Repríza finále EURO Taliansko – Anglicko na slávnom San Sire

3 minúty čítania
Autor: Pavel Pubal

Taliani potrebujú napraviť blamáž z kvalifikácie o majstrovstvá sveta, Angličania zase majú po finále európskeho šampionátu vo Wembley o motiváciu postarané. Zápas Ligy národov na milánskom San Sire ponúkne úchvatný pohľad, pridajte sa k nám na zájazd!

Naďalej sledujte naše sociálne siete, kde Vám prinášame zaujímavosti z pohľadu fanúšikov.
Facebook Instagram

Oba reprezentačné výbery sa stretnú pred elektrizujúcou atmosférou, ktorou sú horkokrvní Taliani takí známi. Navyše sa dá očakávať vyrovnaný duel. Súboje Talianska a Anglicka vždy priniesli napínavý zápas, ktorý skončil buď remízou alebo výhrou maximálne o jeden gól. Nedávne EURO navyše dodáva veľmi pikantný náboj.

Posledný zápas týchto dvoch rivalov na San Sire?

Skončí tým jedna veľká éra talianskeho futbalu. Plán milánskych futbalových klubov AC a Interu na demoláciu ikonického štadióna San Siro a výstavbu novej arény sa posunul bližšie k realizácii už v roku 2020. Talianski pamiatkari proti zboreniu San Sira nemali námietky. San Siro, ktoré patrí mestu, už podľa tamojšej mestskej rady nemá architektonický význam, ktorý by bránil jeho strhnutiu. Kvôli niekoľkým rekonštrukciám zostala z pôvodného štadióna otvoreného v roku 1926 len malá časť.
Zdroj: yesmilano.it

San Siro, oficiálne nesúce meno Stadio Giuseppe Meazza podľa legendárneho hráča Interu, ktorý krátko nastupoval aj za AC, bolo otvorené v roku 1926 a odvtedy prešlo niekoľkokrát rekonštrukciou. Jeho prípadná modernizácia by vraj mohla prehltnúť viac času a peňazí ako výstavba nového štadióna. Navyše by oba milánske kluby museli nejaký čas hrať inde. Práve zápas Talianska s Anglickom tak pokojne môže byť jednou z posledných veľkých bitiek na tomto legendárnom štadióne.

Harry Kane a spol. proti skalopevnej obrane Talianov

  • Harry Kane strelil v Premier League 17 gólov a pridal deväť asistencií. Na jeho streleckú potenciu sa bude opäť spoliehať aj reprezentácia Albionu, ktorú chce ako kapitán konečne dotiahnuť na absolútny vrchol svetového futbalu.
  • Anglickí majstri Grealish, Sterling a Foden spoločne s neustále zlepšujúcim sa Sakom z Arsenalu, sú pripravení na revanš z minulého roka
  • Na San Sire proti nemu ale bude stáť skalopevná obrana Talianov. Bude zaujímavé sledovať súboj talentovanej ofenzívy Albionu s prepracovanou defenzívou trénera Roberta Manciniho.

Ďalšie opory oboch reprezentácií:
Taliansko: Donnarumma, Jorginho, Barella, Tonali, Chiesa, Immobile, Insigne, Zaniolo
Anglicko: Mount, Sancho, Rice, Pickford, Alexander-Arnold, James, Ramsdale, Henderson

Zdroj: skysports.com

Liga národov s FutbalTour

Chceli by ste byť pri tom? Práve prestížne reprezentačné zápasy sú po skončení ligových a európskych pohárových súťaží tým najväčším šlágrom. Preto neváhajte a vyberajte z našej ponuky: