Los Angeles ako mesto snov: Nie je to iba o športe, čo robiť v Kalifornii?

4 minúty čítania

Ak hľadáte mesto, kde sa zabaví každý, skutočne každý, Los Angeles je jednoznačnou voľbou. Z našej perspektívy ide o miesto, kde môžete zažiť prestížne súťaže NHL, NBA či NFL, ale mesto anjelov ani zďaleka nie je iba o športe.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram – Tik-Tok

Los Angeles je správnou voľbou pre každého

Zažili sme to na vlastnej koži, vedia to aj naši klienti. Vidieť v akcii Los Angeles Lakers či Los Angeles Clippers v NBA alebo Los Angeles Kings v NHL, je zážitkom na celý život. Vyvolá to vo vás emóciu tak silnú, že to pravdepodobne budete chcieť absolvovať opäť.

Ak má niekto v láske bejzbal, môže si pozrieť MLB v podaní LA Dodgers a LA Angels. Americký futbal? Los Angeles Rams, šampióni NFL z roku 2022. Nehovoriac o futbale a Los Angeles Galaxy či LAFC. Skrátka, športové možnosti v Kalifornii nemajú limit, čo platí aj o alternatívach trávenia voľného času.

Každý, kto vycestuje do USA, chce zažiť čo najviac. Los Angeles je na to ideálne miesto, pretože disponuje množstvom pamiatok, atrakcií či oblastí, ktoré by jednoducho bolo hriechom neabsolvovať. My sme pre vás vybrali niekoľko tipov z LA, ktoré sme overili priamo v teréne v úvode tohto kalendárneho roka.

Los Angeles
Výhľad na Los Angeles

Griffith Observatory & Hollywood Sign

Jednou z najlepších lokácií, ktoré môžete v LA vidieť, že je Griffithovo observatórium, do ktorého máte voľný vstup a môžete sa vo vnútri dozvedieť niekoľko zaujímavých informácií o astronómii či histórii. Okrem toho, je z neho nádherný pohľad na celé Los Angeles, jeden z najkrajších v celej Kalifornii. Ako bonus vidíte aj ikonický nápis Hollywood. A ak by sa vám to málilo, môžete sa k Hollywood Sign vybrať aj priamo a obzrieť si tieto kultové písmená zblízka.

Hollywood Sign
Hollywood Sign

Venice Beach & Santa Monica Pier

Los Angeles ponúka obrovskú rôznorodosť, čoho dôkazom je fakt, že niekoľko desiatok minút od rušného centra mesta nájdete úžasné pláže, ktoré obmýva Tichý oceán. Venice Beach je jednou z najznámejších pláží na svete a príde si tam na svoje každý. Odtiaľ sa pešo dostanete do Santa Monicy, kde sa týči Pier s rôznymi atrakciami a možnosťami pre turistov. Kto by si chcel zacvičiť pod holým nebom, môže. Lekcie surfingu? Nie je problém. Alebo iba oddych s dobrým jedlom? Len do toho.

Santa Monica Pier
Santa Monica Pier

Walk of Fame (Chodník slávy)

Súčasťou Los Angeles je aj takzvaný Walk of Fame, v našom preklade Chodník slávy, kde majú svoje hviezdy viaceré ikony minulosťi si súčasnosti hudobného či filmového priemyslu. Pre turistov je to príjemné strávenie času, pretože sa prechádzate po kalifornských uliciach a popri tom so zvedavosťou čítate, kto sa dostal na tento svetoznámy chodník. Ide o tak rozsiahlu atrakciu, že keby chcete vidieť všetky hviezdy v LA, nachodili by ste dvojciferný počet kilometrov.

Los Angeles Downtown

Ak ste fanúšikmi mestského ruchu a moderných budov, Los Angeles Downtown, a teda centrum LA, je vhodnou alternatívou pre váš itinerár. Krásna je napríklad budova radnice, kam sa dá dostať na strechu a môžete si odtiaľ pozrieť celé mesto ako na dlani. Taktiež sa v centre nachádza viacero mrakodrapov a množstvo modernej architektúry. Dychberúce je napríklad divadlo Walta Disneyho, ktoré je skvostom.

Divadlo Walta Disneyho
Divadlo Walta Disneyho

Ďalšie atrakcie a zaujímavé lokácie

  • The Grove (outdoorové obchodné centrum s množstvom možností na trávenie voľného času, kuchyňami z rôznych kútov sveta a aj tradičným trhoviskom s čerstvými ingredienciami)
  • The Getty Center (galéria a múzeum, kultúrna pamiatka)
  • štúdiá Universal a Warner Bros (chuťovka pre milovníkov kultových filmov a seriálov, môžete si pozrieť miesta, kde sa skutočne nahrávali známe tituly, taktiež nechýbajú atrakcie pre turistov, kde sa dajú stráviť hodiny). 

Výhodou Los Angeles je, že prakticky zlé rozhodnutie na trávenie voľného času neexistuje. A to je reč o čisto nešportových atrakciách. Keď k vyššie spomenutému pridáte zápasy LA Kings v NHL či LA Lakers a LA Clippers v NBA, máte zamiesené na trip, ktorý u veľmi ľahko môže dostať prívlastok životný.