Šancí vidieť Cristiana Ronalda naživo už nebude veľa

4 minúty čítania
Autor: Jakub Vaverka

Cristiano Ronaldo má 38 rokov, vo svojej kariére vyhral takmer všetko, čo mohol a momentálne píše futbalový príbeh v Saudskej Arábii. Príležitostí vidieť päťnásobného víťaza Zlatej lopty naživo už nebude veľa. Vy pri dvoch z nich môžete byť.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram Tik-Tok

Kvalifikácia o postup na EURO 2024 v Nemecku je v plnom prúde. Slovenskí reprezentanti ju majú dobre rozbehnutú. TOP favoritom ich skupiny je však Ronaldove Portugalsko.

Martínez Ronaldovi naplno dôveruje

Nový tréner „európskych Brazílčanov“ Roberto Martínez pred začiatkom kvalifikačných bojov jednoznačne potvrdil, že veterán Cristiano Ronaldo je aj po MS 2022 v Katare dôležitou súčasťou portugalského národného tímu, a že s ním počíta. To znamená, že s veľkou pravdepodobnosťou budú jednému z najlepších futbalistov celej histórie čeliť v zápoleniach o EURO 2024 aj zverenci trénera Francesca Calzonu.

Zdroj: supersport.com/foto: Getty Images

Portugalsko – Slovensko (charter) ✈

Dvojzápas proti štvrťfinalistovi uplynulého svetového šampionátu je na programe na jeseň tohto roka. Najprv ôsmeho septembra Slováci nastúpia proti Portugalsku doma, o približne mesiac neskôr, trinásteho októbra, Sokoli vycestujú na vzájomný zápas na portugalskú pôdu. Vidieť Cristiana Ronalda v akcii proti slovenskej reprezentácii bude dozaista zážitok, pričom vzhľadom na to, že pôjde o jesenný asociačný termín, kvalifikačné súboje už budú v pokročilom štádiu a rozhodovať môže každý jeden bod.

👉 Prečítajte si: 🇸🇰 Takto sa má hrať za Slovensko (VIDEO)

V Al-Nassr je hlavnou postavou

O Ronaldovi sa toho neustále píše veľmi veľa. Návrat do Premier League mu nevyšiel podľa predstáv a s Manchestrom United sa nerozišiel v najlepšom. V klube svojho srdca napokon skončil po kontroverznom interview. Zvolil si lukratívny odchod do Saudskej Arábie, kde je hlavnou postavou tamojšej súťaže v drese Al-Nassr. Nie je vylúčené, že sa jedného dňa vráti do Európy, nájsť si angažmán nebude mať pravdepodobne problém ani po 40ke. Vzhľadom na to, ako sa stará o svoje telo, trénuje, stravuje a regeneruje, môže jeho kariéra pokračovať ešte pár sezón.

Zdroj: japantimes.co.jp/foto: Jorge Ferrari(Reuters)

Nič sa nezmenilo ani na fakte, že CR7 je futbalový zabijak. Či už hrá v kvalifikácii proti Lichtenštajnsku alebo v Saudskej Arábii proti ligovým rivalom, chce skórovať, chce vyhrať. Aj keby hral na ulici s kamarátmi, chcel by byť najlepší. Táto jeho črta niekomu imponuje, iným je zas tŕňom v oku. Jednoznačné ale je, že Cristiano Ronaldo je globálnou športovou superstar a jedným z najznámejších ľudí na svete.

Už niekoľko mesiacov pred jeho potenciálnym príchodom na Slovensko sa dá očakávať, že mediálny humbuk okolo portugalskej reprezentácie v našej krajine bude zameraný práve na tohto hráča. Nehovoriac o tom, že tu pod Tatrami je nesmierne veľa futbalových priaznivcov, ktorí už dlhé roky mapujú každý krok Cristianovej kariéry.

VSTUPENKY na SLOVENSKÚ FUTBALOVÚ REPREZENTÁCIU