PL Focus #13: Ako Austrálčan šokoval Anglicko

Premier League Focus je pravidelnou rubrikou televízie Premier Sport

Bežala 85. minúta, Sokratis trafil na 3:2 pre Arsenal v nervydrásajúcom derby. Emirates explodoval radosťou, aby o minútu na to stíchol, pretože do hry vstúpil VAR.

Hlavný rozhodca M. Atkinson gól uznal, ale 32-ročný Austrálčan J. Gillet jeho rozhodnutie pre údajný faul zmenil. Vedeli ste, že tento pán nikdy nepískal zápas Premier League? Že má za sebou iba 9 odpískaných duelov v tretej lige?

FA ho napriek nulovým skúsenostiam prekvapujúco nominovala, ale jeho premiéra môže byť aj jeho derniérou. D. Gallager, TV expert za komisiu rozhodcov to označil za škandalózne rozhodnutie, ktoré už body nevráti, ale ešte viac rozvíri diskusiu o kvalite systému VAR v Anglicku.

Na Emirates je toxická atmosféra, Emery pod tlakom a Xhaka na odchode. Ešte nikdy sa nestalo, aby kapitán tímu hodil kapitánsku pásku, vyzliekol si dres, urazil fanúšikov a v hanbe za extrémneho piskotu zamieril rovno do kabíny. Prítomnosť J. Mourinha v čestnej lóži na zápase Európskej ligy tak naznačuje, že zemetrasenie sa blíži… (Arsenal – Crystal Palace 2:2)

Finalisti Ligy majstrov si to tentokrát rozdali na Anfield, ktorý ostáva naďalej nedobytnou pevnosťou. Liverpool síce prehrával, ale napokon aj po šiesty raz dokázal otočiť a zvíťazil. Majú The Reds teda konečne tú správnu majstrovskú mentalitu? (Liverpool – Tottenham 2:1)

Chelsea lieta v oblakoch, ale aj na trávniku. Najmä u súperov. Zakaždým dala aspoň tri góly, takže F. Lampard asi našiel recept na víťaznú taktiku. Na jej hru sa dobre pozerá a v tabuľke je možno pre niektorých prekvapujúco vysoko. (Burnley – Chelsea 2:4)

ManCity to na Aston Villu vie. Na Etihad s nimi The Citizens vyhrali ostatných 10 duelov so skóre 33:4! Večne nespokojný P. Guardiola napriek tomu vyhlásil, že keď budú hrať tak zle, ako v prvom polčase, tak „vypadnú“… (Manchester City – Aston Villa 3:0)

Do hry vstupuje cez týždeň Carabao Cup, ale víkend prinesie 11. kolo aj v priamych prenosoch PREMIER SPORT:

Sobota 2.11.
13:25 Bournemouth – Manchester United (komentuje Ratotínský)
15:55 Aston Villa – Liverpool (Kaiser)
18:25 Watford – Chelsea (Radotínský, Kaiser)
20:30 Záznam Arsenal – Wolverhampton (M. Skáčik)
22:30 Záznam Manchester City – Southampton (M. Lukáč)

Nedeľa 3.11.
14:55 Crystal Palace – Leicester (M. Lukáč)
17:25 Everton – Tottenham (M. Lukáč)

TV vydanie Focusu prezradí alternatívnu ligovú tabuľku po 10. kole, ale prinesie aj profil W. Zahu. Čítajte nás na webe online, alebo si pozrite aj TV vydanie v premiére v utorok od 20:30 na PREMIER SPORT alebo z archívu na www.digisport.sk.