PL Focus 17: Dvaja najdrahší na svete

Premier League Focus je pravidelnou rubrikou televízie Premier Sport

Sú nielen najlepšie platenými manažérmi Premier League, ale dominujú aj svetovému futbalu. Ich rivalita je povestná a opäť ich spojila v najlepšej lige sveta.

Návrat Josého Mourinha rozpútal vášne, ale poriadne prevetral aj klubovú pokladnicu Tottenhamu. Základný plat bez bonusov na úrovni 15 miliónov libier vzbudzuje rešpekt. Ale Pep Guardiola zarába v Manchestri City ešte viac (20 miliónov). Futbal našťastie nie je iba o peniazoch, ale pri pohľade na výplatnú pásku Jürgena Kloppa (7,5 milióna) musíme uznať, ako efektívny je pre Liverpool FC.

Uverejnil používateľ Tottenham Hotspur Streda 20. novembra 2019

Po zisku ušatej trofeje Ligy majstrov by mohol túto sezónu do vitríny „The Reds“ pridať aj vytúžený ligový titul. Ak by sa to podarilo, bol by to husársky kúsok za tretinový plat, v porovnaní so španielskym manažérom…

Top témou víkendu bol víťazný návrat „Special One“. Kohúti dali kladivárom tri góly už do 50. minúty, takže Portugalčan sa môže pochváliť, že svoj úvodný zápas vyhral v každom zo štyroch pokusov… (West Ham – Tottenham 2:3)

Match of the Week priniesol na Etihad Stadium atraktívny duel, ktorému by možno viac sedela remíza, ale majster napokon dokázal už po štvrtý raz zápas práve proti „The Blues“ otočiť . (ManCity – Chelsea 2:1)

Uverejnil používateľ Manchester City Sobota 23. novembra 2019

Líšky z Leicesteru sú nezastaviteľné. Hrajú nielen dynamický futbal plný energie, ale ich skóre z ostatných piatich zápasov je pozoruhodné: 17:1 ! (Brighton – Leicester 0:2)

Výmena manažéra vo Watforde asi nestačila. Ale je to vždy jednoduchšie a lacnejšie, ako vymeniť celú kabínu. Klub klesol opäť na dno ligovej tabuľky po domácom debakli. (Watford – Burnley 0:3)

Najhorší štart do sezóny za 37 rokov. Septembrový optimizmus nahradilo novembrové zúfalstvo. Na hru slávneho Arsenalu sa zle pozerá, ďalšia remíza iba dokumentuje rozklad kabíny a nevyhnutnú zmenu manažéra. Dokážu ešte zachrániť stratenú sezónu? (Arsenal – Southampton 2:2)

Víkend prinesie 14. ligové kolo a niekoľko zaujímavých konfrontácií. My vás ale dopredu pozývame na Old Trafford, kde sa netradične v stredu, ale klasicky iba na obrazovkách PREMIER SPORT, odohrá pikantný duel medzi Manchestrom United a Tottenhamom Hotspur na lavičke s bývalým manažérom diablov José Mourinhom.

PRIAME PRENOSY NA PREMIER SPORT

Sobota 30.11.
13:25 Newcastle – Manchester City (komentuje K. Jakubovič)
15:55 Chelsea – West Ham (V. Kaiser)
18:25 Southampton – Watford (V. Kaiser)
20:30 Záznam Liverpool – Brighton (K. Jakubovič)
22:25 Záznam Tottenham – Bournemouth (M. Skáčik)

Nedeľa 1.12.
14:55 Norwich – Arsenal (M. Lukáč)
17:25 Leicester – Everton (M. Lukáč)

TV vydanie PL Focus-u vám prinesie tipy a kurzy na nových manažérov Arsenalu, Evertonu či West Hamu, ale ukáže aj profil futbalistu, ktorý bol úspešný aj ako filmový herec. Nenechajte si ho ujsť v premiére v utorok od 20:30 na PREMIER SPORT.


FOTO: Stephen Pond/Getty Images