„Rudy on fája“: Zlí chlapci svetového futbalu – časť 3. Zlatan Ibrahimovič

3 minúty čítania
Autor: Rudolf Beliš

Druhá časť nebola nič dlžná tej prvej a Diego Costa sa jej zhostil veľmi statočne. O jedného yorkshira síce svet prišiel, ale Diego ukázal že má dobré srdce, pretože svoju lásku venoval hneď dvom ženám naraz – sestrám.

Viac nájdete v predchádzajúcom blogu: Zlý chlapec svetového futbalu – Diego Costa

Tentokrát sme si posvietili na kráľa, legendu, the one and only, jednoducho Zlatana. Jeho dvojník z NBA, bosnian Nihad Dedovic sa vyjadril, že nie je možné žeby boli príbuzní, pretože jeho otec nikdy nebol v Švédsku. Nuž, Zlatan na to reagoval klasicky: „Ale môj otec v Bosne bol!“.

Rudyho prológ

Futbalistov, ktorí by pri psychotestoch zjedli papier a zapichli ceruzku do nohy psychológa, je viac než trénerov na facebooku. Niektorí z tých najprepnutejších, ktorým vedeli expresne rýchlo vyskočiť ističe, už dokonca dvíhajú mydlo v sprchách nápravných zariadení.

Časy Joeyho Bartona, ktorý zahasil cigaretu o oko 15-ročného fanúšika a kopol manželku do hlavy či Bruna Fernandesa (nie toho krotkého hráča United, ktorý predchádzajúcu sezónu neublížil ani Norwichu) de Souzu, ktorý zabil milenku a …uuf to si radšej dohľadajte, sú už dúfajme dávno za nami.

Tento článok bude o aktívnych „mäsiaroch“, ktorí zapĺňajú titulné stránky športových magazínov.

Zlatan Ibrahimovič – 121 žltých / 15 červených / 1x MILFka*

*v súčasnosti sa používa sociálne akceptovateľnejší, no menej známy pojem: „WHIP – women who are hot, intelligent, and in their prime“ (pozn. redaktora).

V 13tich Zlatan knokautoval spoluhráča hlavičkou a poslal ho do nemocnice. Otec chlapca rozbehol petíciu, aby ho vyhodili z klubu, no tréner túto žiadosť odignoroval, pretože bol Zlatan príliš dobrý na to, aby ho nemal v tíme. Chlapca z ghetta dostanete, no ghetto z chlapca nedostanete nikdy. Tento jeho výrok do bodky plní do dnes. Už ako dieťa hádzal tehly do okien áut a kradol v obchodných domoch. Bol majstrom v ničení zámkov, bicykel ukradol dokonca aj svojmu trénerovi či poštárovi.

„Obľúbený“ je dodnes nie len pre trénerov, ale aj pre spoluhráčov. Útočník Mido po ňom hodil nožnice, Van der Vaart ho obvinil z toho, že ho Švéd zámerne zranil a v kuloároch sa šušká o tom, že po predaji do Juventusu hráči Ajaxu jeho odchod oslavovali niekoľko dní.

„Prišiel som ako kráľ, odchádzam ako legenda.“ povedal po odchode z Paríž Saint-Germain.

Keď sa ho novinár opýtal otázku, či sa vie stotožniť s nejakým športovcom, tak odpovedal, že je ako Muhammad Ali, ktorý svojho času povedal, že súpera zloží vo štvrtkom kole, čo sa aj presne stalo (boxerský zápas proti Sonny Banksovi)!

Zdroj: theathletic.com, Foto: Pablo Morano

K bojovým športom má tento unikátny športovec blízko, keďže je majiteľom čierneho pásu v taekwonde. Jediná osoba, ktorej sa Zlatan naozaj bojí, je jeho o viac než desať rokov staršia manželka, pri ktorej je vraj pod papučou. Pri otázke čo jej daroval na narodeniny však odpovedal, že jej nedal nič, keďže už dostala Zlatana. Žiaden športovec nemá väčšie ego a sebavedomie ako on, čo dokazujú jeho legendárne výroky. Niektoré si preto rovno pripomenieme:

„Som číslo jeden. Naozaj to tak cítim. Skutočnosť, že som nikdy nevyhral Zlatú loptu, neznamená, že nie som číslo jeden.“
„Môžem hrať na 11 pozíciach, pretože dobrý hráč môže hrať hocikde na ihrisku.“
„Jedna vec je istá – majstrovstvá sveta bezo mňa je zbytočné pozerať, takže nemá cenu čakať na ne.“
„To, čo vie Carew s loptou, ja spravím s pomarančom.“
„Som ako Ferrari medzi Fiatmi“

Zlatan Ibrahimovič si dal po sebe pomenovať burger v reštaurácii v Paríži, kde sa Švéd stal veľmi populárny počas svojho pôsobenia v miestnom PSG. So 600 gramami mäsa a tromi druhmi syra je to podľa majiteľa reštaurácie Jeana-Philippa Grandina taký výnimočný burger, akým je Zlatan Ibrahimovič hráčom.

Vo švédskom slovníku je dokonca slovo pomenované po ňom. Zlatan je vo Švédsku taký národný hrdina, že jeho meno bolo pridané ako sloveso do švédskeho slovníka. „Zlatan“ znamená dominovať alebo robiť niečo mimoriadne dobre. Táto osobnosť svetového športu je tak výrazná, že o ňom nájdete aj knihu a najnovšie aj dokumentárny film:

Zdroj: Youtube/Movie Coverage:

„Otec jedného chlapca rozbehol petíciu, aby ho vyhodili z klubu.“
Už čoskoro: Zlý chlapec svetového futbalu – Sergio Ramos