PL Focus #25: Ako zlý vtip: vítali Arsenal, nastúpil Liverpool

Tlačiarenský škriatok spôsobil nevídaný kúsok. Ready for Arsenal? Predzápasový titulok v bulletine na štadióne hecoval domácich faktmi o derby zápase ešte z 12. januára.

Pondelková dohrávka, ako všetci vieme, ale ponúkla súboj kladivárov proti lídrovi ligovej tabuľky a veru diali sa veci aj na trávniku.

Napriek jasnej hernej dominancii to bola pre „The Reds” ďalšia frustrujúca remíza (West Ham United – Liverpool 1:1), čo iba potvrdzuje fakt, že hrať pondelkové zápasy pod tlakom s povinnosťou vyhrať, ešte k tomu vonku, je iba pre skutočných majstrov. Sen o titule po takmer 30 rokoch dostáva trhliny, ale ligový maratón ešte väčšie grády. Kde sa dvaja bijú, zvíťazí napokon tretí?

fc liverpool - futbal - futbaltour - vstupenky na futbal - zájazdy

Manchester United sa vezie na pozitívnej výsledkovej vlne, keď pod vedením sympaťáka Oleho ešte neprehral. Zrazu to ide. Aj so šťastím, dokonca iba jedným streleným gólom Marcusa Rashforda v jeho ligovom zápase s číslom 100 i tradičnou mágiou De Geu. (Leicester City – Manchester United 0:1).

Na Cardiff City Stadium tiekli slzy i nervy, ale domáci to i v mene spomienky na klubovú tragédiu nezvestného spoluhráča napokon zvládli. Po výhre 2:0 nad Bournemouthom i prehrách Fulhamu aj Huddersfieldu, tak záchranárska misia nabrala reálnejšie rozmery.

Dokonca môže kabínu nováčika ešte viac zomknúť a vyhecovať k zotrvaniu medzi elitou. Držíme palce.

 

Made in Korea. Tak to funguje už 10 zápasov v Tottenhame. Kórejčan Son Heung-min dal 9 gólov a pridal 5 asistencíí vo všetkých súťažiach. 14 „kanadských bodov” je pozoruhodná štatistika ázijského dynama.

Ešte pred víkendom nás čaká vložený priamy prenos z Goodisonovho Parku (Everton – Manchester City, streda 20.45) a karty sú rozdané jasne. Guardiolovci urobia maximum pre tri body, aby bodovo dorovnali Kloppovcov a jasne podčiarkli svoje majstrovské ambície. Pri forme a streleckej chuti Sergia Agüera i trápení sa domácich karameliek, by to tak mohlo dopadnúť.

Už 26. ligové kolo prinesie niekoľko zaujímavých duelov, ale zápas kola sa odohrá na Etihad Stadium. Sky Blues vyzvú The Blues a to sľubuje atraktívny zápas.

Argentínsky mikroduel v útokoch (Agüero – Higuaín), snaha o odvetu zo Stamford Bridge, ale predovšetkým nutnosť bodovať pre oba kluby. Domáci v honbe za titulom, hostia v snahe o elitné kvarteto.

Manchester City – Chelsea FC, v nedeľu od 16:30 exkluzívne na DIGI Sport 4.

GÓLY KOLA

Leander Dendoncker sa konečne strelecky presadil, stredopoliar si doprial parádny kúsok proti Evertonu. Marcus Rashford je nezastaviteľný a jeho spolupráca s Pogbom opäť pohladila nejedno náročné oko fajnšmekra. Nathan Redmond zas dokázal, že nový manažér Ralph Hasenhüttl to s ním vie. Pre šikovného Angličana to bol už šiesty súťažný gól pod jeho vedením.

ZÁKROKY KOLA

Ak nevystrelíte na bránu, nemôžete vyhrať. Lenže Watford má Bena Fostera a ten proti Brightonu stváral neskutočné veci, takže Hornets uhrali aspoň bod. Neil Etheridge z Cardiffu zas oslnil pri tutovke Andyho Surmana. A Hugo Lloris spolu s De Geom zas potvrdili, že je na nich spoľah.

HRÁČ KOLA: GONZALO HIGUAÍN (CHELSEA FC)

Gonzalo Higuaín zažil v Neapole rekordnú sezónu pod vedením Maurizia Sarriho a ich spolupráca môže prekvitať aj na Stamford Bridge. Vďaka dvom gólom do siete Huddersfieldu sa stal našim hráčom kola.

SUMÁR KOLA

PROGRAM PRENOSOV NA DIGI SPORT 4

Streda 6.2.
20:40 Everton – Manchester City (komentuje M. Lukáč)

Sobota 9.2.
13:25 Fulham – Manchester United (M. Skáčik)
15:55 Liverpool – Bournemouth (M. Skáčik)
18:25 Brighton – Burnley (M. Lukáč)
20:30 Záznam Huddersfield – Arsenal (M. Lukáč)
22:30 Záznam Watford – Everton (M. Lukáč)

Nedeľa 10.2.
14:25 Tottenham – Leicester (M. Lukáč)
16:30 Štúdio Manchester City – Chelsea (M. Lukáč)

Pondelok 11.2.
20:55 Wolverhampton – Newcastle (M. Skáčik)