Posledná šanca na zlato? Nielen Messi, ale aj Belgicko či Chorvátsko

2 minúty čítania
autor: David Zlomek

Témou číslo jeden na blížiacom sa svetovom šampionáte bude „posledný tanec“ Cristiana Ronalda a Lionela Messiho. Obe reprezentácie týchto hviezd patria do užšieho okruhu favoritov, ale sú tu aj ďalšie tímy, pre ktoré to bude posledná šanca zapísať sa do dejín.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram.

Vieme, spomenúť Portugalsko aj Argentínu musíme. Pre obe legendy z daných zemí pôjde o poslednú šancu upevniť si status najlepšieho hráča histórie. O niečo bližšie má podľa predpokladov k trofeji Argentína, avšak Portugalsko na európskej pôde ukazuje, že jeho tím nemožno podceňovať. Ale aby sme nezdržovali, viac o tejto téme na odkaze nižšie.

👉 The Last Dance. Posledný šampionát kráľov Cristiana a Lionela!

Zdroj (foto): sportingnews.com

Premárnená generácia Belgicka?

Belgickej reprezentácii sa narodili výnimoční hráči na čele s Hazardom, Lukakuom a ďalšími, ale nikdy z toho nič nebolo. Zatiaľ čo šampionát v roku 2014 mal byť akýmsi zahrievacím, ten ďalší v Rusku už mali dotiahnuť minimálne do finále. Konečný bronz bol horko-sladkou útechou.

Teraz tak prichádza posledná šanca, a to bez nadnesenia. Pozitívne pre malý západoeurópsky štát je, že v životnej forme chytá Courtois. Stále na vrchole je aj Kevin de Bruyne, formu v repre má tiež trápiaci sa Hazard a dúfa sa aj v zotavenie Lukakua.

Bojovní Chorváti budú veľmi nepríjemným súperom

Chorvátsko sa skvele naladilo v Lige národov, kde ovládlo skupinu a mieri do Final 4. Za sebou nechalo Dánov aj Francúzov, v kvalifikačnej skupine tesne preskočilo Rusov. Avšak legendy typu Modriča, Perišiča či Vidu majú svoj vek, takže aj oni budú mať zvýšenú motiváciu.

Hráči zo strednej či nastupujúcej generácie ako Livkovič, Gvardiol alebo Pašalič toľko skúseností s elitným futbalom nemajú. A zabúdať netreba na čoraz skúsenejšieho Kovačiča. Pôjde o ideálny mix, alebo smutné lúčenie starých bardov?

https://www.youtube.com/watch?v=msgUQ37B4eU

Čo čakať od Uruguaja?

Zmieniť musíme rozhodne aj túto juhoamerickú krajinu. Tá mala namále už v kvalifikácii, ale vďaka posledným štyrom výhram Uruguaj preskočil všetkých konkurentov, a nakoniec skončil na treťom mieste za suverénmi z Brazílie a Argentíny.

Tím je však pomerne prestarnutý. Už dávno nejde o čierneho koňa šampionátu ako pred rokmi (spomeňte si na MS 2010), ale skôr o dohrávajúci mančaft, v kterom nastupujúca generácia skôr chýba.

Mladšiu generáciu zastupuje hviezda Liverpoolu Darwin Nunez či famózny Federico Valverde z Realu Madrid. Ale potom? Dvaja strední záložníci Bentancur a Torreira, inak ide o skúsených pardálov, ktorí majú tridsiatku už dlhšie za sebou. Suárez, Cavani, Muslera, Godín, Cáceres nebo Vecino, to boli skôr mená minulosti.

Zdroj (foto): liverpooloffside.sbnation.com

Majstrovstvá sveta vo futbale sa v Katare začínajú už v nedeľu 20. novembra. Pri tejto príležitosti sme si pre vás pripravili sériu zaujímavých blogov z histórie, ale aj súčasnosti najväčšieho futbalového sviatku sveta.