Dúbravka odchádza do Manchestru United. Taká šanca sa naskytne raz za život

3 minúty čítania
Autor: Milan Valko

Skvelá správa pre celý slovenský futbal! Podľa britských médii, brankár slovenskej futbalovej reprezentácie, 33-ročný Martin Dúbravka odchádza na ročné hosťovanie z Newcastle United do Manchestru United. Stane sa tak prvým Slovákom, ktorý bude pôsobiť v seniorskom tíme rekordného 20-násobného anglického majstra!

Za United hrali talentovaní Slováci

V minulosti za United hrali v mládežníckych mužstvách talentovaní Slováci, brankár Alex Fojtíček a stredopoliar Martin Šviderský. Druhý menovaný dokonca patril medzi lídrov B-tímu a hoci od klubu dostal návrh na predĺženie zmluvy, vranovský rodák nepodpísal ju a zamieril do španielskej Almerie. Situácia Dúbravku je úplne iná, do United prichádza ako vyzretý brankár s vyše štvorročnými skúsenosťami z Premier League.

Manchester United po odchode legendárneho manažéra Alexa Fergusona v roku 2013 stále hľadá svoju stratenú tvár. Martin Dúbravka si určite veľmi dobre uvedomuje, že stať sa hráčom jedného z najslávnejších futbalových klubov na svete je šanca, ktorá sa naskytne raz za život.

Zdroj: sport.aktuality.sk / foto: Serena Taylor

Všetko zmenil príchod  Nicka Popa

Vo februári 2018 po príchode zo Sparty Praha, debutoval v Premier League práve proti Manchestru a hlavne vďaka jeho výbornému výkonu Newcastle vyhral 1:0. Dúbravka až do minulého ročníka Premier League bol veľkou oporou Newcastle, za ktorý odchytal vo všetkých súťažiach 130 zápasov. Jeho výbornú situáciu však zmenil letný príchod Nicka Popa zo zostupujúceho FC Burnley.

Tréner Newcastlu Eddie Howe urobil z člena anglickej reprezentácie brankársku jednotku United, ktorou bol doteraz Martin Dúbravka. Pope odchytal všetky štyri zápasy nového ročníka Premier League a treba na rovinu povedať, že veľmi dobre!

👉 všetky zájazdy a vstupenky na Manchester United

Šancu určite dostane a platovo si prilepší

Červení diabli na rozdiel od Newcastle bojuje až v štyroch súťažiach a pred sebou má mimoriadne náročný program. Je preto dosť pravdepodobné, že nový tréner Eric ten Hag bude častejšie rotovať zostavu a do brány sa postaví aj Martin Dúbravka. Tým skôr, že dlhoročná jednotka David De Gea nechytá v optimálnej športovej forme!

Dúbravka v Newcastle podľa denníka Daily Mail zarábal týždenne 48 tisíc libier. V Manchestri by na tom finančne mal byť ešte lepšie, lebo United vydáva na týždenne na výplaty hráčov rekordných 4 029 808 milióny libier, najviac zo všetkých klubov Premier League!