Zistili sme za vás: Koľko stoji pivo v Lipsku?

3 minúty čítania

Praclíky, Carrywurst, sekaná. A samozrejme pivo. To sú pochutiny, ktoré skrátka k Nemecku – takže logicky aj na bundesligové štadióny, jednoducho patria. Zaujíma vás, za koľko sa najete napríklad v Lipsku?

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach FacebookInstagram Tik-Tok

Ponuka jedál v Lipsku je skutočne bohatá. Na svoje si príde milovník klasiky, ale taktiež rýb, pečiva a napríklad aj vegán! Praclíky majú v Lipsku buď klasické so soľou alebo len syrové (Käsebrezel). Z netradičných jedál zaujme nakládaná ryba – táto špecialita vás v RB Arena vyjde na 4,70 EUR.

Jedlo nie len pre mäsožravcov

Tradičná klobáska v žemli stoji  3,90 EUR, Currywurst v žemli (klobása opečená na grilu, poliata kečupom a posypaná kari korením) 4,90 EU, Currywurst s hranolkami 6,90 EUR alebo sekaná v žemli 4,90 EUR. Omáčky podľa vlastného výberu sú samozrejmosťou a hlavne v cene. Currywurst v Lipsku dostane okrem klasickej verzii, aj v tej vegánskej.

Menu s pivom, alebo nealko?

RB Lipsko ponúka taktiež výhodne menu. Currywurst s hranolkami, pivom a malým dezertom stojí 11,90 EUR, pokiaľ si namiesto piva zvolíte nealko, zaplatíte 10,90 EUR. S pivom je tedy menu drahšie než s nealkoholickým nápojom.

Ale predsa – čo je to za futbal bez piva? 🙂 Práve preto sú zájazdy do Nemecka tak obľúbené. Bez akýchkoľvek obmedzení si užijete futbal so všetkým čo k tomu patrí.

Súčasťou nemeckej pivnej kultúry je litrový džbán na pivo. Pokiaľ naň trúfnete, bude vás stáť 9,90 EUR. Pokiaľ si vystačíte s tradičným pollitrovým, tak ten stojí 5,30 EUR. Logicky sa teda litrový pohár piva vyplatí viac. Na štadióne v Lipsku sa čapuje regionálne pivo Ur-Krostitzer. Jeho poznávacím znamením je portrét švédskeho kráľa Gustava II. Adolfa, ktorý se údajne v roku 1632 behom 30-ročnej vojny zastavil v obci Krostitz na ceste do Lipska. Záloha na kelímok stojí len 1 euro, teda o polovicu menej ako na niektorých slovenských či českých štadiónoch.

Kolik stojí zápasovy šál?

Chceli by ste okrem plného brucha a futbalového zážitku ešte niečo na pamiatku? Tak napríklad šály okolo štadiónu stoja štandardných 15 EUR/ks, bez ohľadu na vzor. My sme si napríklad zakúpili pamätný zápasový šál (RB Lipsko – Bayer Leverkusen), ktorý sme spoločne s ďalšími fanúšikmi nemeckého futbalu navštívili. Práve v Red Bull Aréne v Lipsku naši českí susedia zahája európsky šampionát proti hviezdam z Portugalska.

VSTUPENKY a ZÁJAZDY NA MAJSTROVSTVÁ EURÓPY 2024 🇩🇪