10 najlepších momentov Cristiana Ronalda v Reale Madrid

Píše Richard Hanzlík, z prvého neobjektívneho športového portálu TakUrcitee.sk

Legenda opustila Madrid a jeden z najprekvapivejších transferov v histórii futbalu je na svete. Real na Ronaldovi zarobil napriek tomu, že ho pred 9 rokmi kúpil za rekordnú sumu.

Medzičasom stihla CR sedmička vyhrať všetko, čo sa dalo a spolu s Leom Messim pokriviť to, čomu sme dovtedy hovorili slušný gólový nástrel. Chlapci si začali kopať vlastnú ligu, v ktorej 50 gólov v sezóne bola pohodička. Cristiano sa v Madride zastavil na čísle 451 gólov v 438 zápasoch.

5-násobný držiteľ Zlatej Lopty sa v Madride necítil zbožňovaný a vynútil si prestup do mesta, ktoré sa môže popýšiť napríklad Multiplou. Juventus v jeho osobe nezískal iba veľkú osobnosť a garanciu extrémneho počtu gólov, ale dal svetu jasný signál, že to myslí vážne s útokom na trofej Ligy majstrov.

Ťažiť však z toho nebudú len chlapci v čierno-bielych pásikoch. Seria A totiž získala jedného z dvoch najlepších hráčov na svete a osobnosť, ktorá priam miluje veľké zápasy. Toto jednoznačne potiahne aj zvyšok ligy, do hľadísk priláka viac divákov a súperi získajú proti Juventusu s Ronaldom v mužstve ďalšiu motiváciu.

Za 100 miliónov je to jeden z najlepších biznisov pre celý taliansky futbal a Taliani našli po rokoch spôsob, ako pozdvihnúť úroveň ligy. Nebolo im treba systémové riešenie ako v Nemecku. Stačí na to jeden hráč.

Legenda, gólová mašina a neuveriteľný profesionál. Cristiano Ronaldo. Muž veľkých momentov. Na zopár z nich sa pozrime. Pretože podobné veci môžeme v ďalšej sezóne očakávať v súťaži, ktorú máme takmer pod oknami. Taliansko sa môže tešiť na Siuuuuu!

Finále Copa del Rey vs. Barcelona 2010/2011

Prelomenie hegemónie Guardiolovho tímu vo vynikajúcom zápase prišlo, ako inak, po hlavičke hráča, ktorý práve kvôli tomuto účelu do Madridu prestúpil. V predĺžení si to Di Maria ťukol s Marcelom, Dani Alves na chvíľu zaspal a Ronaldo sa vyšplhal tak vysoko, že Pinto nemal šancu.

Majstrovský gól na Camp Nou v sezóne 2011/2012

Spolupráca na osi Ozil-Ronaldo patrila medzi skvosty tejto sezóny. Real pod Mourinhom mal extrémne smrteľné protiútoky a biele dresy so zlatými číslami na dresoch si išli po titul. Ak by však na Camp Nou prehrali, Barcelona by ich náskok stiahla iba na jeden bod. Nestalo sa, aj vďaka tejto paráde. Ronaldo oslavoval prvý titul v La Lige.

Dva kúsky Bayernu v sezóne 2013/2014

Guardiola miloval zápasy proti Realu v La Lige. Keď si však sadol na lavičku Bayernu, prišlo vytriezvenie. Po prehre 0:1 v Madride si chceli Bavori napraviť chuť doma. Ale smola, Ronaldo sa rozhodol, že dvomi gólmi prispeje k demolácii súpera.

https://youtube.com/watch?v=XGVlr-7z9m0

5-gólová kanonáda proti Granade v sezóne 2014/2015

Ono si človek pomyslí, že keď Real zdemoluje doma Granadu 9:1, je to samozrejmosť. Ale skúste si to predstaviť vo svete, v ktorom nie je Ronaldo s Messim. 5 gólov. To je viac, ako dajú niektorí útočníci za celú sezónu.

Rozhodujúca penalta vo finále Ligy majstrov 2015/2016

Tí najlepší sú tu preto, aby zažiarili v tých najťažších chvíľach. Ako to urobil Cristiano pri zisku jedenástej ušatej trofeje. Vo finálovom rozstrele v Miláne si vypýtal až piaty pokus, aby sa práve on stal hrdinom. Sebecké? Možno. Odvážne? Určite.

Hattrick v zápase proti Wolfsburgu v sezóne 2015/2016

Toto bol zápas, kde sa čakal jasný postup „pusiniek“. Po prehre 0:2 v Nemecku však bolo treba hrdinu. Hattrickom sa ním stal opäť on.

https://youtube.com/watch?v=hJPzNt7Rxqo

Hattrick proti Atléticu Madrid v sezóne 2016/2017
Bojovníkom z Madridu sa podarilo nájsť recept na hru najväčšieho konkurenta. Po penaltovej porážke sa im naskytla šanca na odvetu. Ale po prvom zápase bolo 3:0 vďaka hattricku sedmičky. A Real smeroval do finále v Cardiffe.

Dva rozhodujúce góly vo finále proti Juventusu v sezóne 2016/2017
Cristianovi sa vyčítalo, že vo veľkých zápasoch až tak nehviezdi. Aby to definitívne vyvrátil, zostrelil dvomi kúskami vo finále klub, do ktorého o dva roky prestúpil.

https://www.youtube.com/watch?v=u19ruHRLSeg

Hattrick proti Bayernu v sezóne 2017/2018

Kontroverzný, napínavý, víťazný. To sú prirovnania ďalšieho súboja, takzvaného európskeho Clásica. Ronaldo vytiahol Real znovu z problémov.

Nožničky proti Juventusu v sezóne 2017/2018

Možno najkrajší gól kariéry si nechal Ronaldo na svoju poslednú sezónu v bielom drese. Aj keď tento strelil v jeho fialovej verzii.

Je nad slnko jasné, že gólová mašina sa ani v tejto sezóne nezastaví. Presvedčiť sa o tom naživo budú môcť všetci fanúšikovia, ktorí si vyberú jeden zo zápasov Serie A. Pretože nevidieť aspoň raz na vlastné oči hrať Cristiana Ronalda je hriech.