Lobotku potešila cena fanúšikov, na majstrovské oslavy ešte ešte nemyslí

4 minúty čítania
Autor: Milan Valko

Stanislav Lobotka, 28-ročný defenzívny stredopoliar a jeden z kľúčových hráčov SSC Neapol, skončil v ankete 30. ročníka Futbalista roka 2022 na druhom mieste, ale zato vyhral cenu fanúšikov. Bývalý hráč Trenčína, Ajaxu do 21 rokov, Nordsjaellandu, Celty Vigo po včerajšom slávnostnom vyhlásení galavečera v Senci odpovedal na viaceré otázky novinárov.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram Tik-Tok

V ankete ste doteraz dosiahli najlepšie umiestnenie. Ako ste s ním spokojný a mysleli ste aj na to, že by ste mohli Milana Škriniara zosadiť z trónu?
Bol som rád, že som sa dostal do úzkeho výberu a viac som to neriešil. Cena fanúšikov ma skutočne potešila, som za ňu veľmi vďačný, je to taká čerešnička na torte. Vidieť zrejme, že ľudia sledujú moje výkony v Neapole. Áno, po zložitom období v klube, ktoré som zvládol, sa mi darí, a preto si želám, aby som v tomto trende pokračoval.

Už vo štvrtok vstúpi slovenská reprezentácia do novej kvalifikácie ME 2024. Čo od nej očakávate?
Samozrejme, chceme v nej obstáť a zabojovať o postup na ME do Nemecka.  Prvý domáci zápas proti Luxembursku, ktoré sa veľmi zlepšilo, bude náročný hlavne po psychickej stránke. Musíme ho zvládnuť a pokiaľ sa nám to podarí, tak  v ďalšom stretnutí v nedeľu v Bratislave proti Bosne a Hercegovine sa nám určite bude lepšie hrať.

👉🏼 Prečítajte si: Slovensko vstupuje do súboja o EURO 2024. Skupina je hrateľná, aj keď…

Po ligových a pohárových povinnostiach v drese vášho zamestnávateľa musíte rýchlo preladiť na reprezentačné povinnosti. Je to všetko také rýchle, nemáte čas trochu si ani vydýchnuť?
Je to dosť ťažké, po ceste lietadlom na Slovensko sa ešte necítim v takej pohode, na ktorú som zvyknutý, ale verím, že do najbližšieho kvalifikačného zápasu ME 2024 vo štvrtok sa dám úplne do poriadku.

Vyzerá to tak, že do kvalifikácie vstúpime bez kapitána Milana Škriniara, ktorý má zdravotné problémy s chrbtom. Aká to bude komplikácia?
Nuž dosť veľká, lebo Milan je skvelý hráč a človek, takže bude chýbať na ihrisku, ale aj mimo neho. Vo futbale je však bežné, že zdravotné problémy vyradia hociktorého hráča. Musíme sa s tým popasovať, zabojovať aj za neho. Na druhej strane je to aj dobrá príležitosť pre hráčov, ktorí hrajú na jeho poste a takto môžu dokázať, že si reprezentačný dres zaslúžia.

V tejto sezóne hráte vy a celý Neapol famózne, na čele tabuľky máte 19-bodový náskok, viete si predstaviť, čo sa bude diať pri obrovských majstrovských oslavách v meste?
Radšej si to ešte nepredstavujem a zároveň si treba uvedomiť, že do konca tohto ročníka Série A chýba ešte jedenásť kôl, ktoré musíme zvládnuť. Hrá sa teda ešte o 33 bodov a potom keď sa nám podarí splniť vytúžený cieľ, tak môžem rozmýšľať o majstrovských oslavách.

👉🏼 Prečítajte si: Stanislav Lobotka zažíva sezónu snov

Vysoké ambície zrejme máte aj v Lige majstrov, kde ste sa prvý raz v histórii prebojovali do štvrťfinále a mnohí experti si myslia, že máte veľkú šancu dostať sa až do finále…
Liga majstrov je úplne iná súťaž, v nej sa neraz nepotvrdia papierové predpoklady. Veľa ráz sa stalo prekvapenie na účet favoritov. Osobne si myslím, že nie sme až takí favoriti, ako si mnohí myslia. Vo štvrťfinále nás čaká stále silné a nevyspytateľné AC Miláno. V domácej súťaži síce za nami výrazne zaostáva, ale má dosť veľkú kvalitu na to, aby s nami zohralo vyrovnané zápasy.

V minulých dňoch ste s Neapolom predĺžili zmluvu do roku 2027, znamená to teda, že v tomto klube strávite najlepšie roky?
V klube som veľmi spokojný, všetci sa ku mne správajú milo, máme výborné mužstvo, ktoré môže veľa dokázať. Neapol je krásne mesto, dobre sa mi tu žije, preto som s SSC spojil svoju ďalšiu budúcnosť. Myslím si, že pre moju kariéru podpis novej zmluvy je najlepšie riešenie.

VSTUPENKY a ZÁJAZDY na SLOVENSKÚ FUTBALOVÚ REPREZENTÁCIU