TOP zápasy v skupinách MS: Nová rivalita aj strety gigantov

2 minúty čítania
autor: David Zlomek

Majstrovstvá sveta sa nezadržateľne blížia. Celý futbalový sviatok sa rozbehne tradične v skupinách. Pre mnohých nutné zlo, pre iných príležitosť spoznať nové futbalové zeme či možnosť pozrieť si plno zaujímavých zápasov. Ktoré by to tento rok mohli byť?

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram.

Začíname! Katar odštartuje dianie s Ekvádorom

Katar vs. Ekvádor je zápas, ktorý nepotrebuje veľké reči okolo. Je to totiž otvárací duel! Od očakávania, ktoré sa stupňuje počas celého dňa, cez opulentné predstavenie pri otváracom ceremoniáli až po samotný futbal – 20. november bude historickým dňom, ktorý si arabský svet bude pamätať navždy.

Tu sa bude hrať otvárací zápas tohtoročných majstrovstiev sveta ↓

👉 Posledný šampionát kráľov Cristiana a Lionela

Soccer vs. Football. Rodí sa nová rivalita?

Niektorým to trhá uši. Soccer, čo to, sakra, je? V Spojených štátoch to majú jednoducho inak, treba sa s tým zmieriť. Avšak svet si musí zvyknúť aj na to, že  za veľkou mlákou začali robiť futbal veľmi dobre a patria medzi čierne kone. Nebudú vôbec ľahkým sústom, naviac ich podpichovanie s Angličanmi naprieč všetkými oblasťami je známe. Niet pochýb o tom, že vzniká nová rivalita.

Bitka európskych gigantov

Na európskom kontinente by ste veľa lepších a slávnejších národných týmov nenašli. Nemecko a Španielsko, to je záruka dobrého futbalu a reklama na to, ako sa to má robiť. Keby sa oba tímy stretli vo finále, nikro by sa nedivil, avšak vedzte, že sa stretnú už v skupine! S prehľadom ide o jeden z najočekávanejších duelov prvej fázy turnaja.

Dvanásť rokov a rany sú stále nezahojené

Ubehlo dvanásť rokov od legendárneho okamihu, kedy sa Luis Suárez slávne zahral na gólmana a chytil jasný gól. Ghana ale zápas nezvládla a na ich kontinente zavládol smútok. Oba národné celky sa pomaly sťahujú do ústrania, najväčšia sláva je dávno preč. Ale spomienky na jeden z najnapínavejších zápasov poslednej doby určite dodajú duelu zvláštny náboj.

Americké El Clásico

Súboj Brazílie proti Argentíne možno uvidíme až vo vyraďovacej časti, Messiho partia ale už v skupine narazí na zaujímavého súpera. Zatiaľ čo Argentína mnohokrát ovládla Južnú Ameriku, Mexiko si drží status najlepšího tímu „od Panamy nahor“. Pôjde nielen o postup ďalej, ale tiež o prestíž. Tímy spolu odohrali už 35 vzájomných stretnutí.

Je to málo? Tu sú niektoré ďalšie súboje!

Senegal vs. Holandsko
Brazília vs. Srbsko
Francúzsko vs. Dánsko
Chorvátsko vs. Belgicko
Portugalsko vs. Uruguaj