Obrana Slovenska: Stihne Milan Škriniar EURO 2024?

4 minúty čítania

Keď sa slovenskí fanúšikovia dozvedeli, že Milan Škriniar musí absolvovať operáciu členka, zatajili dych. EURO 2024 v Nemecku je na programe už o niekoľko mesiacov a stopér Paríža Saint-Germain mal byť jedným z najväčších lídrov nášho národného tímu. 

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram – Tik-Tok

Stihne Milan Škriniar EURO 2024?

V tejto chvíli má niekdajší obranca MŠK Žilina, Sampdorie Janov či Interu Miláno, za sebou operáciu problematického členka. Zákrok prebehol úspešne a Milan Škriniar začal s rekonvalescenciou, ktorá by mala trvať niekoľko týždňov až mesiacov. Práve nejasná dĺžka absencie jedného z najlepších stopérov sveta robí vrásky aj prianzivcom spod Tatier.

„Škrinka“ je totiž veliteľom defenzívnej formácie talianskeho trénera Francesca Calzonu a taktiež jedným z hlavných lídrov slovenskej reprezentácie. Polemizovať o tom, či Milan Škriniar bude súčasťou Slovenska na EURO 2024 v Nemecku, je v tejto chvíli prakticky zbytočné. Prečo?

Odpoveď na túto otázku, alebo aspoň reálnejšiu prognózu, totiž dostaneme zrejme až v marci. Aktuálne je potrebné počítať so všetkými možnými scenármi. A teda aj s tým, že obranný pilier francúzskeho PSG nebude môcť na kontinenálnom šampionáte štartovať.

Milan Škriniar
Milan Škriniar (zdroj: PSG.fr)

Slovenské možnosti do obrany

Všetci veríme, že Milan Škriniar napokon na EURO 2024 nastúpi, času je stále dosť a samotný hráč nechce na takomto obrovskom futbalovom sviatku chýbať. Je ale dobré vedieť, aké možnosti slovenská reprezentácia má, keď líder defenzívy a kapitán národného tímu nie je na ihrisku.

Ako prvé meno sa na jazyk tlačí Dávid Hancko. Jeden z najväčších obranných univerzálov v Európe dokáže hrať nielen v strede, ale aj na kraji. Hancko zažíva zatiaľ najlepšie obdobie vo svojej kariére a kouč Calzona s ním počíta do základnej zostavy. Feyenoord Rotterdam vie, že pravdepodobne najneskôr po EURO 2024 o svoju oporu príde.

Denis Vavro
Denis Vavro (zdroj: Eurosport)

Potom je tu Denis Vavro, ktorý postúpil s dánskym celkom FC Kodaň do osemfinále Ligy majstrov. Okrem toho, že si svoje obranné povinnosti plní svedomito, dokáže v dôležitých momentoch zachovať chladnú hlavu a ešte aj skórovať. Po Hanckovi je Vavro ďalšou jednoznačnou voľbou do obrany SR.

Na svoju výraznejšiu šancu v drese Slovenska trpezlivo čaká Martin Valjent. Skúsený obranca, ktorý pravidelne nastupuje v náročnej španielskej La Lige v drese RCD Mallorca, je pripravený a toto platí už dlhší čas. Valjent športovo doslova dopláca na to, že Hancko, Vavro a Škriniar majú fazónu, akú majú.

👉 Prečítajte si: Martin Valjent odporúča, čo vidieť na Malorke

Tak to vo futbalovom svete býva, pričom práve možná absencia jedného zo spomínaných mien môže pre neho znamenať doteraz najväčší prelom. Skúsenosti poskytuje Norbert Gyömbér z talianskej Salernitany, k dispozícii sú aj Ľubomír Šatka (Samsunspor) či Vernon De Marco (Hatta Club). Vylúčené nie je ani to, že do začiatku ME 2024 vystrelí aj menej známe meno. Nateraz ostáva slovenskému národu veriť, že sa Milan Škriniar stihne dať dokopy. Nech je naša reprezentácia v Nemecku čo najsilnejšia.

Zájazdy na MAJSTROVSTVÁ EURÓPY 2024 🇩🇪