PL Focus #12: Chcel mäso, dostal iba rybu

Premier League Focus je pravidelnou rubrikou televízie Premier Sport

Takto sarkasticky sa na adresu Jürgena Kloppa vyjadril José Mourinho po víkendovom šlágri “Red Devils vs. The Reds”.

Stratili domáci dva body, alebo hostia získali bod? Podľa toho, komu fandíte….

Charizmatický Nemec na Old Trafford ešte nevyhral, jeho tím nevyrovnal víťaznú sériu ManCity, ale je naďalej lídrom tabuľky s náskokom šiestich bodov.

Zápas priniesol kontroverzné situácie na oboch stranách a zmenu herného systému domácich. Namiesto 4-2-3-1 bolo efektívnym rozostavenie 3-5-2, čo hosťom pri neúčasti Mo Salaha v útoku prinieslo nečakané problémy. (ManUtd – Liverpool 1:1)

Chelsea sa nesie na víťaznej vlne. Mladícka dravosť prináša konečne body do tabuľky a dáva zabudnúť na prestupový trest. Newcastle zase ani raz nevystrelil na bránu, takže zaslúžene prehral. Výkonom sa blysla aj rekordná posila „The Blues“ Christian Pulišič, takže na Stamford Bridge je veselšie. (Chelsea – Newcastle 1:0)

Brendan Rodgers a Leicester – to spolu funguje. Líšky dokázali otočiť zápas vo svoj prospech a tlačia sa medzi elitné kvarteto. 27. októbra uplynie rok od tragickej havárie helikoptéry, takže duel na King Power Stadium mal aj spomienkový a slávnostný charakter. Vedľa štadióna vyrastie záhradný park pre všetkých fanúšikov na počesť zosnulého majiteľa V. Shrivaddhanaprabhu. (Leicester – Burnley 2:1)

Ani gól, ani bod. Pondelková dohrávka ukázala, aké náročné je vycestovať po reprezentačnej prestávke na trávnik oddýchnutého a ambiciózneho nováčika súťaže. Ako z ocele – a naozaj v súlade so sloganom klubu – dokázal Sheffield United poraziť favorita z Londýna. Paradoxne aj ich ostatný ligový súboj ešte z roku 2006 skončil rovnako. Kanonieri prehrali síce iba druhý ligový duel, ale v Emeryho kalkulačke je to bodová strata, s ktorou sa nepočítalo… (Sheffield United – Arsenal 1:0)

Na Anfield sa odohrá top duel víkendu. Obaja súperi naposledy iba remizovali a história je naklonená v prospech „The Reds“:

31.3.2019 Liverpool – Tottenham 2:1
15.9.2018 Tottenham – Liverpool 1:2
04.2.2018 Liverpool – Tottenham 2:2

Ostane Anfield naďalej nedobytnou pevnosťou? Sledujte šláger Liverpool – Tottenham v nedeľu od 17:30 iba na PREMIER SPORT.

PL Focus v TV vydaní, v premiére v utorok od 20:30 na PREMIER SPORT, vám okrem iného prezradí, ktorý hráč sa zapísal do Guinessovej knihy rekordov, akú podporu majú svetové kluby na sociálnych sieťach, ale ukáže aj bývalú hviezdu trávnikov za DJ pultom.

PRENOSY Z 10. KOLA PREMIER LEAGUE NA PREMIER SPORT

Piatok 25.10.
20:55 Southampton – Leicester (komentuje M. Lukáč)

Sobota 26.10.
13:25 Manchester City – Aston Villa (V. Kaiser)
18:25 Burnley – Chelsea (M. Lukáč)
20:30 Záznam Watford – Bournemouth (M. Skáčik)
22:30 Záznam West Ham – Sheffield United (F. Mentel)

Nedeľa 27.10.
15:10 Newcastle – Wolverhampton (V. Kaiser)
17:25 Liverpool – Tottenham (V. Kaiser, M. Lukáč)