Superclásico je nadpozemským futbalovým zážitkom: Toto je viac ako šport

4 minúty čítania
Autor: Jakub Vaverka

Prvú májovú nedeľu bolo v Argentíne na programe takzvané Superclásico, a teda duel medzi dvoma nezmieriteľnými rivalmi z hlavného mesta Buenos Aires – Boca Juniors a River Plate. V tomto meraní síl padol síce iba jeden gól, ale aj keď sú presné zásahy korením futbalu, ani zďaleka to nie je len o nich.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach FacebookInstagram Tik-Tok

Zápas, ktorý nikdy nebude nudiť

River Plate na beznádejne vypredanom domácom štadióne Estadio Monumental porazil Bocu Juniors najtesnejším rozdielom 1:0. O víťazný presný zásah sa v 93. minúte postaral hrdina domácich Miguel Borja. Tam ale vzrušenie nekončilo. Rozhodcovia nestíhali hasiť vášne, duel napokon skončil s bilanciou troch červených kariet pre River a štyroch vylúčení pre hostí z Bocy. K tomu môžeme pripočítať päť domácich žltých kariet a štyri hosťujúce.

Ku všetkým červeným kartám prišlo v nadstavenom čase druhého polčasu, ako sa dalo čakať, Borjov gól rozvíril vášne na oboch na stranách, taktiež na tribúnach a aj v uliciach Buenos Aires. Hromadné šarvátky medzi hráčmi trvali niekoľko minút, pričom hlavný arbiter Herrera mal naozaj plné ruky práce. Všetko podčiarkoval fakt, že River Plate vedie argentínsku najvyššiu súťaž, zatiaľ čo Boca Juniors sa aktuálne trápi na štrnástom mieste, a teda zisk bodov by mal pre BJ cenu zlata.

Viac ako futbal

Superclásico je kultúrna udalosť, je to podujatie „medzi nebom a zemou“, keď River Plate nastupuje proti Boce Juniors, v okolí hlavného mesta sa na niekoľko dní zastaví čas. Fanúšikovia neriešia nič iné, pričom v drvivej väčšine prípadov ľudia v Argentíne fandia jednému z týchto dvoch klubov. Aj keď sa to môže zdať prehnané, futbalová téma neraz rozdeľuje partie priateľov aj celé rodiny. Je to buď-alebo. Pre lepšiu ilustráciu, predstavte si rivalitu medzi Realom Madrid a FC Barcelona a vynásobte ju desiatimi. Bocu Juniors preslávil jeden z najlepších hráčov v histórii Diego Maradona, River Plate vychoval legendárneho Alferda Di Stéfana.

👉 prečítajte si: Superclásico – zápas, ktorý presahuje hranice futbalu

V októbri River Plate opäť vyzve na Estadio Monumental vyzve Bocu Juniors. Ak by bol tento duel čo i len spolovice taký dramatický, ako ten uplynulý, bude to zážitok na celý život. Absolútne nezáleží na tom, koľko padne gólov a kto sa napokon bude po záverečnom hvizde radovať. Teda, záleží, ak fandíte jednému z týchto argentínskych gigantov.

O dramatické momenty a vypäté situácie nebude núdza, pričom jednotlivé fanúšikovské tábory budú podporovať od prvej do poslednej minúty a budú mať pripravené transparenty a choreá, o ktorých bude opäť hovoriť opäť celý športový svet. Októbrová cesta do Argentíny je ideálnou voľbou na spoznanie Južnej Ameriky, pričom, keď už budú teploty na Slovensku postupne klesať a dni sa budú skracovať, budú si môcť účastníci predĺžiť leto o niekoľko dní.

Teraz máte ideálnu možnosť zažiť neopakovateľný futbalový zážitok na vlastné oči a popri tom spoznať krajinu úradujúcich majstrov sveta, kde hrajú prím futbal, steaky svetovej kvality a empatickí ľudia, ktorí vás oslovia aj po prechádzke na ulici a spýtajú sa vám, ako sa máte

Štadión CA Independiente – Estadio Libertadores de América

River Plate – Boca Juniors (poznávací zájazd na 11 dní)

Dátum zájazdu: 29.9. – 10.10.2023

Zájazd obsahuje:

  • LETENKY
    • Viedeň – Buenos Aires a späť  (s 1 prestupom)
  • TRANSFERY
    • letisko – hotel a späť v Buenos Aires
  • UBYTOVANIE
    • na 10 nocí v 4* hoteli Rochester Hotel M s raňajkami v centre Buenos Aires
  • VSTUPENKY NA 2 ZÁPASY
      • River Plate – Talleres Cordoba
      • River Plate – Boca Juniors
  • DELEGÁTA
    • v Južnej Amerike sme ako doma. O hladký priebeh zájazdu sa postará skúsený slovensky hovoriaci delegát
  • GARANCIU
    • žiadne palivové a letiskové poplatky u nás nenájdete. cenu zájazdu môžu zmeniť iba služby, ktoré si sami vyberiete (napr. vyššia kategória vstupeniek)
    • prečo FutbalTour.sk? prečítajte si hodnotenia spokojných klientov
  • INFOBALÍČEK
    • ušetríme vám kopec času. Týždeň pred odletom vám pošleme všetky dôležité informácie, aby ste si mohli užiť zájazd bez starostí