PL Focus #19: Reštart sezóny za 9 minút?

Premier League Focus je pravidelnou rubrikou televízie Premier Sport

Uvidíme až na jej konci. Ale „kanonieri“ dokázali otočiť zápas proti „kladivárom“ a konečne vyhrali.

Na 9-zápasovú šnúru bez výhry sa nedá zabudnúť za 9 svetlých minút, takže Arsenal patrí naďalej medzi zatiaľ najväčšie sklamania ligy. Ultra poslednú šancu na obrat síce využili, ale ich herný prejav, lacné straty bodov a extrémne náročný žreb (ManCity, Chelsea, Manchester United) dávajú tušiť, že to bude pre fanúšikov frustrujúca sezóna.

Pozitívnym prísľubom je aspoň mimoriadny talent Gabriel Martinelli, ktorý sa vo veku 18 rokov a 174 dní gólovo presadil aj vo svojom ligovom debute. Brazílčan tak od letného prestupu strelil za Arsenal spolu už 8 gólov. (West Ham United – Arsenal 1:3).

Gól roka Made in Korea? Spurs deklasovali Burnley, ale blysol sa najmä Son Heung-min. Jeho sólo slalom cez 8 hráčov vyrazilo dych a je jasným kandidátom na najlepší gól sezóny. Jeho prínos do tímu je výrazný, má „nohy“ až v 15 góloch /9 gólov a 6 asistencií/. (Tottenham – Burnley 5:0)

Prekoná sám seba? Jamie Vardy je nezastaviteľný. Iba on a Ruud van Nistelrooy dokázali dve sezóny po sebe dať viac ako 8 gólov za sebou a to ešte nie je koniec. Naopak. Lišiak Vardy si pýta nielen opätovnú pozvánku do reprezentácia Anglicka, ale aj trofej pre najlepšieho strelca sezóny „Golden Boot“.

Najväčším rivalom Liverpoolu v boji o titul je tak nečakane Leicester City. Už teraz sa tešíme na „futbalové Vianoce“ a ich vzájomný duel 26. decembra (Aston Villa – Leicester 1:4)

Welcome to City (Vitajte v meste)! Aj takéto privítanie patrilo ku koloritu manchesterského derby.
Ale ruku hore, kto tipoval výsledok 1:2? Pep Guardiola férovo priznal, že na titul to tento rok nestačí, hostia sa hecli najmä v prvom polčase.

Rashford bol ústrednou postavou „Red Devils“, ale výborný zápas odohrala celá obrana hostí. Solksjaer odkoučoval asi najlepší zápas na lavičke United a utíšil tak špekulácie o ďaľšej výmene manažéra v lige.(Manchester City – Manchester United 1:2)

Týždeň vyrieši definitívne pohárové tajničky a víkend prinesie 17. kolo rozdelené do troch hracích dní. Asi najväčšiu pozornosť bude pútať zápas na Emirates, kde je favorit jasný aj preto, že „Citizens“ nezvyknú na rozdiel od „Gunners” prehrať dvakrát po sebe…

PRENOSY ZO 17. KOLA NA PREMIER SPORT

Sobota 14.12.
13:25 Liverpool – Watford (komentuje M. Lukáč)
15:55 Chelsea – Bournemouth (M. Lukáč)
18:25 Southampton – West Ham (M. Skáčik)
20:30 Záznam Leicester – Norwich (M. Skáčik)
22:25 Záznam Sheffield United – Aston Villa (K. Jakubovič)

Nedeľa 15.12.
14:55 Manchester United – Everton (V. Kaiser)
17:25 Arsenal – Manchester City (V. Kaiser, M. Lukáč)

Pondelok 16.12.
20:40 Crystal Palace – Brighton (M. Skáčik)

Televízne vydanie PL Focus v premiére v utorok od 20:30 na PREMIER SPORT vám prezradí, ako bohatí sú majitelia klubov v Premier League, ale ukáže aj najlepšie tetovania športovcov i jednej dôchodkyňe, ktorá ich má na sebe 38. Viete koho miluje?

Sledujte magazín PL Focus pravidelne v utorok na TV obrazovke, alebo si ho pozrite v archíve na našom webe.


FOTO: Facebook/Arsenal