PREMIER LEAGUE RADAR (2): Nádejný Arsenal a nový architekt v United. Čo plánujú „tí druhí“?

3 minúty čítania
Autor: David Zlomek

V prvom dieli prestupového seriálu sme sa pozreli na tímy, ktoré majú ambíciu zamiešať kartami v boji o európske súťaže. Tentokrát nasledujú tri tímy, ktorých sa to bezprostredne dotýka. Teda dva londýnske, Tottenham a Arsenal, ktoré doplnia Manchester United. Poďme na to!

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram.

Skúsený Tottenham so skvelým trénerom

Elitnú štvorku v minulej sezóne uzavrel Tottenham. Ten pod trénerom Antoniom Contem nabral druhý dych, a nakoniec vybojoval vstupenku do Champions League. V priebehu sezóny sa konečne umúdril hviezdny Kane, ktorý dlho trucoval kvôli neuskutočnenému prestupu do City. Teraz je dokonca ochotný podpísať nový kontrakt. Úžasnú kapitolu napísal aj Son, ktorý sa stal najlepším strelcom ročníka.

👉 Rozlosovanie Premier League. Sezónu otvoria kanonieri v Selhurst parku!

Conte už dopredu deklaroval, že chce zostať. S náskokom tak mohol s vedením tímu komunikovať o posilách. Ako to zatiaľ vyzerá? Už sa potvrdil príchod Ivana Perišiča a Arsenalu spred nosa ukradli Yvesa Bissoumu z Brightonu. Ďalej sa jedná o ďalšom príchode z Interu, a síce o stopérovi Alessandrovi Bastonim, či o návrate Christana Eriksena. Tottenham pod talianským trénerom bezpochyby vyskladá veľmi kvalitné mužstvo so skúsenými hráčmi, ktoré bude určite útočiť na dlho očakávanú trofej.

Talentovaný Arsenal musí byť efektívny

Veľký rival Tottenhamu Arsenal zažil turbulentnú sezónu, na konci ktorej bral piate miesto. Niekto ho považoval za úspech, mnohí nie. Gunners majú mladé, dynamické jadro, ktoré bude iba lepšie. Gunners vložili dôveru do trénera Artetu, ktorý bude riadiť prestupové obdobie podľa svojich predstáv. Klub oficiálne opustil Alexandre Lacazette.  Kanonieri prekvapili príchodom ofenzívneho stredopoliara Fábia Vieiru z Porta, ktorý v minulej sezóne bol pri 20 góloch svojho tímu. No a potvrdený je už aj prestup Gabriela Jesusa z Manchestru City, kde sa čaká už len na zdravotnú prehliadku.

Zdroj: eurosport.com

Londýnčanom sa z úspešného hosťovania vrátil Wiliam Saliba, ktorý nechýbal v najlepšej zostave Ligue 1. V posledných dňoch sa vehementne špekuluje o dvojici Tielemans z Leicester City a Raphinha z Leeds United.

Quo vadis (Kam kráčaš) United?

A United? Minulú sezónu je asi zbytočné komentovať. Po nej však prišiel nový vietor v podobe obmeny vedenia a hlavne príchodu Erika Ten Haga. Progresívne kouča zaujal prácou v Ajaxe a teraz si chce predstaviť United podľa svojho. V posledných týždňoch sa očakával prestup vyrastajúceho šéfa zálohy holandskej reprezentácie Frenkieho de Jonga, po ktorom nový tréner veľmi baží. Dokonca mal vedeniu odkázať, nech zatiaľ nekupujú nikoho iného a sústredia sa na Holanďana. Hoci pre Haga sa javí ako kľúčový hráč, samotný de Jong nedávno deklaroval, že je v Barcelone spokojný.

Zdroj: khelnow.com

Ďalej budú chcieť Red Devils určite posilniť pozíciu na hrote. Starnúci Ronaldo, hoci stále fenomén, na všetko nestačí. Okrem toho odišla snáď celá stará garda. Edinson Cavani, Juan Mata, Paul Pogba, Jesse Lingard či Nemanja Matič. Tí všetci sú preč.

👉 PREMIER LEAGUE RADAR (1): Kto vtrhne do boja o Európu? Najhlasnejšie sa hlásia Straky

Na Premier League s FutbalTour.sk

Chcete si už dnes zarezervovať zážitok na celý život, nech sa máte na čo tešiť? Urobte si u nás nezáväznú rezerváciu na svoj obľúbený klub, alebo kúpte pre seba či svojich blízkych darčekovú poukážku a výber nechajte na neskôr.

Na webovom portáli CK FutbalTour.sk pre vás budú postupne pribúdať aj konkrétne ponuky zápasov aj anglických tripov s viacerými zápasmi.

Zájazdy na Arsenal (Saka, Odegaard)
Zájazdy na Manchester United (Ronaldo, Fernandes)
Zájazdy na Tottenham (Son, Kane)
Populárny VAR trip (Trojzápas Cr. Palace – Arsenal, Tottenham – Southampton, West Ham – Man. City)

Darčeková poukážka na zájazdy či vstupenky od FutbalTour.sk