Na ME bez niekoľkých kalibrov, najviac hráčov bude z Premier League

3 minúty čítania

Z rôznych dôvodov, najčastejšie však zo zdravotných sa na tohtoročnom odloženom EURE 2020 medzi futbalovou smotánkou nepredstaví niekoľko hráčov vysokého kalibru. Zápasy si zrejme pozrú z obývačky a my sme ich aj vymenovali.

Bez brankára Marca-Andrého Ter Stegena sa predstaví nemecká reprezentácia. Gólman španielskeho veľkoklubu FC Barcelona totiž má problém s kolenom a v medzisezónnej pauze podstúpi chirurgický zákrok.

ter stegen

Holandský brankár Jasper Cillessen v službách FC Valencia príde kvôli nákaze koronavírusom o účasť na ME.

Anglickú reprezentačnú dvojku Nicka Popa vyradila z účasti na Eure operácia kolena.

Z obrancov najviac rezonuje neúčasť Sergia Ramosa, keď tridsaťpäťročný stopér Realu Madrid sa nezmestil do nominácie trénera Luisa Enriqueho. Pritom za španielsku reprezentáciu odohral 178 zápasov, čo je európsky rekord.

Holandsku bude naďalej chýbať obranca Virgil van Dijk. Dvadsaťdeväťročný stopér FC Liverpool si v októbrovom derby s Evertonom zranil väzy v pravom kolene, podstúpil operáciu a odvtedy nehral. ,,Cítim, že je správne rozhodnutie nejsť na EURO a v lete absolvovať poslednú fázu rehabilitácie,“ uviedol Van Dijk pre klubovú stránku.

virgil_van_dijk_liverpool

Trent Alexander-Arnold vypadol z kádra Anglicka, keď pravého obrancu vyradilo z účasti na ME zranenie ľavého stehna, ktoré utrpel prípravnom dueli proti Rakúsku (1:0).

Česko prišlo o kvalitného stredopoliara Slave Praha Lukáša Provoda, ktorý si pretrhol krížny väz v kolene a je už po operácii. ú

Maďari sa musia zaobísť bez Dominika Szoboszlaia. Má len 20 rokov, no v maďarskom futbale je momentálne najväčšou hviezdou. O to ťažšie vzali tamojší fanúšikovia správu o tom, že ME budú bez neho. Hráča, ktorý v zime prestúpil zo Salzburgu do Lipska už dlhšie  trápia slabiny.

Maďarsku takisto chýba najlepší hráč Fortuna ligy za uplynulú sezón Zsolt Kalmár.

Spomedzi útočníkov neuvidíme na EURE Švéda Zlatana Ibrahimoviča z AC Miláno. Dôvodom je zranenie ľavého kolena.

zlatan_ibrahimovic_sved

Poľská reprezentácia prišla o hrotového útočníka Krzysztofa Piateka. Klubový spoluhráč Petra Pekaríka z Herthy Berlín si zlomil členok.

Krídelník Manchestru United Mason Greenwood dobrovoľne opustil kemp anglickej reprezentácie. Dôvodom je pretrvávajúce zranenie, pre ktoré sa nepredstavil ani vo vyraďovacích bojov na kontinentálnom šampionáte do 21 rokov.

Do 26-členného holandského výberu sa nezmestil ani Arjen Robben, ktorý tak nezaokrúhli počet svojich štartov na stovku a ktovie, či sa tak stane aspoň v rámci kvalifikačného cyklu na MS v Katare. Za národný tím odohral 96 zápasov, v ktorých nastrieľal 37 gólov.

S mužstvom Oranjes vybojoval striebro na MS 2010 aj bronz na MS 2014. V jagavej zbierke má aj bronzovú medailu z ME 2004.

arjen_robben

Viac zaujímavostí a súťaží zo sveta futbalu nájdete na našom Facebooku @FutbalTour.sk

Mimochodom, najviac hráčov na ME bude z anglickej Premier League, až 118. V prvej desiatke nasleduje nemecká bundesliga, 90, talianska Séria A, 70, španielska  La Liga, 39, ruská PL, 32, anglická Championship, 31, francúzska Ligue1, 29, ukrajinská  PL, 19,  turecká Super Lig,18 a maďarská OTP Bank Liga, 17.

KOMPLETNÚ PONUKU ZÁJAZDOV A VSTUPENIEK NA EURO 2020 NÁJDETE TU.