Martin Valjent odporúča, čo vidieť na Malorke

4 minúty čítania

Zažiť španielsku La Ligu na štadióne Estadi Mallorca Son Moix na Mallorce je osobitým zážitkom. Bonusom sú Slováci, obranca Martin Valjent patrí medzi najväčšie opory tamojšieho RCD a brankár Dominik Greif naďalej čaká na výraznejšiu príležitosť. A keď príde na Baleárske ostrovy veľkoklub typu Realu Madrid, na chvíľu sa doslova zastaví čas.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram – Tik-Tok

Martin Valjent ako srdce defenzívy

Dnes už 28-ročný stredný obranca Martin Valjent prestúpil do RCD Mallorca v roku 2019 z talianskeho klubu Chievo Verona. Dubnický rodák si vydobyl v ostrovnom klube miesto v základnej zostave a v uplynulých ročníkoch je jediným slovenským futbalistom, ktorý pravidelne nastupuje v španielskej Primera División.

Na Malorke pôsobí aj jeho krajan, niekdajší gólman bratislavského Slovana Dominik Greif, ale aktuálne je v pozícii dvojky. Valjent čelí v La Lige hviezdam Barcelony, Realu Madrid aj Atlética Madrid, pričom kouč Javier Aguirre mu verí.

Prístav, kde sa zabavíte, ale aj hrad s výhľadom

V Španielsku je viacero krásnych miest, ktoré sú osobité, ale Baleárske ostrovy, medzi ktoré patrí aj Malorka, sa rozhodne radí k tým najkrajších. Preto je prirodzené, že je to destinácia, ktorá okrem prvotriedneho športového zážitku poskytuje aj turistické vyžitie.

„Odporúčam zónu Marítimo. Dá sa tam prejsť popri mori, sú tam rôzne reštaurácie aj kaviarne. Je tam taktiež prístav, ktorý je dobre vidieť a je v ňom príjemná atmosféra. Ľudia sa tam vedia aj zabaviť,“ povedal nám samotný Martin, ktorý je v meste Palma de Mallorca udomácnený.

Člen slovenského národného tímu ďalej prezrádza, že krásnym miestom pre turistov je aj Castell de Bellver. Z tohto historického hradu je totiž neho nádherný výhľad na celé mesto.

Zdroj: visitingmallorca.com – Castell de Bellver

Menšie a staršie podniky sú zárukou tradície

Valjent nám vysvetlil, že ak chcú návštevníci Malorky zažiť pravú domácu gastronómiu, mali by voliť menšie a staršie podniky, kde je záruka lokálnosti väčšia. „Sú to typické malorské miesta. Ide o staršie klasické prevádzky,“ uvádza. Konkrétnejšie? Napríklad Ca’n Joan de s’Aigo, Bar Bosch, Can Pedro či Casa Maruka. „V centre je množstvo kaviarní, ľudia si tam určite prídu na svoje.“ 

Čo sa týka turistických zastávok, priam povinnosťou je Katedrála Panny Márie, taktiež Passeig del Born či Portixol, kde sa dá fantasticky prejsť a navnímať domácu atmosféru. A kto je fanúšikom ležérnejšieho trávenia času, k dispozícii sú viaceré pláže a samozrejme more.

Futbal na Mallorce
Futbal na Mallorce (zdroj: Jozef Korbel)

Real Madrid to nebude mať jednoduché

Vo futbalovom kalendári majú Malorčania poznačené v rámci sezóny hlavne dva dátumy. Keď na štadión Iberostar pricestuje FC Barcelona, a keď na Baleárske ostrovy priletí Real Madrid. Práve kráľovský veľkoklub bude hrať proti RCD Mallorca s Martinom Valjentom v apríli 2024 a už teraz nikto nepochybuje o dvoch veciach: domáci budú pre TOP favorita nepríjemným orieškom a budú bojovať až do konca, plus kapacita štadióna v podobe približne 23-tisíc miest bude praskať vo švíkoch.

Navyše, pôjde o obdobie, kedy bude vrcholiť boj o titul, a teda každý bod pre Merengues s hviezdami ako Vinicius Junior, Jude Bellingham či Luka Modrič, môže mať cenu zlata.

12. 04. 2024: MARTIN VALJENT A MALLORCA VS REAL MADRID NAŽIVO