Weiss st. o synovi: Ľudia ho buď nenávidia, alebo milujú

3 minúty čítania
Autor: Milan Valko

Fortuna lige dominuje rodina Weissovcov. V posledných dvoch rokoch totiž najsledovanejšiu kategóriu ovládol tvorca hry ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss ml., ktorého odborníci a médiá označili za najlepšieho futbalistu končiaceho sa ročníka 2022/2023. A najlepším trénerom sa stal jeho otec a kormidelník belasých Vladimír Weiss st.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach FacebookInstagram Tik-Tok

Na vyhlásení „Jedenástka sezóny Fortuna ligy 2022/2023“ v Senci sa zúčastnil iba Vladimír Weiss st., ktorý odpovedal na viaceré otázky novinárov.

Tentoraz bolo ťažšie získať majstrovský titul

V strhujúcom závere sezóny Slovan nedokázal vyhrať siedmy zápas v sérii, hoci už mal majstrovský titul v kapse, keď v poslednom kole doma dosť nečakane prehral s Podbrezovou.

,,Keby som bol najlepší tréner, tak by som pri všetkej úcte nemal prehrať s Podbrezovou.“
– Vladimír Weiss st. –

Posledný zápas v sezóne teda nebol úplne podľa predstáv. Tréner Weiss chcel dopriať fanúšikom víťaznú rozlúčku so sezónou. Konkurencia každým rokom rastie a aj preto sezóna prináša čoraz viac emócii a radosti, čo vyvrcholilo súbojom s DAC Dunajská Streda.

„Ďakujem predovšetkým mojim hráčom, ktorí zo seba dostali to najlepšie, aby Slovan ovládol ligu. A takisto rodine Kmotríkovcov, ktorí im vytvárajú výborné podmienky…,“
dodáva Vladimír Weiss st.

Najúspešnejší klubový tréner v histórii Slovenska (3x majster so Slovanom – 2021, 2022, 2023 a 2x majster s Artmediou Petržalka – 2005, 2008) má pred sebou ešte veľké výzvy. Chce posunúť Slovan ešte ďalej a pripraviť ho kvalitne už na júlové predkolá Ligy majstrov.

Tento sen je ešte veľmi ďaleko

Slovan bojoval na troch frontoch, Fortuna liga, Slovnaft Cup a Konferenčná liga. Posunul sa ďalej, lebo po 53 rokoch hral na jar vo vyraďovacej časti európskeho pohára. Vypadnutie s Bazilejom v osemfinále vás však zrejme mrzí dodnes. Ale ako sa vyjadril tréner, už s tým nič nenarobíme a treba sa pozerať dopredu. Zo súčasného kádra ako sám povedal, vyžmýkal všetko, čo sa dalo. Zámerom trénera je omladiť mužstvo a zvýšiť jeho kvalitu pretože fanúšikovia ohromne túžia po účasti v Lige majstrov. Toto náš veľký sen je však ešte veľmi ďaleko, ale my sa musíme veľmi dobre pripraviť už teraz,“ dodal Vladimír Weiss st.

Svoj obrovský talent dokazuje na ihriskách

Ocenenie pre najlepšieho trénera nechcel hodnotiť, ale vyjadril sa na margo svojho syna, ktorý sa ku koncu kariéry stal už dvakrát osobnosťou najvyššej súťaže:

„Svoj obrovský talent stále ukazuje na ihriskách, ale ani jemu všetko nevyšlo v doterajšom živote, akoby si predstavoval. Je osobnosťou v kabíne pre mňa a ostatných spoluhráčov, pomáha mužstvu, ako sa len dá, drží ho pokope. Je správny kapitán, zodpovednosť berie na seba, pritom nie je anjel. Ľudia ho buď nenávidia, alebo milujú, tak to býva s hráčmi, ktorí majú viac talentu, ako iní.“

Bude extrémne ťažké zopakovať toľko zápasov

Slovan v minulej sezóne vo všetkých súťažiach odohral mamutích 56 zápasov, čo nemá v slovenskom klubovom futbale obdobu. Vie si V. Weiss st. predstaviť, že by ich v novom ročníku bolo ešte viac? ,,Bodaj by to tak bolo, znamenalo by to, že by sme v európskych pohároch išli ešte ďalej, ale zopakovať minulú sezónu s toľkými zápasmi bude extrémne ťažké,“ dodal ešte skúsený tréner, ktorý v najbližších dňoch podpíše so Slovanom novú zmluvu.

PREHĽAD OCENENÝCH:
Najlepší hráč: Vladimír Weiss ml. (ŠK Slovan Bratislava)
Najlepší tréner: Vladimír Weiss st. (ŠK Slovan Bratislava)
Najlepší strelec: Nikola Krstovič (DAC 1904 Dunajská Streda) – 18 gólov
Cena fanúšika: Nikola Krstovič (DAC 1904 Dunajská Streda)
Objav sezóny: Artur Gajdoš (AS Trenčín)
Cena fair play: MFK Ružomberok
Najlepší rozhodca: Ivan Kružliak
Najlepší asistent rozhodcu: Branislav Hancko