Tottenham Hotspur ako súčasné stelesnenie futbalovej zábavy? Big Ange prebudil Kohútov

4 minúty čítania

Tottenham Hotspur skončil uplynulý ročník na ôsmom mieste Premier League a opäť nezískal nijakú trofej. Spurs si povedali, že nastal čas na zmenu. Tá má nastať pod vedením energického trénera menom Ange Postecoglou. Ako sa zatiaľ zdá, veci sa v severnom Londýne pohli správnym smerom.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram – Tik-Tok

Tottenham Hotspur v boji o anglický titul?

Tottenham sa v čase vznikania tohto textu nachádza na prvom mieste Premier League, pričom zatiaľ neprehral. Nie je to ale iba o výsledkoch. V tíme Spurs sa začala meniť celá atmosféra, kompletná kultúra. Ange Postecoglou, ktorý bol úspešný na lavičke škótskeho Celticu Glasgow, má priniesť pokoj a stabilitu. Práve stabilita by sa Kohútom hodila, pretože v minulom ročníku sa na ich lavičke vystriedala hneď trojica trénerov. Antonia Conteho nahradil dočasne Cristian Stellini, toho po katastrofálnych výsledkoch striedal taktiež dočasne Ryan Mason.

Tím sa musel v lete 2023 vyrovnať aj s odchodom svojho najväčšieho lídra. Do Bayernu Mníchov sa za viac ako 100 miliónov eur sťahoval kapitán mužstva Harry Kane. Pásku po ňom prevzal Kórejčan Heung-Min Son, pričom veľkou posilou do ofenzívy sa stal James Maddison zo zostupujúceho Leicestru City. Nenápadným, no o to dôležitejším nováčikom v drese Kohútov je brankár Guglielmo Vicario. Ten prišiel z Empoli a stal sa jasnou brankárskou jednotkou THFC. Postecoglou pospájal jednotlivé kúsky mozaiky v bielej časti severného Londýna dokopy a začala mu vznikať zaujímavá mozaika.

James Maddison x Heung-Min Son (zdroj: Mirror)
James Maddison x Heung-Min Son (zdroj: Mirror)

Emócie na lavičke vystriedali uvoľnenosť a pohoda

Conte bol na lavičke a na tlačovkách búrlivákom, Big Ange prináša pokoj, pohodu a humor. S novinármi často vtipkuje, pričom v celom Tottenhame vytvára atmosféru, v ktorej sa hráči cítia dobre. Tento 58-ročný kouč sa narodil v Grécku, ale vyrástol v Austrálli. Okrem spomínaného Celticu trénoval aj národný tím „Protinožcov“ či známy japonský celok Yokohama F. Marinos.

Dokonca aj kritické anglické médiá si ho obľúbili. „Neviem, čo to na našom štadióne púšťajú. Do šatne radšej nechodím, čo je sčasti spôsobené aj hudobným vkusom našich hráčov. Väčšina klubov sa snaží zo svojho domáceho štadióna urobiť pevnosť, náš sa stáva nočným klubom. Vôbec mi to ale nevadí, ak to robí ľuďom radosť, som za aj ja,“ hovoril sebe vlastným vtipným spôsobom o záberoch, na ktorých hráči Kohútov oslavovali s priaznivcami Spurs na tóny známej skladby „Freed From Desire“ od interpretky menom Gala.

Dobrý dojem nestačí. Cieľom sú tituly a trofeje

Aj keby bol Ange Postecoglou najmilším človekom na svete, ak nebude mať s Tottenhamom výsledky, aj on skôr či neskôr dostane výpoveď. Sedí na lavičke tímu, ktorý nezískal veľkú trofej od roku 2008, keď londýnsky celok triumfoval v ligovom pohári.

„Neprišiel som sem, aby som bol neúspešný.“
– Ange Postecoglou –

„Tento klub má všetky predpoklady na to, aby bol úspešný. Mali by tu byť očakávania, pričom jedným z dôvodov, prečo som sem prišiel, je práve zúfala túžba po trofeji, pretože cítia, že na to majú,“ hovoril v jednom z tohtosezónnych rozhovorov.

Ange sa netají túžbou v Tottenhame vybudovať niečo veľké. Toto je veľký klub, ktorý by mal každoročne bojovať o trofeje,“ myslí si muž s prezývkou Big Ange, ktorý so Celticom získal škótske treble. V novembri je zatiaľ priskoro hodnotiť, ako sezóna v podaní londýnskych Kohútov dopadne. Už teraz však na Tottenhame vidieť oproti minulému ročníku značný progres. Postecoglou prebudil zakríknutý tím, spolupráca Sona s Maddisonom je čírou futbalovou zábavou a vedieť o sebe dávajú aj hráči ako Bissouma, Kulusevski či Romero.

VSTUPENKY A ZÁJAZDY NA TOTTENHAM HOTSPUR 

Spríjemnite sebe alebo svojim blízkym čakanie na Vianoce s originálnym adventným kalendárom pre fanúšikov Tottenhamu Hotspur