Premier League je späť a fandí jej aj draftová dvojka NHL

3 minúty čítania

„V sobotu hlboko v noci, keď sme išli na hotel, hral v metre nejaký gitarista. Tak sme si vypýtali Sweet Caroline. Celé metro tancovalo a spievalo, nakoniec sme sa tam zdržali asi polhodinu.“ Aj taký bol náš prvý VAR trip na úvod novej ligovej sezóny v Anglicku.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram.

Futbal jednoducho spája

Premier League je späť. A s ňou aj naše veľkolepé VAR tripy do Anglicka. Za tri dni v Anglicku sme stihli päť zápasov najvyššej súťaže a jeden polčas duelu Championship na staručkom ikonickom štadióne Stoke City.

Už tradične na začiatku zájazdu najskôr každý každého spoznával. No a na konci? Ten spal u toho na izbe, ten pozýval toho na pivo. Jednoducho „Football – Connecting People.“

„Ospravedlňte nás, je tu veľmi veľa bordelu a smeti,“ aj takto vás môžu privítať na prehliadke jedného z ikonických londýnskych štadiónov – Stamford Bridge.

Oplatí sa vidieť aj menšie štadióny

Svojou atmosférou nás uchvátil už prvý štadión v novej sezóne – Selhurst Park na dueli domácich The Eagles proti mestskému rivalovi Arsenalu.

„Choďte sa tam niekedy pozrieť. Nechoďte iba na veľké štadióny, pretože, keď sa prechádzate uličkami južného Londýna, tak cítite, ako tá komunita žije s tým klubom. Oni nie sú z Londýna, oni sú z južného Londýna. Tá atmosféra tam je fantastická,“ hovorí Muťo z VAR podcastu.

Cez polčas piatkového duelu sme sa so „zájazďákmi“ dohodli, že sa stretneme úplne dole pri ploche a spravíme si spoločné fotky. No a všetci sa chceli fotiť len s jedným z nás. Na prvom kole Premier League totiž s nami bola aj draftová dvojka NHL Šimon Nemec.

„Angličania len čumeli a nechápali, kto je tento chlap a prečo sa s ním chce každý fotiť. Či to nie je náhodou nejaká nová posila Crystal Palace,“ smeje sa Muťo.

Skvelú atmosféru má aj druhá liga

V sobotu sme sa už rozdelili na dve časti. Niektorí z nás sa vydali do Liverpoolu, no po ceste sme sa ešte zastavili nasať aspoň v jednom polčase atmosféru útulného štadióna Stoke City, kde si momentálne užívajú Championship.

Možno by ste čakali, že na súboj Evertonu s Chelsea pôjdeme ako neutrálni nezaujatí diváci. To by sme však nemohli mať na čele tejto skupinky Jula, veľkého fanúšika Chelsea. A tak si desiatka z nás vychutnala duel „Lampardovej družiny“ proti klubu jeho srdca zo sektora hostí zo Stamford Bridge. „Aj Šimon povedal, že keď už si má vychutnať atmosféru Premier League, tak aj z hosťujúceho sektoru.“

Pokriky strhnú aj fanúšikov rivala

Druhá polovica z našich účastníkov zájazdu sa rozhodla nasať dojmy z moderného štadióna Tottenhamu. Hromadné „Antoniooo, Antoniooo,“ na počesť hlavného trénera Spurs nenechalo chladným ani zarytého priaznivca West Hamu Muťa.

Kým Tottenham si svoj vstup do ligovej sezóny vychutnal, na Old Trafforde sa musel najúspešnejší anglický klub zmieriť s historicky prvou domácou porážkou od sympaticky hrajúceho Brightonu.

Najbližší VAR zájazd na najväčšie derby

Na záverečný duel zájazdu pred Olympijský štadión, na ktorom svoje domáce zápasy hráva West Ham, sme prišli už tri hodiny pred výkopom a spravili sme dobre.

„Spievala sa hymna, spievala sa Sweet Caroline, atmosféra bola jednoducho fantastická už pred zápasom, tak ako to na West Hame už tradične býva,“ pripomenul Muťo.

👉 Prečítajte si aj: Kámo, ty ideš so Separom na United vs Liverpool!

Niektorí boli šťastnejší, iní musia veriť v zlepšenie svojich miláčikov. Najdôležitejšie ale je, že Premier League je späť. V Anglicku sme na každom ligovom kole a s našimi kamošmi z VAR podcastu sa najbližšie vydáme na jedno z najväčších miestnych derby Manchester United – Liverpool. To jednoducho nechcete zmeškať.

Odporúčame:
Manchester United – Arsenal (letecky, 2.9.2022 – 5.9.2022)
Chelsea – Liverpool (letecky, 16.9.2022 – 19.9.2022)
Arsenal – Liverpool (letecky, 7.10.2022 – 10.10.2022)