Rekordný zájazd na Wimbledon 2015: Užili sme si tenisový raj

Zájazdy na tenisové podujatia sú u nás stále populárnejšie a najväčší záujem klientov je tradične o Wimbledon. Zrejme najslávnejší turnaj sveta, ktorý každoročne sledujú milióny divákov, sme si teda opäť nemohli nechať ujsť.

Hoci sa veľký tenisový sviatok koná na prelome júna a júla, prvé objednávky od klientov prišli už v septembri. A urobili dobre. Pri podobných veľkých športových udalostiach totiž platí zásada, čím skôr sa zájazd objedná, tým je cena výhodnejšia. Postupne sa pridávali ďalší a ďalší účastníci, dva týždne pred odletom sme už museli klientov z kapacitných dôvodov aj odmietať a odporučiť im čo najskoršiu rezerváciu na nasledujúci ročník. Výpravu tvorilo rekordných 25 ľudí, z rôznych kútov Slovenska.

V ponuke našej CK je vždy zájazd na prvý-otvárací deň, čiže pondelok. Do Londýna sme leteli vo viacerých skupinkách v sobotu a nedeľu z Bratislavy aj Košíc, keďže niektorí klienti chceli v britskej metropole stráviť o deň či dva viac. Ubytovanie bol zabezpečené vo výbornom hoteli s ideálnou dostupnosťou do centra a najmä pár minút od slávneho areálu.

Víkendové dni patrili spoznávaniu Londýna. Niektorí si najznámejšie miesta pozreli individuálne, ďalší absolvovali základnú prehliadku spoločne v sprievode delegáta. Počas nej sa oboznámili aj s fungovaním dopravy a miestnymi špecifikami, pred ktorými mali možno predtým rešpekt. Big Ben či Buckinghamský palác sú klasikou, pozreli sme si však napríklad aj Olympijský park.

wimbledon-2015-203_3314

Prišli sme však hlavne kvôli tenisu a dlho očakávaný štart Wimbledonu 2015 sa nezadržateľne blížil. Skorý pondelkový budíček nebol pre nikoho problémom, potešilo aj výborné počasie a celodenná slnečná predpoveď. Na Londýn priam tropická. Po vystúpení z metra nás privítala tenisovo vyzdobená stanica, ktorá je jasným dôkazom, že sme na správnom mieste. Dokonalá organizácia, všade ochotní dobrovoľníci a usmievaví policajti. Prichádzame do vyhradených priestorov a cestou s obdivom sledujeme najoddanejších fanúšikov, ktorí túžia byť v areáli medzi prvými a tak neváhajú čakať aj 48 hodín v stanoch, spoločne s priateľmi piknikujú a zabávajú sa. Aj to robí Wimbledon takým špecifickým, Briti si jednoducho potrpia na tradície a toto je jedna z nich.

wimbledon-2015-203_3308

Organizátori každého navigujú na určené miesto a tak sa na upravenom trávniku v parku rozloží aj naša 25-členná skupinka, s vekovým zložením od 6 do 60 rokov. Tisícky fanúšikov z celého sveta v príjemnom prostredí a idylickom počasí čakajú na otvorenie brán tenisového areálu. Diskutujú o tom, koho by chceli vidieť na kurte, aký podpis by radi získali a čo si kúpia v obchode so suvenírmi. Nikto nemôže nikoho predbehnúť, pretože by to pre neho znamenalo koniec Wimbledonu a okamžité opustenie priestoru.

Čas pokročil a organizátori oficiálne otvorili brány slávneho The All England Lawn Tenis Clubu. Niekoľkotisícová ľudská masa sa dala do pohybu a po poslednej osobnej kontrole, podobnej ako na letisku, vchádzame do takmer rozprávkového prostredia. Kto je tu prvýkrát, nestačí sa diviť, že aj takto to môže vyzerať na športovom podujatí. Všetko ladené do bielo-fialovo-zelenej farby je naozaj potešením pre oči.

