„Rudy on fája“: Zlí chlapci svetového futbalu – časť 4. Sergio Ramos

3 minúty čítania
Autor: Rudolf Beliš

Nadupaná tretia dávka zlých chlapcov mala hlavného hrdinu Zlatana Ibrahimoviča, o ktorom je známe že si s neprajníkmi ťažkú hlavu nerobí. Je tak výnimočná postava svetového futbalu, že by si zaslúžil vlastnú kategóriu „Zlatý Zlatan“.

Viac nájdete v predchádzajúcom blogu: Zlý chlapec svetového futbalu – Zlatan Ibrahimovič

Po Švédovi preberá štafetu toreádor z Andalúzie, Sergio Ramos. V súkromnom živote vie byť veľkým romantikom. Počas nakrúcania španielskej TV show, raz prekvapil svoju manželku hrou na gitaru doprevádzanú spevom. Na zelených trávnikoch „prekvapuje“ zasa tvrdou hrou a zberaním kariet. Ale ešte predtým si dáme tradičný predslov autora.

Rudyho prológ

Futbalistov, ktorí by pri psychotestoch zjedli papier a zapichli ceruzku do nohy psychológa, je viac než trénerov na facebooku. Niektorí z tých najprepnutejších, ktorým vedeli expresne rýchlo vyskočiť ističe, už dokonca dvíhajú mydlo v sprchách nápravných zariadení.

Časy Joeyho Bartona, ktorý zahasil cigaretu o oko 15-ročného fanúšika a kopol manželku do hlavy či Bruna Fernandesa (nie toho krotkého hráča United, ktorý predchádzajúcu sezónu neublížil ani Norwichu) de Souzu, ktorý zabil milenku a …uuf to si radšej dohľadajte, sú už dúfajme dávno za nami.

Tento článok bude o aktívnych „mäsiaroch“, ktorí zapĺňajú titulné stránky športových magazínov.

Sergio Ramos – 121 žltých / 27 červených / 0 škandálov

Ako malý chlapec Sergio sníval o tom, že sa stane toreádorom. Nikto by v tých časoch nepredpokladal, že namiesto mávania červenou plachtou pred býkom mu 27-krát zamávajú pred nosom červenou kartou rozhodcovia. Napriek tomu, že mu rodina túto riskantnú kariéru zatrhla, jeho oslavy titulov túto vášeň stále pripomínajú.

Zdroj: elpais.com, Foto: Alejandro Ruesga

Ak by mal bulvár písať o jeho prešľapoch v súkromnom živote, tak by to bolo len o tom, ako prešiel na červenú na prechode pre chodcov alebo hodil plastovú flašu do zmesového odpadu. Nula celých nula celých nula škandálov. Na ihrisku je ale rekordérom v počte červených kariet v Lige majstrov aj v La lige. Historicky viac červených (46) dostal len bývalý kolumbijský reprezentant Gerardo Bedoya s prezývkou „Beštia“.

Sergio je držiteľom 27 červených, z toho 5 videl v zápasoch El Classica proti Barcelone, v ktorých väčšinou lovil na Lionela Messiho. Jubilejné desiate vylúčenie si vyslúžil za nechutné kopnutie Messiho hraničiace s trestným činom a následné odsotenie žrebca Puyola na zem. Jeho žrebec Yucatan de Ramos je mimochodom svetovým šampiónom z roku 2018 v International Horse Show. Medzi jeho pamätné fauly patrí aj zákrok na Mo Salaha vo finále LM, po ktorom musel egyptský faraón po polhodine s bolestivou grimasou zísť z trávnika. Liverpool v tomto zápase bez svojho ťahúňa nakoniec prehral proti Realu Madrid 1:3.

Na úplnom začiatku jeho kariéry, ho miestni kamaráti prezývali „Schuster“, pre jeho schopnosť dávať góly. Pomenovanie dostal po bývalom skvelom nemeckom hráčovi a neskôr aj vlastnom trénerovi v Reale Madrid, Berndovi Schusterovi.

„Pobil sa v striptízovom bare s vyhadzovačmi, keďže nedodržal pravidlo: Nedotýkať sa, iba pozerať!“
Už čoskoro: Zlý chlapec svetového futbalu – Mario Balotelli

Predchádzajúci blog: Zlý chlapec svetového futbalu – Zlatan Ibrahimovic