92 zápasov za jeden deň a najlepšie halušky na svete. Aj o tom bol Iná Liga Cup

3 minúty čítania

Láska k futbalu vo všetkých podobách. Také je motto projektu Iná Liga. Vidieť to bolo aj na premiérovom ročníku Iná Liga Cupu na ihrisku v Banskej Bystrici-Radvani, ktorého sa FutbalTour zúčastnil ako jeden z hlavných partnerov.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach FacebookInstagram Tik-Tok

Futbal, halušky, zábava a ešte raz futbal

Pôvodne to mal byť malý turnaj pre zopár mužstiev. Napokon z toho vznikla dvojdňová akcia s účasťou 64 tímov. Posledný júnový víkend tak patril všetkým fanúšikom „inoligového“ futbalu. Stretli sa tu amatérski, ale aj poloamatérski futbalisti z celého Slovenska. Kvalita tohto podujatia bola skutočne vysoká, a to nielen tá športová.

Sobotňajší program bol poriadne nabitý. Na hracej ploche sa za dvanásť hodín odohralo až 92 stretnutí v základných skupinách. Išlo sa takmer bez prestávky. Nebolo to však len o futbale. Návštevníci sa mohli zapojiť do rôznych aktivít či súťaží. Svoje externé pracovisko tu mali napríklad aj barberi zo známeho barberstva v Banskej Bystrici. Chýbať, samozrejme, nemohla tombola.

Občerstviť ste sa mohli nielen skvelým gulášom priamo od organizátorov, ale napríklad aj najlepšími bryndzovými haluškami na svete (a to doslova…). Jeden zo stánkov tu totiž mali aj majstri sveta vo varení tohto slovenského gastroklenotu.

FutbalTour je Iná Liga

FutbalTour sa ako jeden z partnerov podujatia nešiel turnaja len zúčastniť. Náš tím zvládol základnú skupinu bez prehry. Prešli sme aj cez prvé vyraďovacie kolo, v osemfinále sme však po tvrdom boji mohli už len uznať kvalitu súpera.

Do Banskej Bystrice sme neprišli s prázdnymi rukami. Odmeňovali sme tak najlepších hráčov, najlepšieho strelca, najlepšieho brankára či fair-play moment turnaja. Na svoje si prišli aj najšikovnejší spomedzi divákov. Súťaž v strieľaní špeciálnych pokutových kopov sa tešila veľkému záujmu. Napokon sme v nej rozdali niekoľko poukážok na naše zájazdy na Ligu majstrov.

Krátko pred vyvrcholením turnaja prišlo aj na exhibíciu tímu Inej Ligy proti športovým osobnostiam. Na jednej strane sa tak predstavil napríklad legendárny brankár a člen tímu Inej Ligy Laco Molnár, na tej druhej okrem iných olympijský víťaz Matej Tóth či bývalý hokejista Tomáš Surový.

Prvý ročník Iná Liga Cupu sa vydaril a už teraz sa tešíme na ten nasledujúci. Týmto turnajom spolupráca s tímom okolo Jakuba Bubeníka a Kristíny Kucianovej nekončí. Už v najbližšej sezóne sa môžete tešiť aj na Iná Liga tripy, ktorých súčasťou budú zápasy londýnskych celkov Arsenalu a Chelsea – obľúbených klubov Kuba a Kiky. Hlavne nezabudnite: „FutbalTour je Iná Liga.“