Osemfinále Ligy majstrov: Real proti PSG, Barcelonu čaká Chelsea

Píše Richard Hanzlík, z prvého neobjektívneho športového portálu TakUrcitee.sk

Ak by nebolo Ligy majstrov a losovania jednotlivých fáz, Nyon je rovnako významné mesto v živote ľudí, ako napríklad Popudinské Močidľany. Ale nie je, pretože v pravidelných intervaloch v ňom chlapi prehrabávajúci sa v nádobách plných loptičiek určujú, ako budú v najbližšom období vyzerať naše utorky a stredy.

Liga majstrov je našlapaná každý rok, ale to, čo sa v nej stretlo v tejto sezóne, z toho ide strach aj cez televíznu obrazovku. City hrá tak, akoby to bol ich posledný zápas v živote a v Paríži si zatiaľ s každého súpera urobili magnetky na chladničku. Tradičnú silu Barcelony s Realom je zbytočné spomínať. Po príchode starého známeho ožil aj Bayern, v závetrí už dlho na úspech čaká Juventus a Chelsea chce ukázať, že dominancia z minulej sezóny Premier League sa musí niekde premietnuť.

A pozor, tým sa výpočet nekončí. Mourinhov Manchester, Kloppov Liverpool a útočný Tottenham dávajú po dlhej dobe veľkú nádej aj ľuďom z veľkého ostrova. Od Rímu a Sevilly sa víťazstvo nečaká, ale keď nemáte čo stratiť, ste tým najťažším súperom.

Už tradične sa na skoré vypadnutie v play-off môže tešiť Bazilej, Porto, Besiktas a Šachtar, ale lepšie vypadnúť medzi 32 najlepšími mužstvami Európy, ako sa na ne pozerať z obývačky.

Real Madrid – Paris Saint Germain

Hneď prvé kolo vyraďovačky a máme tu súboj najťažších váh. Najúspešnejšie mužstvo posledných rokov proti tímu, ktorý nemá problém v jednej sezóne dotiahnuť Neymara s Mbappém. V skupine PSG dominovalo, kým Real sa pretrápil z druhého miesta. Ale sila veľkých mužstiev tkvie práve v tom, ako sa dokážu pripraviť na tie najťažšie zápasy.

Neymar má pred sebou prvú naozajstnú prekážku a práve proti mužstvu, s ktorým sa v poslednej dobe začalo spájať jeho meno. Je prestup z Barcelony do Madridu cez Paríž vôbec možný? Jedno je jasné. Ak chce Neymar zvýšiť svoju šancu na Zlatú loptu, musí na úvod poraziť jedného z najťažších súperov. Ale proti bude muž, ktorý má týchto ťažítok doma už 5. Kto obstojí v tomto súboji, tomu klesne kurz na výhru celej súťaže na minimum.

Chelsea – Barcelona

Ak je niekde láska, je to práve v zápasoch medzi Blues a Blaugranas. Spomeňme si napríklad na rok 2009 a dvojzápas, ktorý rozhodol Iniestov volej. Rozhodca Ovrebo však v zápase neodpískal 4 pokutové kopy pre Chelsea, čo o tri roky neskôr aj oľutoval a priznal. Dodnes mu chodia listy od fanúšikov klubu z Londýna. A neželajú mu len príjemné prežitie sviatkov.

Na lavičkách už stoja iní tréneri, ale taký Iniesta s Messim si zápas určite pamätajú. Barcelona zatiaľ v La Lige vládne a až anglický súper ukáže, ako silná je vo veľkých zápasoch. Zaujímavá bude konfrontácia herných systémov a odpoveď na otázku, či je Chelsea pripravená hrať v Európe prvé husle.

Anglické tímy mali šťastie

Ak sa človek môže na niečo spoľahnúť, je to fakt, že anglické mužstvá v Európe končia skôr, ako prekročia La Manche. Tento rok akoby im šťastena chcela dopriať trochu slniečka. United si to rozdajú so Sevillou, City vycestujú nadeľovať do Bazileja a Liverpool sa prevezie po postup do Porta. Najťažšiu situáciu bude musieť riešiť Mauricio Pochettino.

Kohútom sa do cesty postavia zebry a okrem zaujímavého zoologického hľadiska by mal byť k videniu aj dobrý futbal. AS Rím by sa s postupom cez Šachtar nemal veľmi natrápiť, rovnako tak Bayern proti Besiktasu.

Už nech je zima za nami a znovu sa rozbehne tento najkrajší kolotoč! Ponuku zájazdov nájdete čoskoro TU.