Real Madrid čaká budúcnosť plná úspechov: Títo hráči sú toho dôkazom

3 minúty čítania
Autor: Jakub Vaverka

Žiaden iný klub nevyhral v histórii viackrát Ligu majstrov ako Real Madrid. Kráľovský veľkoklub zo španielskej metropoly je vo futbalovom svete stálicou a lídrom. Hovorí sa, že každá éra jedného dňa končí, ale pri pohľade na aktuálny tím Merengues by sa dalo s týmto výrokom nesúhlasiť.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram.

Odchod legiend je prirodzený

Keď v roku 2018 opúšťal Santiago Bernabeu ikonický Cristiano Ronaldo, špekulovalo sa o tom, ako to ovplyvní fungovanie klubu, či už na ihrisku alebo mimo neho. Ukázalo sa, že žiaden hráč nie je väčší ako klub, čo v prípade Realu Madrid platí pravdepodobne niekoľkonásobne. Do svetla reflektorov sa dostal Karim Benzema, fantasticky si naďalej počínali Ramos, Modrič, Casemiro či Kroos. Sergio Ramos je už v tejto chvíli súčasťou parížskeho PSG, Casemiro odišiel v lete do Manchestru United.

Chorvátska legenda Modrič má 37 rokov, Nemec Kroos 33 a Francúz Benzema 35. Nebudú hrať večne, ba priam sa čaká, že čoskoro svoje kariéry ukončia, respektíve sa rozlúčia s Realom a zamieria niekam aktívnu činnosť dohrať. Keby nešlo o Merengues, písali by sme o veľkom zásahu do kádra, ale manažment Madridčanov sa na odchod velikánov pripravoval niekoľko rokov. Postupne a citlivo získaval mladé talenty, ktoré majú kvalitu na to, aby hrajúce ikony nahradili. A v momente, keď vyššie spomínané mená španielsku metropolu opustia, môžu plynulo pokračovať v ich odkaze.

Zdroj: sportbible.com/foto: Alamy – Kroos, Casemiro, Modric

Mladé a kvalitné jadro tímu

V zálohe si získava priestor 22-ročný Francúz Aurélien Tchouameni, ktoré svoje kvality naplno potvrdil na majstrovstvách sveta 2022 v Katare. Nezaostáva ani jeho 20-ročný krajan a spoluhráč zo stredu poľa Eduardo Camavinga. Práve títo dvaja sú dôvodom, prečo môže mať prezident RM Florentino Perez na tvári úsmev. Keď Modrič a Kroos skončia, Tchouameni s Camavingom by ich mali plnohodnotne nahradiť. Netreba zabúdať ani na Federica Valverderho. Uruguajčan „Fede“ má stále iba 24 rokov, no už teraz je to hotový futbalista, ktorý pod vedením Carla Ancelottiho rastie neuveriteľným spôsobom. Dokáže hrať v zálohe aj v útoku, čo je jeho veľkou devízou.

V útoku by mala v nasledujúcej dekáde v madridskom Reale znieť brazílska Samba. Vinicius Junior má 22 rokov, Rodrygo zas 21. Obaja sú síce nesmierne mladí a stále sa majú v čom zlepšovať, ale víťazné prostredie v Madride prispieva k tomu, že dospievajú rýchlejším spôsobom. Je pravdou, že po odchode Benzemu sa bude pýtať získanie hrotového zakončovateľa, ale vedenie úradujúceho víťaza Champions League má dozaista pripravený plán. Prezident Perez neustále rozmýšľa nad posilnením už tak dosť kvalitného kádra.

Zdroj: madriduniversal.com/foto: Ander Gillenea(Getty Images) – Rodrygo, Vinicius Jr., Militão

Pravidelne je možné vidieť prestupové špekulácie, ktoré s Bielym Baletom spájajú Kyliana Mbappého, Achrafa Hakimiho (obaja Paríž Saint-Germain), Erlinga Brauta Haalanda (Manchester City), Judea Bellinghama (Borussia Dortmund) či Reecea Jamesa (Chelsea FC). Vo všeobecnosti totiž platí formulka, že môžete obliekať dres kohokoľvek (azda s výnimkou Barcelony, i keď Luis Figo by mohol namietať), ale keď príde volanie Realu Madrid, odoláva sa iba veľmi ťažko.

VSTUPENKY a ZÁJAZDY na REAL MADRID