Zájazdy bez vstupenky: Čo tak zažiť pravú atmosféru priamo v uliciach?

4 minúty čítania

Napadlo vám niekedy, že by ste do dejiska veľkého zápasu vycestovali bez vstupenky? Len tak, užiť si atmosféru s miestnymi priaznivcami priamo v uliciach? Ak áno, ďalšie riadky sa vám rozhodne budú pozdávať. 

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram – Tik-Tok

Má zmysel cestovať za športom bez vstupenky? 

Rovno otázku zodpovieme: Áno, má! Samozrejme, zaužívaným trendom je ísť do dejiska veľkého športového podujatia so vstupenkou na danú udalosť a užiť si ju priamo na štadióne. Niekedy ale človek môže prepásť príležitosť si lístok kúpiť, respektíve je to mimo jeho rozpočet. Aby ste si konkrétny zápas užili, nemusíte však byť na tribúne. Určite to poznáte aj zo svojho domova, niekedy stačí, že máte pri sebe rodinu alebo priateľov a cítite sa, ako by ste boli priamo v centre diania. A čo tak vycestovať do Londýna, Manchestru, Milána, Barcelony, Madridu či Mníchova a precítiť elektrizujúcu atmosféru priamo v uliciach?

Aktuálnym príkladom toho, ako si užiť dojem zo športu a nebyť priamo na štadióne, je talianske mesto Neapol. Množstvo priaznivcov z celého sveta meralo cestu pod sopku Vezuv, aby oslávilo zisk titulu SSC po troch dekádach čakania. V uliciach tohto mesta z juhu Talianska boli státisíce priaznivcov, pričom iba zlomok bol priamo na štadióne San Paolo, kde Partenopei hrali svoj ligový zápas. Nesledovať duel priamo na mieste preto nemusí byť vôbec zlou voľbou, práve naopak. Užiť si dianie v uliciach s miestnymi priaznivcami je zažitím nefalšovanovej atmosféry, pričom autenticita je ešte vyššia ako na tribúne. Dôvod je prostý, na štadióne sa musíte riadiť rôznymi prísnymi nariadeniami. V uliciach sú samozrejme v platnosti zákony danej krajiny, ale emóciám môžete nechať ďaleko voľnejší priebeh.

Nielen Neapol, ale aj Liverpool či Argentína 

Príkladom nemusí byť iba vyššie spomínaný Neapol, ale aj Argentína po triumfe na majstrovstvách sveta 2022 v Katare. Priamo v dejisku šampionátu mali Albicelestes svojich priaznivcov, ale tie pravé a poriadne divoké oslavy vypukli až v uliciach Buenos Aires po návrate svetových šampionóv na rodnú hrudu. Vidieť sme to mohli aj v roku 2019, keď fanúšikovia Liverpoolu FC oslavovali trumf v Lige majstrov nad Tottenhamom Hotspur, pričom drvivé percento radosti prebiehalo v Anglicku, respektíve v uliciach Madridu, nie priamo na štadióne, pretože na tribúny sa dostalo iba niekoľko desiatok tisíc vyvolených priaznivcov.

Všetci sa zhodneme, že šport je najmä o emócii. Či ju už zdieľate na tribúne počas sledovania samotného zápasu, v uliciach dejiska duelu alebo v úplne inej krajine, je to na vás. Možnosť zájazdu bez vstupenky, kde si užijete atmosféru v uliciach a pri štadióne pred podujatím a po ňom zatiaľ nie je v našich končinách príliš zaužívaná, ale svetový trend hovorí v tomto prípade jasnou rečou.

A nejde iba o futbal. Svoje by o tom vedeli hovoriť hokejisti Vegas Golden Knights, ktorí oslavovali v roku 2023 zisk premiérového Stanley Cupu v uliciach „mesta hriechu“ na slávnom Las Vegas Strip či napríklad basketbalisti Golden State Warriors, ktorí v roku 2022 po triumfe v NBA preniesli emóciu do ulíc San Francisca. Niekedy naozaj nepotrebujete vstupenku, niekedy stačí byť na mieste a nasávať atmosféru plnými dúškami spontánnym spôsobom pod holým nebom.

KOMPLETNÁ PONUKA ZÁJAZDOV FUTBALTOUR