Milan Škriniar stojí na križovatke: Nová zmluva v Interi alebo prestup ku gigantom?

3 minúty čítania
Autor: Jakub Vaverka

Pravdepodobne neexistuje slovenský futbalista, o ktorom by vznikalo tak veľa prestupových špekulácií ako o Milanovi Škriniarovi. Stopér talianskeho Interu Miláno bude od leta voľný hráč a o jeho budúcnosti sa doma aj v zahraničí diskutuje prakticky každodenne.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram.

Veľká milánska opora

Bývalý hráč Sampdorie Janov či MŠK Žilina prestúpil na San Siro v roku 2017 a odvtedy sa vypracoval na prvotriednu oporu milánskeho Interu. „Škrinka“ vyhral s čierno-modrými taliansku Serie A, taliansky pohár a aj superpohár. Milan bol viackrát spájaný s možným odchodom inam, ale doposiaľ sa vždy rozhodol ostať v tíme, v ktorom má pevné miesto v zostave.

Vzhľadom na jeho kariéru a futbalový rast to bolo rozumné riešenie. Teraz, podľa informácií talianskych médií, rokuje s Interom o novom kontrakte. Zatiaľ ale nedošlo k dohode, čo znamená, že slovenský reprezentant by sa v letnom prestupovom období mohol stať voľným hráčom. Ak s ním milánsky celok nepodpíše zmluvu, Škriniar bude môcť odísť kamkoľvek bez odstupného.

Zdroj: Twitter/soloesclusivint

Samotní fanúšikovia Interu dali jasne najavo ako veľmi si cenia služby slovenského hráča, pre ktorého vytvorili odkaz s nápisom: „Škriniar, si náš kapitán, si pánom Milána, ostaň s nami!“

Podľa portálu zameraného na prestupy, Transfermarkt, sa jeho aktuálna trhová hodnota pohybuje na úrovni 60 miliónov eur. Ak by sa ho Inter rozhodol prekvapivo predať už v januári, zarobil by zrejme iba zlomok tejto čiastky.

Obrovský záujem gigantov

Milan pritom o záujemcov nemá núdzu. Španielske plátky Sport či Mundo Deportivo neraz písali o tom, že by sa Slovák mohol sťahovať do Barcelony, kde FC čaká najmä na to, že bude voľný. Denník Marca sa zas domnieva, že by sa Škriniar ideálne hodil do Realu Madrid, kde by mohol pod trénerom Carlom Ancelottim ešte väčšmi vyrásť k jedného z najlepších stopérov vo futbalovom svete. Neraz sme mohli vidieť, že „Škrinku“ sledoval francúzsky majster Paríž Saint-Germain. PSG dokonca s Interom malo v lete 2022 rokovať mali prebiehať debaty, ale tieto správy napokon oficiálne potvrdené neboli.

Veľkým lákadlom v Milanovom prípade môže byť anglická Premier League, najlepšia liga na svete. Čo sa týka anglických klubov, britská tlač slovenského stredného obrancu stihla v rôznych obdobiach spojiť s Manchestrom United, Chelsea a Tottenhamom Hotspur (tréner Antonio Conte ho dokonalo pozná zo San Sira), o ktorého Spurs mali záujem už v roku 2020. Podľa talianského zdroja Calciomercato, nie je vylúčený ani transfer k londýnskym The Gunners na prelome rokov 2022 a 2023.

Zdroj: Facebook/TheHotspurHotline

Niet pochýb o tom, že Škriniar má Premier League kvalitu. Potvrdil to niekoľkokrát napríklad v Lige majstrov, kde sa nikdy nezľakol nijakej konkurencie. Treba si však uvedomiť, že stále je iba zimné obdobie a Milan má dostatok času na to, aby spolu s blízkymi ľuďmi urobil rozhodnutie, s ktorým bude maximálne stotožnený. Isté je predovšetkým jedno, na začiatku nasledujúcej sezóny bude hrávať za klub zvučného mena. Tým je koniec-koncov aj Inter Miláno.

VSTUPENKY a ZÁJAZDY na INTER MILÁNO