PL Focus #30: Ešte 8 kôl a 24 bodov. Veľa či málo?

Po 30. kole Premier League je takmer isté, že elitnú súťaž opustí Huddersfield a pravdebodobne aj Fulham.

Najlepším nováčikom bude určite a zaslúžene Wolverhampton, ale akú podobu bude mať Big 4 a kto sa stane majstrom, je naďalej zahalené tajomstvom. Po víkendových výsledkoch je situácia ešte viac zamotaná, takže o posledné body (možno aj o najlepšie skóre) sa bude bojovať až do 12. mája. Skvelé!

Rekordy sú na to, aby sa dobre oslávili a potom aj prekonali:

Liverpool dorovnal svoj bodový rekord (po 30.kole 73 bodov), Raheem Sterling dal najrýchlejší hetrik sezóny (13 minút a 12 sekúnd), ale rekordérom v kronikách zostáva Romelu Lukaku (11 minút a 37 sekúnd zo septembra 2016), Arsenal uhral už 12 bodov proti súperom z Big 6 (pred rokom iba 6 bodov).

Eden Hazard dal na Stamford Bridge gól s číslom 50, čo sa predtým podarilo iba Frankovi Lampardovi a Didierovi Drgbovi, Newcastle otočil a vyhral zápas, v ktorom prehrával o dva góly (naposledy v októbri 2003 proti Fulhamu), Tottenham stratil v tomto kalendárom roku už 11 bodov a z ostatných 12 možných uhral iba jeden…

O titul si to definitívne rozdajú „Sky Blues” a „The Reds“, ale ako sa skončí súboj o zvyšné dve miesta, na ktoré sa tlačia štyri kluby?

Zápas týždňa na Emirates ukončil ligovú sériu bez prehry Manchestru United a ešte viac zdramatizoval boje o posledné body. Arsenal sa opäť hecol bojovným výkonom a využil druhú najlepšiu domácu formu v lige.

Takže koho čaká „opticky” najľahší žreb do konca sezóny?

Tottenham: Liverpool, ManCity
Arsenal: Watford, Wolverhampton
ManUnited: ManCity, Chelsea
Chelsea: Liverpool, ManUnited

Ale ako vieme, v tejto lige môže každý poraziť každého, takže nás čaká v nabitom kalendári určite ešte veľa prekvapení. A aj na úkor favoritov.

Pred reprezentačnou prestávkou prichádza víkend plný toho najlepšieho futbalu. Ponúkame nielen Premier League, ale aj súboje o slávny FA Cup.

Vyberte si z našej ponuky priamych prenosov!

Sobota 16.3.
Premier League
15:55 DS4 Bournemouth – Newcastle United (komentuje M. Lukáč)
20:30 DS4 Záznam Burnley – Leicester (M. Skáčik)

FA Cup
13:10 DS1 Watford – Crystal Palace (M. Skáčik)
18:15 DS1 Swansea – Manchester City (R. Kmeťo)
20:50 DS1 Wolverhampton – Manchester United (V. Kaiser)

Nedeľa 17.3.
Premier League
15:10 DS4 Fulham – Liverpool (M. Lukáč)
17:25 DS4 Everton – Chelsea (M. Lukáč)

FA Cup
14:55 Extra GO DS7 Millwall – Brighton

GÓLY KOLA

James Ward-Prowse aj v 30. kole potvrdil, že vie dávať góly ako Beckham. Tentoraz to bol zásah víťazný proti Tottenhamu. Chelsea hazardovala so svojou reputáciou v súboji s Wolves, ale potom to na seba zobral Hazard a zariadil modrým aspoň bod.

V derby Crystal Palace Brighton žiaril nielen stogólový Murray, ale predovšetkým Anthony Knockaert. Záchrana Seagulls tak naberá reálne kontúry. A stogólovú métu dosiahol vo farbách Leicestru aj Jamie Vardy, ktorý doprial novému manažérovi prvé víťazstvo.

ZÁKROKY KOLA

Jordan Pickford striedal v zápase s Newcastlom svetlé aj slabšie chvíľky. V našej tradičnej rubrike vyzdvihneme predovšetkým jeho kvality. Bernd Leno si udržal čisté konto proti ManUtd a vďaka senzačným zákrokom pripravili kanonieri diablom prvú ligovú prehru pod novým manažérom. Fabianski z West Hamu hviezdil proti Cardiffu, ale sám na všetko nestačí a práve preto kladivári prehrali.

HRÁČ KOLA: RAHEEM STERLING (MANCHESTER CITY)

Raheem Sterling je našim hráčom kola. Šikovný krídelník v priebehu trinástich minút ukončil akékoľvek nádeje Watfordu na bodový zápis. Hetrik Strelinga tak dopomohol City udržať si prvú priečku v PL.

SUMÁR KOLA