wimbledon-2015-203_3306

Mapka rozľahlého areálu je v kombinácii s rozpisom zápasov skvelým pomocníkom. Na jednom konci tréningové priestory, kurty a zázemie pre hráčov. Neďaleko slávny kopec „Henman Hill“ alebo aktuálne už aj „Murray Mound“, kde sa na dokonalom trávniku piknikuje, debatuje a sleduje dianie na veľkoplošnej obrazovke. Neprehliadnuteľné sú Centrálny kurt a Kurt č. 1 a pomedzi ne je rozmiestnených ďalších 16 menších kurtov. Na druhom konci areálu si prídu na svoje deti, ktoré si môžu „pričuchnúť“ k tenisu vyskúšaním niektorej zo zaujímavých hier. Samozrejmosťou je množstvo menších či väčších obchodov so suvenírmi, bufetov a reštaurácií. Od tradičných jahôd, cez fish&chips až po steaky, na svoje si však prídu aj vegetariáni. Nechýbajú ani potraviny, drogéria či lekáreň. Neodmysliteľné sú fontánky s pitnou vodou, ktoré sa v horúcom počasí mimoriadne hodia. Každý si príde na svoje a naozaj tu nič nechýba.

wimbledon-2015-203_3288

Jednou z najčastejších otázok klientov ešte pred zájazdom je, či vieme zabezpečiť aj vstupenky na veľké kurty, kde hrajú muži aj ženy z top 5 svetových rebríčkov. Samozrejme, nie je problém tieto vstupenky zohnať, ale je potrebné počítať s cenou približne od 900 €. Zápasy počas otváracieho dňa na Centrálnom kurte alebo Kurte číslo 1 sú k dispozícii od 1500 €. Paradoxne, hoci naši klienti kvôli vysokej cene zvolili lacnejšiu alternatívu so spomínanými vstupenkami na malé kurty, takmer každý sa dostal aj na tie väčšie. Organizátori sú totiž mimoriadne ústretoví a povolia či už krátke nahliadnutie, možnosť spraviť si fotografiu a často aj samotné sledovanie zápasov, najmä v neskorších popoludňajších hodinách.

Počas celého dňa sa toho dá postíhať naozaj veľa. V akcii sme videli desiatky tenistov v zápasoch alebo počas tréningu. Pár cenných úlovkov pribudlo do zošitov zberateľov autogramov, šťastnejší a šikovnejší si spravili aj populárne selfie s obľúbeným hráčom.

wimbledon-2015-203_3282

Z pohľadu slovenského fanúšika bol zaujímavý dlhý zápas Martina Kližana proti Verdascovi a skvelou bodkou prvého turnajového dňa špecifický duel Hantuchová – Cibulková, ktorý prilákal na kurt takmer všetkých návštevníkov spod Tatier. Po skončení tenisového programu sa niektorí vybrali oddychovať na hotel, ďalší do pubu na pivo a dobrú večeru alebo na prehliadku večerného Londýna.

Posledný deň zájazdu patril prevažne nákupom suvenírov alebo behaniu po obchodoch na Oxford Street, kde sú výhodné výpredaje. Nasledoval už iba presun na letisko, kde sme sa stretli aj so smutnou Dominikou Cibulkovou. Na fotografiách s klientmi už ale ukázala svoj typický úsmev, v lietadle rozdala pár autogramov a tešila sa na oddych v Bratislave.

Zájazd na Wimbledon 2015 bol mimoriadne vydarený a pri rozlúčke s klientmi na letisku zaznelo časté konštatovanie, že to rozhodne nebolo poslednýkrát a výlet na najslávnejší tenisový turnaj si čoskoro zopakujú.

Prečítajte si aj blog klientiek zo zájazdu

Bodku za týmto ročníkom dali klienti, ktorí sa rozhodli vychutnať si finálový súboj medzi Djokovičom a Federerom priamo v hľadisku. Siahli síce poriadne hlboko do peňaženky, ale určite neľutovali.

KOMPLETNÁ FOTOGALÉRIA

Chcete to zažiť na vlastné oči? Kontaktujte nás emailom na adrese info@sportstour.sk alebo telefonicky na čísle 0903 402 464.