Žreb LM, EL a EKL: Takéto súboje gigantov tu neboli už dlho. Ktorý favorit vypadne?

4 minúty čítania

Európske pohárové súťaže dospeli do svojho štvrťfinále. Žreb Ligy majstrov proti sebe postavil gigantov, v Európskej lige vzbudzuje pozornosť najmä Liverpool FC a v Európskej konferenčnej lige fanúšikov zo Slovenska a z Českej republiky zaujímajú výkony Viktorie Plzeň. 

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram – Tik-Tok

Liga majstrov: Tak nabité štvrťfinále tu nebolo už dlho 

Lige majstrov sa futbaloví fajnšmekri môžu tešiť hneď na niekoľko súbojov titanov. Real Madrid sa v ceste za „ušatou“ trofejou pokúsi vyradiť obhajcu z Manchestru City. Arsenal sa po 14 rokoch predstaví medzi najlepšou osmičkou LM a hneď sa musí pripraviť na bavorského giganta Bayern Mníchov.

FC Barcelona si v dvojzápase zmeria sily s francúzskym šampiónom Parížom Saint-Germain a štvrťfinálové dvojice uzatvárajú Atlético Madrid s Borussiou Dortmund. Známy je aj pavúk zvyšku play-off, lepší z dvojice Barca/PSG narazí na víťaza ATM/BVB, víťaz merania síl medzi Realom a City bude v semifinále čeliť postupujúcemu zo zápolenia medzi The Gunners a Bavormi.

Prvé zápasy štvrťfinále Ligy majstrov sú na programe 9. a 10. apríla, odvety budú nasledovať 16. a 17. apríla. 2024.

Štvrťfinále Ligy majstrov:

Atlético Madrid vs Borussia Dortmund
FC Barcelona vs Paríž Saint-Germain
Real Madrid vs Manchester City
Arsenal vs Bayern Mníchov

Európska liga: Kto ohrozí Liverpool FC? 

V Európskej lige taktiež nebude núdza o atraktívne merania síl. Najväčší favorit súťaže Liverpool FC bude čeliť medzi najlepšou osmičkou ofenzívnej Atalante Bergamo. V čisto talianskom derby na seba narazia AC Miláno a AS Rím, líder nemeckej Bundesligy Bayer Leverkusen preverí londýnsky West Ham a v dueli dvoch tradičných európskych zástupcov to bude kto z koho medzi Benficou a Marseille.

Aj v EL je známy ďalší pavúk, najlepší dvaja z prvej spomínanej štvorice na seba narazia v semifinále, to platí aj o druhom kvartete, z ktorého vzídu dvaja semifinalisti. Prvé zápasy štvrťfinále Európskej ligy sú na programe 11. apríla, odvety budú nasledovať 18. apríla 2024.

Štvrťfinále Európskej ligy:

Benfica Lisabon – Olympique Marseille
Liverpool FC – Atalanta Bergamo
AC Miláno – AS Rím
Bayer Leverkusen – West Ham United

Európska konferenčná liga: Plzeň ako želiezko v ohni

Svoj štvrťfinálový žreb má za sebou aj Európska konferenčná liga. Český zástupca Viktoria Plzeň narazí na tradičný talianky celok AFC Fiorentina. Lepší tejto z dvojice si zmeria v boji o finále sily s postupujúcim z dvojice Club Brugge a PAOK Solún.

Birminghamskú Aston Villu čaká francúzsky oponent LOSC Lille, v elektrizujúcom grécko-tureckom dvojzápase budú proti sebe stáť Olympiacos Pireus a Fenerbahce Istanbul. Prvé zápasy štvrťfinále Európskej konferenčnej ligy sú na programe 11. apríla, odvety budú nasledovať 18. apríla 2024.

Štvrťfinále Európskej konferenčnej ligy:

Olympiacos Pireus – Fenerbahce Istanbul
Aston Villa – LOSC Lille
Viktoria Plzeň – AFC Fiorentina
Club Brugge – PAOK Solún