V Crypto.com Arene hrajú Kings, Clippers aj Sparks: Doma tam však sú LA Lakers

4 minúty čítania

Crypto.com Arena v Los Angeles patrí medzi najlegendárnejšie športové haly na svete. Veľa priaznivcov ju pozná pod názvom Staples Center, pričom vo svojej histórii sa v nej písali veľké míľniky hokejového aj basketbalového sveta. Svoje zápasy tu hrávajú štyri profesionálne kluby, domov tu však má predovšetkým jeden.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram – Tik-Tok

Spoločný domov basketbalu a hokeja

Crypto.com Arena je domovským štadiónom hokejistov Los Angeles Kings (NHL), basketbalistov Los Angeles Lakers a Los Angeles Clippers (obaja NBA), plus basketbalistiek Los Angeles Sparks (WNBA). Na konci januára sme Staples Center, ako hale stále veľa nielen domácich priaznivcov hovorí, navštívili aj my.

Zažili sme na vlastnej koži zápas NBA medzi Los Angeles Lakers a Oklahomou City Thunder (112-105), taktiež hokejové kalifornské derby, v ktorom LA Kings nestačili v samostatných nájazdoch na San Jose Sharks (3:4sn). Faktom je, že aj keď tu svoje zápasy hrajú až štyri kluby, o skutočnom domove môžeme hovoriť predovšetkým v jednom prípade.

Crypto.com Arena
Crypto.com Arena

Lakers ako číslo jeden v Crypto.com Arene

Akonáhle sa čo i len priblížite do okolia tejto približne 20-tisícovej haly, cítite, že ste v teritóriu, kde hrá prím Los Angeles Lakers. Nie je to iba dojem, pretože aj pouliční predajcovia suvenírov sú hlavne vo farbách tohto slávneho klubu, pričom ich nájdete, aj keď je práve na programe hokejová NHL.

Pocit pokračuje aj vo vnútri. Svoje pamätné vlajky za dva získané Stanley Cupy (2012, 2014) síce majú pod strechou LA Kings a pred Crypto.com Arenou nájdete sochy Waynea Gretzkeho či Dustina Browna (niekdajší kapitán Kráľov a prvý člen Kings, ktorý sa dotkol v histórii Stanleyho pohára). Avšak, potom si všimnete všetky ocenenia a vyvesené dresy legiend Lakers. Nehovoriac o sochách ikon ako O’Neal, Abdul-Jabaar či West, ktoré zdobia vstup dnu.

Staples Center
Staples Center

Čísla hovoria jasnou rečou: 17 titulov v NBA, 1 titul v niekdajšej NBL, 19 konferenčných a 34 divíznych titulov. K tomu premiérový triumf v rámci sezónneho NBA turnaja v roku 2023. Lakers sú športovými kráľmi Los Angeles a taktiež klubom, ktorý je v Staples Center najviac doma. Nie, že by Kings, Sparks či Clippers nemali svoje cieľové skupiny a priaznivcov, ale na zápasoch LAL je atmosféra jednoducho iná.

Sily sú rozdelené jednoznačne

Los Angeles Lakers sú, ako spomíname vyššie, jednoznačnou jednotkou v Crypto.com Arene. Cítia to aj samotní Clippers, ktorí sú v Staples v dočasnom azyle a momentálne stavajú novučičkú arénu Inuit Dome, ktorá by mala byť slávnostne otvorená už v tomto kalendárnom roku. Clippers sa týmto pádom osamostatnia a na svojom štadióne budú môcť písať vlastnú úspešnú históriu.

NHL

Hokejoví Kings si zažili svoje momenty slávy predovšetkým pred približne dekádou, pričom svoje miesto v športovom živote v Kalifornii majú, ale aj vzhľadom na podnebie a históriu v Los Angeles hokej nemá jednoduché postavenie. A čo sa týka LA Sparks, na ženský basketbal si časť fanúšikov taktiež rada nájde cestu. Okrem Lakers sú v Los Angeles veľmi populárni bejzbalisti Dodgers či americkí futbalisti Rams.

Je zaujímavé sledovať, že keď sú v jednej hale doma viaceré profesionálne kluby, jeden je tam viac doma, než ostatné. Na druhej strane, všetci to rešpektujú, pretože LA Lakers sú nielen historickým športovým klubom, ale taktiež obrovskou značkou, ktorá je rozpoznateľná všade vo svete. A momentálne tomu pomáhajú aj superhviezdy typu LeBrona Jamesa či Anthonyho Davisa.

🏒 Kompletná ponuka zájazdov na NHL 🏒

🏀 Kompletná ponuka zájazdov na NBA 🏀