PL Focus #10: Nedobytná pevnosť menom Anfield

Premier League Focus je pravidelnou rubrikou televízie DIGI Sport

Je ťažké im dať gól. Ešte náročnejšie je ich poraziť na domácom štadióne.

Citizens tam nevyhrali dlhých 15 rokov a či by zlatý pokutový kop premenil Gabriel Jesus alebo Sergio Agüero, keby hral, je iba v rovine úvah. Faktom je, že Riyad Mahrez ani netrafil bránu, ale Guardiolu skoro trafil šľak!

Bezgólová remíza nahrala celému ligovému pelotónu. Londýnske trio Spurs, The Blues a The Gunners bodovalo naplno, takže tu máme minimálne bodové rozdiely a liga tak dostala ďalší náboj.

Najväčšia dráma sa odohrala na Old Trafford. Ruku hore, kto veril, že to domáci otočia. A teraz ruku hore, kto im fandil…

Ani heroický výkon Dúbravku a ani polčasový dvojgólový náskok napokon nestačil na prvú, ešte k tomu senzačnú výhru. Od sezóny 2016/17 je iba jeden hráč, ktorý dokázal dať víťazný gól v nadstavenom čase celkovo trikrát – Alexis Sánchez.

Aaron Ramsey to na Craven Cottage stihol už po 39 sekundách na trávniku. Ale ešte ako. Jeho pätička a celá akcia kanonierov bola dokonalým obrazom, v akej pohode momentálne hrajú. Arsenal deklasoval Fulham 5:1 a 9-zápasová víťazná šnúra pokračuje ďalej…

Eddie Howe prežíva zatiaľ sezónu ako z futbalovej rozprávky. Bournemouth je nezastaviteľný, Watford deklasovali na ich trávniku štvorgólovou nádielkou a so 16 bodmi sú zatiaľ v prvej šestke tabuľky. Rešpekt aj pre Wolverhampton, ktorý nepôsobí ako nováčik súťaže, ale ako ostrieľaný vlk.

Pätnásť bodov, zomknutá partia a charizmatický manažér Nuno Espirito Santo dávajú reálnu nádej na mimoriadne dobré umiestnenie na konci sezóny.

Po reprezentačnej prestávke začíname pikantným duelom na Stamford Bridge. Niektorí budú tlieskať, iní aj pískať, lebo José Mourinho fanúšikov spája aj rozdeľuje. Portugalčan pod extrémnym tlakom na výsledok urobí maximum, aby dokázal, že je ešte stále „Special One“.

Ako sa to skončí? Sledujte šláger Chelsea FC  – Manchester United v sobotu 20. októbra od 13:00 exkluzívne na DIGI Sport 4.

Góly kola

Aj 8. kolo bolo bohaté na pekné futbalové momenty. Alexandre Lacazette nemal zľutovanie s Fulhamom, Juan Mata a Anthony Martial zas zavelili k obratu proti Newcastlu. Ricardo Pereira ukázal, že ako nová posila Leicestru sa v PL určite nestratí, ale najviac sa po aktuálnom kole hovorí o Aaronovi Ramseym. Waleský reprezentant dal efektnou pätičkou gól do siete chalupárov a od Unaia Emeryho si vypýtal lepšiu zmluvu.

Zákroky kola

David De Gea sa spolu s Martinom Dúbravkom predbiehali na Old Trafford, ktorý z nich predvedie krajší zákrok. Napokon bol spokojnejší po zápase domáci brankár. Kepa Arizabalaga opäť potvrdil, že Chelsea ho nezískala náhodou. Mladý Španiel veľa roboty proti Southamptonu síce nemal, ale keď bolo treba, pomohol svojmu tímu udržať si ďalšiu nulu.

Moment kola

Gylfi Sigurdsson pálil ostrými proti Fulhamu a v tomto kole si to zas odniesli futbalisti Leicestru. Zaznamenal už svoj 50. gól v PL a stal sa len druhým Islanďanom, ktorému sa to podarilo. Pred ním bol rovnako strelecky aktívny legendárny Eidur Gudjohnsen.

Sumár kola

PROGRAM PRENOSOV NA DIGI SPORT 4

Sobota 20.10.
13:00 Chelsea – Manchester United (komentuje M. Lukáč)
15:30 West Ham – Tottenham (komentuje M. Lukáč)
18:30 Huddersfield – Liverpool (komentuje M. Skáčik)
20:30 Záznam Newcastle – Brighton (komentuje K. Jakubovič)
22:30 Záznam Manchester City – Burnley (komentuje F. Mentel)

Nedeľa 21.10.
17:00 Everton – Crystal Palace (komentuje M. Lukáč)

Pondelok 22.10.
21:00 Arsenal – Leicester (komentuje M. Lukáč)