Úvod v F1: Leclerc a Ferrari sú zatiaľ bezchybní, nadšenie tifosi je obrovské

3 minúty čítania

Po rokoch utrpenia Ferrari konečne začalo svoju sezónu podľa želania Tifosi. Tím ukázal už počas prvých troch pretekov svoje ambície a hlavne v životnej forme jazdiaceho Charlesa Leclerca. Veľká cena zavíta tento víkend po prvýkrát do Európy. Vzhľadom na výborný vstup do sezóny je takmer isté, že talianski fanúšikovia zahalia okolie svojej „domácej pretekárskej dráhy“ do červenej farby.

Sledujte naše sociálne siete, kde Vám prinášame zaujímavosti z pohľadu fanúšikov.
Facebook Instagram

Investícia do vývoja sa vyplatila

„Budúci rok sa budeme dobre baviť, uvidíte!“, povedal Mattia Binotto jazdcovi Charlesovi Leclercovi v rádiu, keď vypadol z posledných pretekov minulej sezóny v Abú Dabí. Vtedy ešte nikto ani len netušil, že šéf tímu bude mať pravdu. Scuderia Ferrari je po troch pretekoch na čele majstrovstiev sveta jednotlivcov aj v pohári konštruktérov. Leclerc vyhral aj úvodné preteky sezóny v Bahrajne a Austrálii, čím v krátkom čase zdvojnásobil počet víťazstiev v kariére. Okrem toho sa postavil na pódium v ​​Saudskej Arábii. Sainz získal dve pódiové umiestnenia a v Austrálii predčasne vypadol z pretekov.

Náhoda alebo skutočná kvalita vo Ferrari?

Leclerc momentálne vedie svetový šampionát s 34-bodovým náskokom. Je však opatrný, pokiaľ ide o svoje šance: „Sme len v tretích pretekoch, takže teraz je ťažké pomýšľať na titul. Naše auto je však silné a spoľahlivé a dúfam, že to tak aj zostane, a ak áno, máme šancu.“ Jeho vyzývatelia robili chyby takmer bez výnimky, pričom majster sveta Max Verstappen bol nútený preteky dvakrát vzdať.

Na druhej strane, ak si odmyslíme zostupy, tak doteraz boli preteky o tom, že súperili oni dvaja. Obaja radi súperia agresívne, čo bude určite charakterizovať ich súboj. Štvorica SainzPérezHamiltonRussel by sa k nim rada pridala čo najskôr.

Legendárna Imola a história všade okolo

Imola je čo by kameňom dohodil od Maranella, kde sa nachádza múzeum Ferrari a reštaurácia Montana, kde večerali najslávnejší jazdci F1. V neďalekej Modene nájdeme pôvodnú fabriku a rovnako aj múzeum Enza Ferrariho.

V deň pretekov sa očakáva plný dom, keďže červení prichádzajú ako jasný favorit. Ak Ferrari vyhrá, bude to ich najúspešnejší úvod sezóny od majstrovského ročníka 2008. Ak Leclerc potiahne v oboch pretekoch aj extra body za najrýchlejšie kolo, mohol by mať najviac bodov po prvých štyroch pretekoch v histórii Formuly 1 (105 bodov).

Kto je Charles Leclerc?

Celé meno: Charles Marc Hervé Perceval Leclerc
Miesto narodenia: Monte Carlo, Monako
Tím: Scuderia Ferrari
Víťazstvá v pretekoch: 4 (2019: Belgicko, Taliansko; 2022: Bahrajn, Austrália)
Ďalšie úspechy:
Vo veku 19 a 356 dní sa stal najmladším šampiónom Formuly 1, navyše ako nováčik prvý monacký pretekár, ktorý vyhral preteky Formuly 1. Stal sa 26. jazdcom Formuly 1, ktorý dosiahol Grand Slam počas pretekárskeho víkendu (pole, víťazstvo, najrýchlejšie kolo)

Zdroj: planetf1.com

KOMPLETNÚ PONUKU NA FORMULU 1 nájdete TU.