PL Focus #2: Nové rekordy už po prvom kole!

Premier League Focus je pravidelnou rubrikou televízie Premier Sport

Úvodný víkend sezóny priniesol niekoľko pozoruhodných výkonov, prekvapujúcich výsledkov, ale aj prekonané štatistiky histórie.

Majster sa hecol a kladivárom znechutil štart do ligy po päťgólovej kanonáde (West Ham United – Manchester City 0:5). Citizens sa tak stali jediným klubom, ktorý dokázal vyhrať svoj úvodný zápas sezóny deväť rokov po sebe!

Ak zamieri Teemu Pukki (Norwich City), je z toho gól a to dokonca ihneď po prvej strele na bránu! Neveríte? Fín takto čaruje už 8 rokov! Opýtajte sa v Schalke, Celticu, Bröndby, či Norwich City.

Harry Kane by najradšej hral iba proti Aston Ville. V šiestich zápasoch jej totiž strelil šesť gólov.

NA OLD TRAFFORD JE VESELO. KONEČNE

Match of the week priniesol nečakaný, ale krutý výsledok pre The Blues (Manchester United – Chelsea 4:0). Hosťom nebolo súdené napriek top šanciam skórovať, zatiaľ čo domáci využili každú a zaknihovali tak rekordné víťazstvo nad týmto súperom. Naposledy takto zdolali Chelsea ešte v roku 1965 pod vedením legendárneho Matta Busbyho. Studená sprcha pre debutujúceho Franka Lamparda v pozícii manažéra londýnskeho klubu.

ÚVODNÝ ZÁPAS CHCE VYHRAŤ KAŽDÝ

Úvodné kolo prinieslo napriek dvom bezgólovým remízam (Crystal Palace – Everton a Leicester – Wolverhampton) až 27 gólov a to je skvelá vizitka pre najsledovanejšiu futbalovú súťaž. Raheem Sterling sa blysol hetrikom a mnohí mu predpovedajú životnú sezónu.

Bookmakeri asi poopravili tip na prvého manažéra, ktorý bude odvolaný (O. G. Solskjaer). My sme si zase pre zmenu a potešenie tipli, ako by mohla vyzerať Big4 na konci sezóny. Pozrite si televízne vydanie magazínu PL Focus každý utorok od 20:30 na Premier Sport a zasmejete sa spolu s nami.

Z plejády najlepších gólov sme sa rozhodli vybrať spoločne s vami ten najlepší, teda Gól sezóny 2019/20! Stačí, ak si vyberiete ten svoj z našej ponuky gólov mesiaca. Viac sa dozviete na facebookovom profile PREMIER SPORT.

Druhé kolo ponúka atraktívny duel na Etihad Stadium, v ktorom Sky Blues vyzvú The Spurs, čo by mohlo priniesť skvelý ofenzívny stret ašpirantov na ligový titul. Sledujte šláger Manchester City – Tottenham Hotspur v sobotu od 18:30 iba na PREMIER SPORT!

Úvodný víkend sezóny priniesol niekoľko pozoruhodných výkonov, prekvapujúcich výsledkov, ale aj prekonané štatistiky histórie.

PRENOSY Z 2. KOLA PREMIER LEAGUE NA PREMIER SPORT

Sobota 17.08.
13:25 Arsenal – Burnley (komentujú Tomáš Radotínský a Vlastimil Kaiser)
15:55 Southampton – Liverpool (Petr Svěcený a Jiří Vrba)
18:25 Manchester City – Tottenham (Tomáš Radotínský a Vlastimil Kaiser)
20:30 Záznam Aston Villa – Bournemouth (M. Skáčik)
22:25 Záznam Norwich – Newcastle (M. Lukáč)

Nedeľa 18.08.
14:55 Sheffield United – Crystal Palace (M. Skáčik)
17:25 Chelsea – Leicester (M. Lukáč)

Pondelok 19.08.
20:55 Wolverhampton – Manchester United (M. Lukáč)