Nabité osemfinále prinesie šláger medzi Bayernom a PSG

2 minúty čítania

Pondelkový žreb rozhodol o dvojiciach pre osemfinále Ligy majstrov. Tie si to medzi sebou rozdajú o postup medzi najlepšiu osmičku najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram.

Osemfinále ponúkne dva megašlágre

Medzi šestnástimi účastníkmi vo vyraďovacej fáze Ligy majstrov je zastúpených až sedem krajín. To len svedčí o tom, aký vyrovnaný je súčasný európsky klubový futbal. Do poslednej chvíle napínavá bola najmä D-skupina, kde mohli ešte pred záverečnými duelmi postúpiť všetky štyri tímy, napokon sa to podarilo z prvého miesta Tottenhamu a z druhého Eintrachtu Frankfurt.

V rámci osemfinále už tradične podľa predpisov UEFA nemôžu proti sebe nastúpiť dva celky z rovnakej krajiny, resp. rovnakej základnej skupiny.

Žreb osemfinále Ligy majstrov napokon rozhodol o týchto dvojiciach:
RB Lipsko – Manchester City
Bruggy – Benfica Lisabon
Liverpool – Real Madrid
AC Miláno – Tottenham Hotspur
Eintracht Frankfurt – SSC Neapol
Borussia Dortmund – Chelsea
Inter Miláno – Porto
PSG – Bayern Mníchov

Už v osemfinále nás tak čaká hneď niekoľko mimoriadne napínavých bitiek európskych gigantov. Šlágrom je rozhodne súboj medzi Realom Madrid a Liverpoolom a taktiež dvojzápas medzi PSG a Bayernom či Dortmundom a Chelsea. Benfica Lisabon sa vďaka prvému miestu (práve pred PSG) v skupine, môže „tešiť“ papierovo slabšiemu súperovi ako je Bayern Mníchov. V dvojzápase bude čeliť belgickému vicemajstrovi Club Bruggy.

Osemfinále je na programe vo februári a marci. Už v najbližších dňoch a týždňoch však na našom webe nájdete ponuku zájazdov a vstupeniek všetky tieto duely.