Real Madrid predstavil nové Santiago Bernabéu: Je to veľkolepý štadión za viac ako pol miliardy

3 minúty čítania

Real Madrid dokončil rekonštrukciu svojho štadióna Santiago Bernabeu, ktorá prebiehala v uplynulých rokoch a klub stála viac než 575 miliónov eur. Veľkolepý športový stánok spĺňa aj tie najprísnejšie kritéria a zmestiť by sa naň malo až 85-tisíc priaznivcov.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram Tik-Tok

Nová éra kráľovského veľkoklubu 

Real Madrid sa pochválil rekonštrukčnými prácami na Santiago Bernabeu prostredníctvom úžasných záberov z dronu. Zverejnil ich na svojich účtoch na sociálnych sieťach (pozrieť si ich môžete vo videu priloženom nižšie). Ambiciózna madridská rekonštrukcia slávneho domova, ktorá sa tiahne až do roku 2019, má hodnotu 575 miliónov eur. Jej hlavným cieľom je priviesť ikonický štadión do modernej doby. Merengues urobili väčšinu prác počas pandémie koronavírusu. Využili fakt, že účasť fanúšikov na zápasoch bol obmedzená. Respektíve, že športové súťaže v Španielsku boli pozastavené.

Hoci sa proces oneskoril, štadión debutoval novou strechou a trávnikom počas septembrového víťazstva 2:1 nad Getafe v prvom domácom zápase sezóny. Pred týmto meraním Real Madrid zdieľal video, na ktorom sú zábery z dronu vonku aj vnútri štadióna. Medzi pozoruhodné prvky patrila najmä nová strecha, terasa obklopujúca štadión na jeho najvyššej úrovni. Tá poskytne návštevníkom zápasu najmodernejšiu úroveň pohostinnosti, ako aj nové ihrisko s kvalitnejším trávnikom.

Futuristický vzhľad a moderné prvky

Nová archiktetúra štadióna má futuristický vzhľad, aby sa toto ikonické miesto konania zápasov Bieleho Baletu dostalo do súčasnosti. Ambiciózny pôvodný termín otvorenia bol rok 2022, no ten uplynul a stavebné práce, na ktoré dohliada prezident klubu Florentino Perez, sa predĺžili do tohto leta. Minulý rok španielsky gigant podpísal zmluvu so spoločnosťami Legends a Sixth Street, čím im odovzdal prevádzku štadióna na 20 rokov a získal za to sponzorské peniaze vo výške viac ako 320 miliónov eur.

Veľkolepé, fantastické, moderné

V budúcnosti bude klub dostávať 70 percent príjmov zo štadióna a odhaduje sa, že finančné zisky z jeho využívania sa časom zvýšia o približne 150 miliónov eur ročne. V júli 2023 bolo oznámené, že práce budú ukončené v septembri alebo októbri tohto roka, čo sa stíha, a oficiálne otvorenie je naplánované na zimnú prestávku španielskej najvyššej súťaže v decembri. Je ale na mieste napísať, že štadión je už teraz v prevádzkovej podobe a práve spomínaný duel s Getafe bol pomyselným krstom v praxi.

„Na hlučnejšom štadióne som v kariére ešte nehral,“
Jude Bellingham

Tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti neskŕyval s miliónovou rekonštrukciou spokojnosť. „Je to veľkolepé, ide o niečo nové, ale atmosféra je tu naďalej fantastická. Myslím si, že fanúšikovia sú na seba o niečo natlačenejší ako v minulosti, čo spôsobuje, že je tu ešte lepšie prostredie,“ uviedol po zisku troch bodov s Getafe. Hrdinom tohto stretnutia sa stal anglický záložník Jude Bellingham, ktorého Real Madrid v lete kúpil z Borussie Dortmund za viac ako 100 miliónov eur.

Kompletná ponuka zájazdov na Real Madrid