Slovan je krok od postupu do vyraďovacej fázy

3 minúty čítania
Autor: Milan Valko

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava víťazstvom vo štvrtkovom stretnutí H-skupiny Európskej konferenčnej ligy nad Pjunikom Jerevan 2:1 urobili veľký krok k postupu do jarnej vyraďovacej fázy. Pred záverečným kolom sú na čele tabuľky a 3. novembra budú mať na umelom ihrisku Žalgirisu Vilnius všetko vo vlastných rukách. Mimochodom, naposledy hrali tak ďaleko pred 53 rokmi v pamätnom ročníku 1968/1969, keď triumfovali v niekdajšom PVP.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram.

Weissovi znova vyšli striedania

Slovan bez maródov Bersaghjana a Kankavu si znova poriadne zahral s nervami svojich fanúšikov a s frekvenciou ich tepu. Hoci bol počas celého zápasu lepším a iniciatívnejším mužstvom do vedenia išli hostia z Jerevanu z pokutového kopu po veľkom skrate brankára Chovana. Vtedy na niekoľko minút stratil istotu, začal pôsobiť bezradne.

Našťastie trénerovi Vladimírovi Weissovi st. znova vyšli striedania. Najprv v závere vyrovnal jeden z jeho najlepších hráčov, stopér Kašia a potom o niekoľko sekúnd brankár Jurčenko zluftoval loptu a Ramirez ju hlavou poslal do siete. Nadšenie domácich fanúšikov nemalo konca kraja, Pjunik v nadstavenom čase počas záverečného náporu mohol vyrovnať, ale z obrovskej šance prestrelil bránu.

📽️ VIDEO: Gólový obrat Slovana proti Jerevanu

Zdroj: FB / SKSlovanBratislava1919 / foto: Miro Gasidlo

Vladimír Weiss prišiel na tlačovú besedu uvoľnený a dokonca sa po vypätom súboji aj usmial. Ocenil výborný futbal so šťastným koncom pre jeho zverencov. Podľa jeho názoru si však víťazstvo zaslúžili, hoci súper dal gól z ničoho po veľkej chybe Chovana.

,,Z troch-štyroch vyložených príležitostí sme mali dať gól, našťastie nám to vyšlo v závere. V kútiku duše tréner vždy verí, že sa môže stať nejaký malý zázrak a nakoniec sme otočili nepriaznivý výsledok vo svoj prospech. Mužstvo išlo za úspechom a dočkalo sa sladkej odmeny. Naši priaznivci nám opäť vytvorili skvelú atmosféru a zážitok, veľmi im ďakujem za úžasnú podporu. Na takéto zápasy si ľudia budú vždy pamätať,“
povedal V. Weiss.

Zo siedmich stretnutí iba jedno víťazstvo

Tri víťazstvá, tri remízy a tri prehry je doterajšia bilancia ŠK Slovan na novom Tehelnom poli v skupinovej fáze európskych pohárov. V tomto ročníku je domáce prostredie pre belasých ešte väčšou nočnou morou, lebo zo siedmich stretnutí vyhrali v riadnom hracom čase iba práve posledné nad Jerevanom. Dovtedy až päťkrát remizovali a raz prehrali s Ferencvárosom. Tieto tri body majú však pre belasých cenu zlata. Pravda, pod konečný výsledok sa veľkými chybami podpísali obidvaja brankári, čo sa však vo futbale stáva.

Zdroj: FB / SKSlovanBratislava1919 / foto: Miro Gasidlo

Je rozdiel byť v skupine prvý alebo druhý

Pred posledným kolom sú kocky hodené. Slovan má na konte osem bodov rovnako ako FC Bazilej, ktorý remizoval so Žalgirisom 2:2, disponuje však lepšou bilanciou vzájomných zápasov. Pjunik získal o dva body menej a šancu zabojovať o jarnú časť má ešte aj Vilnius s piatimi bodmi. Slovanu stačí na postup aj bod. Z vedúcej pozície sa postupuje priamo do osemfinále, zatiaľ čo druhé mužstvo narazí v šesťnásťfinále na tretie z Európskej ligy, ktoré ,,spadne“ do Konferenčnej ligy!

Mimochodom, v novodobej ére slovenského futbalu zatiaľ iba Artmedia Petržalka hrala na jar európsky pohár. Po treťom mieste v H-skupine Ligy majstrov v roku 2006 v šestnásťfinále Pohára UEFA podľahla Levski Sofia ,,doma“ v Trnave 0:1 a v Bulharsku 0:2.

👉 Letecký zájazd na Žalgiris Vilnius – Slovan Bratislava