Slovensko na ME 2020: všetko, čo potrebujete vedieť

3 minúty čítania

Slovenská futbalová reprezentácia to dokázala. Po tuhom boji v Severnom Írsku po druhý raz v histórii postúpila na záverečný európsky šampionát. Pozrite si všetky informácie, ktoré potrebujete vedieť.

Súperi Slovenska

Slovensko sa nachádza v skupine E. Okrem našich sa v nej predstaví výber Španielska, Poľska a Švédska. Prvý zápas odohrajú sokoli proti poľskej reprezentácii, nasleduje duel proti Švédom a skupinovým vyvrcholením bude meranie síl so španielskym tímom.

Okrem kolektívnych výkonov sa slovenskí fanúšikovia môžu tešiť aj na súboje s hráčmi ako Lewandowski, Morata či Ramos, ktorí patria medzi svetovú futbalovú špičku.

Vyraďovacia fáza sa začína 26. júna, finále je na programe 11. júla.

PREČÍTAJTE SI TIEŽ: Odpovede na najčastejšie otázky k vstupenkám a zájazdom na Majstrovstvá Európy

Petrohrad a Sevilla sú destinácie ako za odmenu

A to hneď z dvoch pohľadov. Oproti pôvodným destináciám (Dublin a Bilbao) ponúkajú Petrohrad a Sevilla výrazne priaznivejšie podmienky pre vycestovanie. V Petrohrade nepotrebujú fanúšikovia cestovné víza a sú oslobodení od absolvovania karantény po príchode do krajiny. Sevilla zatiaľ neupresnila podmienky pre vycestovanie, no očakáva sa výrazne uvoľnenejší režim oproti baskickému Bilbau.

Podruhé – samotné mestá. Zápasy v Petrohrade sa konajú počas „Bielych nocí“. Slnko takmer nezajde za horizont a tento magický prírodný jav, nazývaný aj „Polárny deň“, využívajú domáci na bujarý nočný život a sprievodné akcie (viď video).

Sevilla pre zmenu ponúkne typickú južanskú pohodu, parádnu gastronómiu a pre milovníkov kultového seriálu Game of Thrones aj lákavý bonus – návštevu najstaršieho kráľovského palácu v Európe. Práve v ňom boli nahrávané scény  odohrávajúcich sa v Dorne, najjužnejšej časti kráľovstva Westeros (sídlo rodiny Martellovcov).

NÁŠ TIP: Nenechajte si ujsť novinky v našom FAN shope.
Potešte svoju futbalovú dušu suvenírmi slovenskej reprezentácie už od 0,99 €.

Slovensko na majstrovstvách Európy

Slovenskí futbalisti po druhýkrát v histórii postúpili na európsky šampionát. Toto je skladba hráčov, ktorí by sa mali predstaviť na medzinárodnom fóre.

Na brankárskom poste bude mať Slovensko k dispozícii spoľahlivých gólmanov. Na súpiske figuruje Martin Dúbravka, Marek Rodák či Dominik Greif. Pre všetkých troch to bude v prípade nominácie premiéra na vrcholnom podujatí.

Obranu tvoria harcovníci Pekarík s Hubočanom, skúsený Škriniar či Šatka. Defenzívu ďalej dopĺňajú Valjent či Gyömbér, spomedzi mladých zadákov je to aj Hancko a Mazáň.

Záloha Slovenska budí rešpekt. V strede úraduje okrem Hamšíka ostrieľaný Kucka a Lobotka. Defenzívnymi štítmi sú najmä Hrošovský s Gregušom. Na krídlach by mali operovať Rusnák, Mak aj Weiss. Nasadenie Dudu môže byť v podhrotovej pozícii alebo priamo na hrote.

K dispozícii v útoku by mali byť útočníci Ďuriš, Šafranko a Boženík.

Rozhodne to však bude futbalový sviatok pre každého fanúšika, ktorý si treba vychutnať naplno.

Máte otázky alebo požiadavky? Vyplňte kontaktný formulár a čoskoro vás budeme kontaktovať.

  • Toto pole je pre validačné účely a mal by zostať nezmenený.


FOTO: Facebook/SFZ