Pavel Pubal

Vedenie Premier League dnes zverejnilo orientačné termíny a rozpis všetkých 38. hracích kôl. Súťaž začne prvým kolom cez víkend 5. až 8. augusta a skončí 38. kolom v nedeľu 28. mája 2023.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram.

Úvod patrí Crystal Palace proti Arsenalu

Vždy skvelá atmosféra v Selhurst Parku sa naplno prejaví v prvom zápase Premier League v sezóne 2022/23. Proti domácim „The Eagles“ sa postavia odhodlaní kanonieri zo severu Londýna. Marek Rodák hneď v úvode ročníka prejde skúškou ohňa proti Liverpoolu. Po postupe do PL sa ale Fulham údajne zaujíma o Bernda Lena, ktorý prišiel o post jednotky v Arsenale, takže bude počas letnej prestávky zaujímavé sledovať, či Rodák nastúpi medzi tyčami aj proti The Reds.

Kompletný zápasový rozpis nájdete na oficiálnej stránke Premier League.

Fulham na druhom poschodí anglického futbalu udivoval svojim ofenzívnym poňatím a nazbieral v 46 zápasoch 106 gólov! Najlepší strelec súťaže Aleksandar Mitrovič ich nasádzal 43 v 44 zápasoch, do ktorých nastúpil, teda skoro čo zápas, to gól.

Haalandova premiéra proti „Czech“ Hamu

Najočakávanejším zápasom prvého kola bude jednoznačne Haalandova premiéra v Manchestri City proti Kladivárom z Londýna. Českú dvojicu z West Hamu United Vladimíra Coufala a Tomáša Součka, ktorú už opustil po nevydarenom hosťovaní nevyťažovaný Alex Král, tak nečaká na úvod vôbec nič ľahkého. V októbri kladivárov čakajú hráči Liverpoolu a rovnako aj Manchester United s novým koučom Erikom ten Hagom.

Citizens proti Liverpoolu v polovici Októbra

Derby o Manchester je na programe cez víkend okolo 1. októbra, hrať sa bude na Etihad Stadium. V rovnakom kole dôjde aj na severolondýnske derby Arsenal – Tottenham na Emirates. Hneď o dva týždne neskôr sa stretnú dvaja najväčší favoriti sezóny Liverpool a Manchester City, zápas bude hostiť Anfield Road.

Nielen anglickú najvyššiu súťaž tento rok na niekoľko týždňov prerušia majstrovstvá sveta v Katare. Posledné kolo pred šampionátom sa odohrá 11. až 14. novembra tohto roku, nasleduje prestávka a súťaž bude pokračovať až 26. decembra na Boxing day. Šlágrom tohtoročného Boxing day, tradičného kola anglického futbalu, kedy sa kluby stretnú medzi vianočnými sviatkami 26. decembra, bude bitka Arsenal – West Ham.

Zaujímavosťou je, že zápasy ‚Veľkej šestky‘ boli v rozpise tesne pred majstrovstvami sveta oddelené od zvyšku tímov. Požiadal o to samotný manažér Anglicka Gareth Southgate.

Tesne pred septembrovou reprezentačnou prestávkou (19 – 27. 9) sa odohrá veľmi atraktívny súboj Chelsea proti Liverpoolu. V rovnakom čase sa koná aj prestížny zápas Man Utd proti Leedsu.

Premier League s FutbalTour.sk

Chcete si už dnes zarezervovať zážitok na celý život, nech sa máte na čo tešiť? Urobte si u nás nezáväznú rezerváciu na svoj obľúbený klub, alebo kúpte pre seba či svojich blízkych darčekovú poukážku a výber nechajte na neskôr. Na webovom portáli CK FutbalTour.sk pre vás budú postupne pribúdať aj konkrétne ponuky zápasov aj anglických tripov s viacerými zápasmi.