Staň sa súčasťou VAR komunity a naplno pochop, o čom je futbal

3 minúty čítania

Futbal nie je iba o góloch, bodoch, výsledkoch a trofejach. Futbal je najsledovanejší šport na svete, ktorý spája ľudí po celej planéte. Práve komunita je veľmi dôležitou súčasťou tejto hry, ktorá ovplyvňuje našu náladu.

Láska k futbalu je základ

Vyššie spomenuté skutočnosti veľmi dobre vedia aj chalani Julo (Július Turček, zakladateľ CK FutbalTour.sk) a Muťo (Matej Mutiš, zakladateľ eventovej agentúry Situm), ktorí sa pred dvoma rokmi rozhodli vytvoriť podcast VAR (Víkendový Amatérsky Report). Julo, veľký fanúšik londýnskej Chelsea, a Muťo, obrovský priaznivec West Hamu United, od tohto momentu vybudovali česko-slovenskú komunitu (nielen) milovníkov anglickej Premier League, ale aj futbalu celkovo, ktorá nemá v našich končinách obdobu. Vtedy rozhodne netušili, aký boom spustí epizóda, v ktorej sa bavili o Neymarovej sestre.

Pri objednávke poukážky s kódom „VAR“ a získaš:

  • poukážku v hodnote, ktorú si sám povieš
  • osobné video venovanie od Jula a Muťa

Podpichovanie a humor k futbalu patrí

VAR už dávno  nie je len podcast, ktorý vychádza raz týždenne. Chalani sa každý deň prihovárajú publiku na sociálnych sieťach Facebook a Instagram, riešia konkrétne zápasové situácie a futbalové udalosti, vyjadrujú sa k dianiu, ktoré hýbe fanúšikmi a nezabúdajú na humor a podpichovanie, bez ktorého by to skrátka nebolo ono. Okrem toho, majú správne nastavený morálny kompas a nezabúdajú na sociokultúrne momenty, ktoré prenikajú aj do sveta športu. V ich obsahu nechýba osveta, na čo by sa rozhodne nemalo zabúdať.

👉 V-íkendový A-matérsky R-eport odoberajte na Spotify, Podbean, alebo na Google podcast.

Ak máte radi Premier League, určite ste už o týchto dvoch počuli. A aby to, čo tvorili, bolo naozaj autentické, tak nesedia iba pred obrazovkami a monitormi, ale na pravidelnej báze cestujú do Veľkej Británie a zažívajú momenty, na ktoré budú spomínať do konca svojich životov. Nie je to iba o Chelsea, Manchestri United, Arsenale či Liverpoole. Do popredia sa dostávajú aj kluby ako Brighton, Fulham, Aston Villa, Brentford či nižšie anglické súťaže a napríklad aj waleský Wrexham.

Premier League fandí aj draftová dvojka NHL, Šimon Nemec

Pridajte sa a bude zábava!

VAR Tripu s Julom a Muťom (a ďalšími zanietenými priaznivcami) sa môžete zúčastniť aj vy. Harmonogram je zväčša jednoduchý – pár dní v Anglicku, niekoľko skvelých zápasov, výborné jedlo, spoznávanie nových miest, nových ľudí a nasiaknutie britskou futbalovou kultúrou. Má to iba jediný háčik, keď absolvujete jeden takýto trip, budete chcieť ísť na ďalší a VAR komunita vás naplno pohltí. Futbal je totiž práve o tomto, o tom, že ním žijete každý deň a konkrétnych 90 minút na trávnatej ploche je len pomyselnou čerešničkou na torte celého procesu.

Častokrát vo vás ešte hlbšiu brázdu vyryjú zážitky ako rozhovor s domácim priaznivcom, ktorý vám poskytne novú perspektívu vnímania futbalu, zážitky zo samotného cestovania alebo originálne chorály, ktorých je v Anglicku neúrekom. Prekvapte svojho kamaráta/tku a venujte VAR darčekovú poukážku. Chalani sa postarajú o zvyšok 🙂

Pri objednávke poukážky s kódom „VAR“ a získaš:

  • poukážku v hodnote, ktorú si sám povieš
  • osobné video venovanie od Jula a Muťa

Na záver sa patrí dodať, že aj keď názov hovorí o Víkendovom Amatérskom Reporte, už dávno je na mieste hovoriť o analyzovaní, ktoré je každodenné a predovšetkým na profesionálnej úrovni.