UFC v Paríži prinesie elektrizujúcu atmosféru a titulový podtón

3 minúty čítania

Zažiť naživo atmosféru najväčšej MMA organizácie na svete je neopakovateľným zážitkom. Preto, vždy, keď Ultimate Fighting Championship zavíta do Európy, ide o športový sviatok. UFC sa najbližšie na starom kontinente predstaví v úvode septembra v Paríži. 

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach FacebookInstagram Tik-Tok

UFC v Paríži s titulovým podtónom

Hlavným zápasom podujatia UFC v Paríži bude meranie síl medzi miláčikom domácich fanúšikov Cirylom Ganem a moldavským bijcom Sergheiom Spivacom. Francúzsky „Bon Gamin“ je dvojkou rebríčka ťažkej váhy organizácie, jeho súper je momentálne na ôsmom mieste. Rodák z Paríža má za sebou doposiaľ 13 profesionálnych zápasov, z ktorých sa mu podarilo vyhrať v 11 prípadoch.

Nestačil iba na legendárneho Jona Jonesa a nebezpečného Francisa Ngannoua. Práve tieto porážky však doposiaľ definujú Ganeho kariéru. Keď sa dostal k šanci na titul, nezvládol to. Nie je to však nijaký začiatočník. Ciryl uspel v zápasoch proti Taiovi Tuivasovi, Derrickovi Lewisovi či Jairzinhovi Rozenstruikovi. V ťažkej váhe UFC naďalej patrí medzi najsilnejšie mená.

Gane potrebuje víťazstvo ako soľ. Na nedávnom UFC v Londýne sa nechal Tom Aspinall počuť, že v úvode septembra vycestuje do Francúzska, aby si zápas medzi „Bon Gaminom“ a Spivacom pozrel, pretože s víťazom by si to následne rád rozdal v klietke. A vzhľadom na vývoj v heavyweight pôjde najlepší z trojice Gane, Aspinall, Spivac do titulovej bitky proti víťazovi súboja Jon Jones – Stipe Miocic.

Podujatie, ktoré púta

Ciryl Gane tak stojí pred jedným zo zápasov pravdy, ale nielen on sa bude chcieť ukázať pred francúzskym publikom, ktoré aj v minulosti potvrdilo, že patrí medzi nesmierne oduševnené. Francúzka Manom Fiorot, dvojka ženskej mušej váhy (flyweight), si zmeria sily so skúsenou Rose Namajunas, zaujímavé meranie síl nás čaká aj medzi Volkanom Oezdemirom a Azamatom Murzakanovom, taktiež medzi ďalšou domácou fighterkou Zarah Fairn a Američankou Hailey Cowan.

Ďalšie zápasy budú postupne pribúdať, pričom celé podujatie je na programe v sobotu 2. septembra 2023 v parížskej Accor Arene.

Francúzska metropola prináša so sebou množstvo možností, od kultúrnych pamiatok ako Louvre či Eiffelova veža, cez veľký počet tradičných námestí, uličiek či zákutí, až po gastronómiu na najvyššej úrovni. Spojiť vrchol sveta zmiešaných bojových umení s návštevou Paríža sa javí byť ako veľmi vhodná alternatíva. Okrem toho, pôjde o záver letného obdobia, a teda už turistický boom, ktorý prebieha v súčasnom období, bude na jemnom ústupe, čo môže veľkému počtu ľudí vyhovovať.

🥊 ZÁJAZD na UFC v PARÍŽI 🇫🇷