Kto z koho? Boj o titul medzi ManCity a Liverpoolom sľubuje strhujúcu drámu + rozpis zápasov

3 minúty čítania
Autor: Milan Valko

V polovici januára viedol Manchester City o 11 bodov tabuľku anglickej Premier League pred FC Liverpool a nikto nepochyboval o tom, že jeden z najbohatších klubov na svete smeruje k ďalšiemu majstrovskému titulu. Pred nedeľňajším zápasom (10.4) proti Liverpoolu je medzi nimi už iba jednobodový náskok.

Naďalej sledujte naše sociálne siete, kde Vám prinášame zaujímavosti z pohľadu fanúšikov.
Facebook Instagram

Obaja si brúsia zuby na tie najcennejšie trofeje

Do konca súťaže ostáva osem kôl a všetko nasvedčuje tomu, že v Anglicku uvidia neskutočnú dramatickú zápletku a drámu v boji o majstrovský titul. Obhajca titulu ManCity v každom zápase dominuje vo veľkom držaní lopty, má skvele technicky vybavených hráčov, ktorí produkujú výborný kombinačný futbal. Pravda, už druhú sezónu hrá bez skutočného hrotového útočníka.

FC Liverpool po vlaňajšej slabšej sezóne, keď obsadil tretie miesto so 17-bodovou stratou na majstrovský Manchester City, znova hrá vo veľkej forme a predvádza skvelý ofenzívny futbal.  Veľmi mu pomohlo uzdravenie dlhodobo zranených opôr zadných radov Virgila van Dijka a Joa Gomeza. Okrem boja o titul v Premier League, sa tieto dva kluby stretnú aj v semifinále FA Cupu.

Svetoví hráči bez slabín

Tréner Jürgen Klopp svoj obávaný útočný  trojzáprah Salah – Firmino – Mane, oživil ďalšími dvomi novými tvárami, ktoré skvele zapadli do koncepcie a systému hry celého mužstva. Diogo Jota a Luis Diaz hneď po príchode do nového prostredia odvádzajú výborné služby a to má ešte Liverpool do útoku v talóne Origiho a Minamina. Na druhej strane má Pep Guardiola rovnako pestrú paletu ofenzívnych hráčov: De Bruyne, Foden, Sterling, Bernardo, Mahrez, Grealish či Gabriel Jesus.

Popri skvelej ofenzíve obaja tréneri disponujú top brankármi z Brazílie, ktorý na reprezentačnej úrovni spolu súperia o post jednotky v Seleção. Van Dijk vs Dias, Alexander-Arnold vs Cancelo a takto môžeme pokračovať ďalej, jednoducho súboj ktorý nemá favorita.

Zdroj: premierleague.com

Obnovený súboj o majstrovskú korunu dvoch najlepších anglických mužstiev určite prinesie nádhernú zápletku a obrovské futbalové divadlo.

Obidvaja veľkí rivali ukázali skvelú fazónu aj v prvých štvrťfinálových stretnutiach Ligy majstrov. FC Liverpool zvíťazil  na ihrisku Benficy Lisabon 3:1 gólmi Konateho, Maneho a Diaza. Pred odvetami, ktoré sú na programe v stredu 13. apríla, sa do dobrej pozície dostal aj Manchester City. Vlaňajší finalista súťaže uspel doma proti Atléticu Madrid, španielskeho súpera zdolal 1:0 po góle Kevina De Bruyneho.

Pripravte sa na ďalšiu sezónu a venujte darčekový poukaz svojim blízkym!Viac o Darčekovej poukážke.

Rozpis zvyšných zápasov oboch tímov v Premier League:

Manchester City:
17.4. Wolverhampton (v)
20.4. Brighton (d)
23.4. Watford (d)
30.4. Leeds (v)
7.5. Newcastle (d)
15.5. West Ham (v)
22.5. Aston Villa (d)

Liverpool:
16.4. Aston Villa (v)
19.4. Manchester United (d)
24.4. Everton (d)
30.4. Newcastle (v)
7.5. Tottenham (d)
15.5. Southampton (v)
22.5. Wolverhampton (d)