Odchod Škriniara by bol veľkou komplikáciou, Inter hľadá prípadnú náhradu

3 minúty čítania
Autor: Ladislav Harsányi

Milánsky Inter má za sebou vstup do nového ročníka Serie A  ̶  víťazný. Na pôde nováčika Serie A US Lecce vyhral 2:1. Zaslúžil sa o to aj navrátilec do tímu Romelu Lukaku, ktorému trvalo iba 82 sekúnd, aby sa zapísal do streleckej listiny. V zostave nemohol chýbať ani pilier obrany Milan Škriniar.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram.

Vlani prestúpil Lukaku do FC Chelsea za rekordných 115 miliónov eur. The Blues po jeho streleckej explózii v Miláne (počas dvoch rokov dal v 95 zápasoch 64 gólov) očakávali, že zažiari aj v ich drese. Lenže jeho anglická sezóna sa skončila fiaskom, keď v 26 dueloch strelil iba osem gólov. Pochytil sa s trénerom Thomasom Tuchelom a potom zohrieval lavičku náhradníkov. Ten mu chcel dať v novej sezóne znova šancu, ale Belgičan sa rozhodol odísť – na ročné hosťovanie do Interu.

„Chcel som mu dať opäť šancu, on však trval na svojom odchode a majitelia klubu s tým napokon súhlasili,“
povedal Tuchel pre anglické médiá.

Bude to ten istý Lukaku čo predtým?

Lukaku sa vrátil do dresu nerazzurri rýchlym gólom, mimochodom pred tromi rokmi pri debute za Inter tiež zaznamenal presný zásah a v oboch prípadoch bolo súperom čierno-modrých Lecce. V sobotu to mal pomerne jednoduché, pretože loptu posielal hlavou zblízka do odkrytej bránky. Tri minúty po prestávke však Assan Ceesay vyrovnal a tri body zabezpečil hosťom na trávniku nováčika až v piatej minúte nadstavenia striedajúci Denzel Dumfries.

Talianske médiá výkon Lukakua príliš neoslavovali, dostal od nich priemerné známky: Gazzetta dello Sport a Corriere delo Sport mu dali zhodne šestku (v škále od 1 – do 10). A tak sa aj fanúšikovia pýtajú, či to bude opäť ten pravý, skutočný útočný tank, pred ktorým sa budú triasť obrany i brankári? Na odpoveď si musíme počkať.

👉 Poďte s nami na slávne milánske derby🔥v úvode sezóny: AC Miláno – Inter Miláno (autobusom na otočku) alebo LETECKY

Inter hľadá alternatívu za prípadný odchod Škriniara

Bývalý skvelý brankár Interu Miláno a talianskej reprezentácie Walter Zenga v rozhovore pre Sky Sports Italia povedal, že pred minulou sezónou sa mnohí obávali, ako si bude mužstvo počínať bez Lukakua a Hakimiho, ale napokon si viedlo dobre. Podľa neho by pre tím bola oveľa väčšia strata, ak by odišiel slovenský obranca Milan Škriniar. „Bola by to veľká komplikácia,“ poznamenal Zenga. O slovenského zadáka sa zaujímajú intenzívne FC Chelsea a Paríž St. Germain, ale zatiaľ neprišlo k dohode ohľadom financií. PSG preto hľadá alternatívy do stredu obrany, ňou by mohol byť Axel Disasi z Monaca.

Tréner Interu Simone Inzaghi podľa informácií Gazzetta dello Sport nechce o odchode Škriniara v tomto prestupovom okne ani počuť, pretože „ten je pre klub momentálne príliš dôležitý.“ Slovenský reprezentant nakoniec proti Lecce odohral 88 minút a za stavu 1:1 ho vystriedal Joaquin Correa.

⚽🇮🇹 pre fanúšikov talianskeho futbalu máme ponuku zájazdov a vstupeniek na Serie A.