Plzeň čaká skupina smrti. Buďte s nami pri tom!

3 minúty čítania
Autor: Pavel Pubal

Je rozhodnuté. Plzeňská Viktoria sa pri svojej štvrtej účasti v najprestížnejšej európske súťaži môže tešiť na Bayern Mníchov, Barcelonu a Inter Miláno!

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram.

Pri žrebe sa ponúkali rôzne skupiny smrti pre našich českých bratov, pokojne to mohlo dopadnúť aj napríklad takto: Real Madrid, Liverpool, Inter Miláno, Plzeň. Alebo boli v hre naopak hratelnejšie varianty, ktoré by ale neboli tak atraktívne pre fanúšikov. V prvom koši Frankfurt alebo Porto, v druhom napríklad Šachtar Doneck, ktorý poskladal úplne nový tím.

Nakoniec sa Viktoria Plzeň skutočne dočkala skupiny smrti! Aj keď to vyzerá trochu inak, do Plzne prídu zvučné kluby Bayern Mníchov, Barcelona a Inter Miláno! WOW!

Lewandowski, Martinez, Mané a ďalší

Hrateľný súper sa bude v tejto našľapanej skupine hľadať len ťažko. Podobnú skupinu mal pri svojej poslednej účasti aj ďalší účastník z Česka, Slavia Praha. Tá sa rovnako stretla s Barcelonou a Interom, len namiesto Bayernu vtedy narazila na Dortmund. O zábavu na štadiónoch bude teda postarané! O bezprostredné reakcie sa s nami podelila aj kabína Viktorie Plzeň na svojom Twitteri:

V Bayernu je Sadio Mané, Thomas Müller či Manuel Neuer, v Barcelone Robert Lewandowski (áno, toho čaká stretnutie s bývalými spoluhráčmi aj veľkým kamarátom Müllerom, ktorý ho už stihol pozdraviť) či Gerard Piqué a v Interu Romelu Lukaku alebo Lautaro Martínez. Plzeňsku obranu tak čaká krst ohňom.

Zdroj: managingmadrid.com / foto: Gonzalo Arroyo Moreno

👉 vstupenky na Viktoriu Plzeň nájdete TU. ⚽

Spoločne sa tak pozrieme na mníchovskú Allianz Arenu, Camp Nou v Barcelone a Stadio Giuseppe Meazza, domovský stánok Interu Miláno.

Vedeli ste, že?

  • najčastejším českým účastníkom v Lige majstrov za posledné roky je práve Plzeň, ktorá bude hrať milionársku súťaž už po štvrtýkrát. Adolf Šádek a spol. si zaistili postup za minimálne 18 miliónov eur.
  • prví Česi, ktorí vyhrali Ligu majstrov, sú Vladimír Šmicer a Milan Baroš, ktorí boli súčasťou slávneho finále 2005 v Istanbule medzi Liverpoolom a AC Miláno.
  • žiaden Slovák nikdy nevyhral Ligu majstrov, zatiaľ čo už štyria Česi sa tešili zo zisku tejto trofeje.

Lukratívna skupina so skvelými fanúšikmi

Za veľmi zaujímavú možno považovať hneď tú prvú, skupinu „A“. Všetky kluby (Ajax, Liverpool, Neapol a Rangers) sú známe svojimi fanúšikmi, ktorých je počuť, kamkoľvek prídu. Obhajca titulu Real Madrid, má v základnej skupine prijateľných súperov v podobe RB Lipska, Celticu a Šachtaru Doneck.

👉 kompletnú ponuku zápasov nájdete TU. 🏆

FutbalTour – z lásky k športu